Peste 5.000 de oameni, la Opera din Cluj: ”Îl numim concert aperitiv”

02-09-2018 07:59


Cei peste 100 de artiști ai operei din Cluj Napoca au mutat sâmbătă spectacolul.. în aer liber, în faţa unui public numeros!

Cu ocazia deschiderii noii stagiuni, au lansat o frumoasă invitație la concertele lor, prezentând principalele momente ale noului sezon liric.

Un moment emoționant a fost atunci când unul dintre artiști a cântat în memoria lui Dumitru Fărcaș, chiar la taragotul maestrului.

În prima seară de toamnă, în public, la deschiderea noii stagiuni, au fost peste 5.000 de spectatori.

Spectator: "Mă bucur că Opera Română a venit din nou cu acest proiect, am fost și la celalte ediții. E o bucurie și vine și lumea care nu gustă de obicei Opera."

Spectator: "E o ințiativă extraordinară, dacă nu avem un Valt Bunen ca cel din Berlin, venim în mijlocul străzii."

Spectator: "E mult tineret și ar fi bine să vadă ce se întâmplă în instituția asta frumoasă și să participe la toate evenimentele."

Evenimentul a atras și foarte mulți părinți cu copii.

În utimii ani, la Cluj-Napoca, artiștii Operei au adus deseori reprezentațiile în stradă, iar asta a însemnat săli pline.

Florin Estefan, director Opera Cluj-Napoca: "Este un concert pe care noi îl numim concert aperitiv, prezentăm momente muzicale din titlurile reprezentative, care urmează în noua stagiune. Per total, per stagiune, este de 98%, din care 70% e procentul tinerilor."

Seria de evenimentele în aer liber ale operei din Cluj continuă și duminică, dar și marți - în Piața Unirii, cu piesele "Elixirul Dragostei" și Turandot. La ambele spectacole, intrarea este liberă.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

VIDEO PROTVPLUS.RO