Cineastul Alfonso Cuaron, marele câştigător al galei premiilor Sindicatului Regizorilor Americani


Ultimul update: Luni 04 Februarie 2019 09:58
Data publicarii: Luni 04 Februarie 2019 08:16
Categorie: Stiri Mondene

Cineastul mexican Alfonso Cuarón a fost desemnat marele câştigător al galei premiilor Sindicatului Regizorilor Americani pentru lungmetrajul „Roma".

Ca toate premiile oferite de diversele bresle din lumea filmului şi acesta este un indicator credibil pentru palmaresul galei Oscar. În ultimii 80 de ani, doar de şapte ori s-a întâmplat ca laureatul de la Premiile Sindicatului Regizorilor să nu ia şi Oscarul pentru regie.

Cuarón a primit trofeul suprem al ceremoniei organizate la Los Angeles din mâna compatriotului său Guillermo del Toro, laureatul de anul trecut pentru "Forma apei".

"Dacă sunt miracole pe care le prețuiesc în viață, sunt momente ca acesta, când primesc acest trofeu din mâinile lui Guillermo", a spus Alfonso Cuarón, regizor

„Roma", un film fascinant despre maturizare, i-a fost inspirat regizorului de propria dădacă din copilărie. Este şi motivul pentru care la ceremonie a lansat săgeţi către administraţia Trump, care vrea să blocheze imigraţia latino-americană cu un zid.

"Astăzi există peste 70 de milioane de angajaţi domestici în lume, iar cifra nu include copiii. "Roma" e povestea uneia dintre ele. Peste 11 milioane dintre acești angajați sunt imigranți, care nu fac decât să aibă grijă de familiile noastre ca să-și poată întreține propriile familii. Când îi etichetăm și îi demonizăm numindu-i violatori și criminali, ne înjosim pe noi înșine", a spus Alfonso Cuarón.

Cineastul mexican i-a învins pe Bradley Cooper, nominalizat pentru „A Star Is Born", Spike Lee, pentru „BlacKkKlansman", Adam McKay, pentru „Vice" şi pe Peter Farrelly, pentru „Green Book". Medalii au primit însă toţi nominalizaţii.

"Să fiu aici și să primesc această medalie este copleșitor. Când m-ai sunat să mă chemi, Tony, n-am vorbit prea mult pentru că mi-au dat lacrimile. E o imensă bucurie să-mi câștig traiul făcând filme. Și vă spun ceva: n-o să mă opresc niciodată", a spus Bradley Cooper, actor şi regizor.

Adam McKay s-a folosit de ocazie ca să laude arta actoricească a lui Christian Bale, care a jucat convingător rolul principal în filmul său, "Vice".

"Christian Bale are aceeași zi de naștere cu personajul lui, Dick Cheney. Nu glumesc! Până acolo merge seriozitatea cu care intră în pielea personajului", a spus Adam McKay, regizor.

În schimb, Spike Lee şi-a transformat discursul într-o nonconformistă lecţie de istorie, pentru uzul generaţiilor tinere.

"Eu îmi iau forța de la strămoși. În urmă cu 400 de ani, strămoșii mei au fost luați cu de-a sila din Africa și aduși aici să muncească de dimineața până noaptea. Și uite așa a fost clădită nenorocita asta de țară, pe lângă genocidul băștinașilor, nenorociților! George Washington avea sclavi, Thomas Jefferson era pedofil. Sally Hemings avea 14 ani", a spus Spike Lee, regizor.

Ceremonia a mai avut un moment delicat. Invitată să primească trofeul pentru întreaga carieră, producătoarea Kathleen McGill a căzut pe scenă.

"Mi-au trecut toate emoțiile, asta e clar", a spus Kathleen McGill.

 

 Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO