"Aferim!", filmul romanesc premiat la Berlin, va putea fi vazut in toate cinematografele din Romania

aferim

"Aferim!", lungmetrajul pentru care Radu Jude a fost premiat cu Ursul de Argint pentru cea mai buna regie la Festivalul International de Film de la Berlin 2015, va putea fi vizionat in cinematografele din 30 de orase din Romania, de vineri, 13 martie.

Lungmetrajul va rula in Bucuresti, Arad, Bacau, Bistrita, Brasov, Braila, Baia-Mare, Botosani, Cluj, Craiova, Constanta, Deva, Focsani, Iasi, Onesti, Oradea, Odobesti, Sibiu, Panciu, Pitesti, Ploiesti, Ramnicu Valcea, Resita, Slatina, Slobozia, Targu-Mures, Targu Jiu, Timisoara, Tulcea si Satu-Mare.

Publicul bucurestean va avea parte de o avanpremiera speciala "Aferim!", in prezenta regizorului Radu Jude, a actorilor Teodor Corban, Mihai Comanoiu, Cuzin Toma si a producatorului Ada Solomon. Evenimentul este programat joi, de la ora 19.30, la Cinema City din AFI Cotroceni. Biletele pentru acest eveniment pot fi rezervate pe site-ul www.cinemacity.ro.

Premiere de gala in prezenta echipei sunt programate in noua orase din tara. In mai putin de o saptamana, actorii din "Aferim!" vor ajunge la Cluj (vineri, ora 20.00, la Cinema Florin Piersic), Targu-Mures (sambata, orele 18.00 si 20.30, la Cinema Arta), Sibiu (duminica, orele 18.00 si 20.30, la Teatrul Gong), Constanta (duminica, ora 19.00, la Cityplex Tomis), Iasi (luni, 16 martie, ora 19.30, la Cinema City Iulius Mall), Brasov (luni, 16 martie, ora 19.00, la Cityplex), Bacau (marti, 17 martie, ora 19.00, la Cinema City Arena Mall), Baia-Mare (miercuri, 18 martie, ora 19.00, la Cinema City Gold Plaza) si Ploiesti (miercuri, 18 martie, ora 19.00, la Cinema City AFI Palace).

Proiectii speciale sunt programate in week-endul lansarii oficiale in cinematografe din Bistrita (vineri, ora 19.00, la Centrul Multicultural Sinagoga), Focsani (sambata si duminica ora 19.00, la Ansamblul Folcloric tara Barsei), Odobesti (duminica, orele 17 si 19, Casa de Cultura), Panciu (vineri, ora 19.00, Casa de Cultura) si Slobozia (sambata, ora 19.00, Casa Municipala de Cultura).

Citește și
Radu Jude
Mesajul transmis de Radu Jude autoritatilor romane, dupa ce a castigat Ursul de Argint cu filmul "Aferim!"
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Lungmetrajul "Aferim!" va rula in cinematografele din Romania din 13 martie 2015. Pelicula este distribuita de Micro Film in colaborare cu Parada Film.

Unul dintre cele mai de amploare proiecte cinematografice romanesti din ultimii ani, "Aferim!", de Radu Jude, este un film istoric a carui actiune are loc in tara Romaneasca a inceputului de secol XIX. Un zapciu, interpretat de actorul Teodor Corban, insotit de fiul sau (Mihai Comanoiu) cauta un rob fugar (Cuzin Toma).

Scenariul filmului este scris de Radu Jude si Florin Lazarescu, Marius Panduru a realizat imaginea, montajul, Catalin Cristutiu, sound designul este semnat de Dana Lucretia Bunescu. Costumele au fost realizate de Dana Paparuz, iar scenografia, de Augustina Stanciu, consilier istoric a fost Constanta Vintila-Ghitulescu, producator, Ada Solomon.

Din distributie fac parte Teodor Corban, Mihai Comanoiu, Cuzin Toma, Alexandru Dabija, Luminita Gheorghiu, Victor Rebengiuc, Alberto Dinache, Alexandru Bindea, Mihaela Sirbu, Adina Cristescu, Serban Pavlu, Gabriel Spahiu si Dan Nicolaescu.

"Aferim!" este o productie Hi Film, in coproductie cu Klas Film Bulgaria, Endorfilm Cehia, Mulberry Development Romania, cu participarea Nu Boyana Film Studios, U-Films, Production XMG Media, Abis Studio, Division Camera, in asociere cu EZ Films si cu participarea HBO Romania.

Filmul a fost finantat de Centrul National al Cinematografiei (CNC), Bulgarian National Film Center, Czech Cinematography Fund, Programul MEDIA al Uniunii Europene si este un proiect sustinut de Eurimages. 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Filmul istoric
Filmul istoric "Aferim", premiat cu Ursul de Argint, a ajuns si in cinematografele din tara. Prima proiectie, pentru critici

"Aferim", filmul romanesc premiat la Festivalul de la Berlin cu Ursul de Argint pentru regie, a ajuns si in Romania. Primii norocosi care il vor vedea sunt criticii romani de film.

Mesajul transmis de Radu Jude autoritatilor romane, dupa ce a castigat Ursul de Argint cu filmul
Mesajul transmis de Radu Jude autoritatilor romane, dupa ce a castigat Ursul de Argint cu filmul "Aferim!"

Radu Jude a castigat Ursul de Argint pentru regie, gratie peliculei Aferim!, un film istoric, in alb-negru, ce a impresionat juriul si a primit cronici elogioase.

Radu Jude, Ursul de Argint pentru cea mai buna regie, la Festivalul de Film de la Berlin. Lista completa a castigatorilor
Radu Jude, Ursul de Argint pentru cea mai buna regie, la Festivalul de Film de la Berlin. Lista completa a castigatorilor

Radu Jude a primit Ursul de Argint pentru cea mai buna regie, pentru lungmetrajul "Aferim!", la Festivalul de Film de la Berlin (5 - 15 februarie).

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.