Ca la prima tinerete! Si-a serbat cea de-a 111-a aniversare


Ultimul update: Sambata 11 August 2012 01:34
Data publicarii: Luni 16 August 2010 00:00
Categorie: Stiri Mondene

O femeie din California a sarbatorit, in weekend, 111 anii de viata. Nu e chiar decana de varsta a omenirii. Insa forma fizica buna si vitalitatea au atras atentia cercetatorilor, care incearca sa patrunda secretele longevitatii lui Soledad Mejia.

De ziua ei, Soledad Mehia a tinut sa le cante invitatilor. Pentru ca, odata de mult, cam cu un veac in urma, se visa soprana la opera. N-a fost sa fie, dar asta nu inseamna ca si-a irosit lunga ei viata.

Soledad este cel mai varstnic locuitor al Californiei. In intreaga lume mai sunt doar 80 de oameni care au trecut de pragul celor 110 ani de viata.

Medicii sunt fascinati de vitalitatea stra-strabunicii. Cercetatori de la universitatile California si Stanford au vizitat-o ca sa stea de vorba cu ea si sa-i recolteze, pentru cercetari, mostre de par si sange.

Soledad Mehia are sapte copiii, 24 nepoti, 45 de stra-nepoti si deja 2 stra-stranepoti. Nu stie daca lunga ei viata sta in secrete ascunse sau pur si simplu e un dar de al Dumnezeu.

Recent, medicii i-au amputat un picior dupa o infectie rebela si de lunga durata. In rest, n-a avut probleme grave de sanatate.
 

Tags: curiozitati,

VIDEO PROTVPLUS.RO