(P) Vacanțe în rate: cum să plătești eșalonat pentru o vacanță în 2024

advert

Când preferă românii să plece în concediu? Care sunt destinațiile lor preferate și cât de dispuși sunt să ia un împrumut pentru a avea vacanța dorită?

60% dintre români aleg să se bucure de vacanța de vară în lunile cele mai fierbinți ale verii - respectiv, în iulie și august. În același timp, un procent semnificativ de români sunt dispuși să se bucure de plajă și la început de sezon, în luna iunie sau în extrasezon, în luna septembrie, cât temperaturile încă mai permit și bugetul poate respira relaxat.

În timp ce 8% dintre români nu planifică o vacanță în 2024, iar 4% încă își clarifică dorințele privind tipul de vacanță și destinația, majoritatea știu deja unde și cum se vor relaxa anul acesta.

Astfel că jumătate dintre românii chestionați (50%) planifică pentru un concediu în străinătate, în timp ce 38% își planifică vacanța în țară.

Citește și
„Plătește-ne 184 de miliarde de dolari înapoi, Zelenski. Atunci Ucraina va putea fi numită din nou o țară independentă”

Care sunt destinațiile de vară preferate de români?

Dintre românii care aleg să-și facă concediul în străinătate, 11% aleg Grecia. Temperaturi bune, mâncare pe măsură, peisaje frumoase și prețuri rezonabile. 8% dintre respondenți aleg încă o destinație mediteraneană - Italia, recunoscută, de asemenea, pentru mâncarea gustoasă, peisajele superbe și cultura vibrantă.

În același timp, 5% dintre respondenții români aleg să meargă în Turcia în vacanța lor de vară, acolo unde cultura europeană se întâlnește cu cea asiatică. Nu în ultimul rând, cultura colorată și plină de viață al Spaniei este preferată de 4% dintre români, care aleg să-și petreacă acolo concediul de vară.

Răspunsurile vin în urma unui studiu Dynata, pe un eșantion de 15.000 de cetățeni europeni, dintre care și 1.000 de cetățeni români.

Cât sunt dispuși românii să plătească pentru vacanța lor?

Un alt sondaj ne arată că 40% dintre români sunt dispuși să cheltuie până la 1.000 de euro pe vacanța lor de peste hotare, în timp ce 18% sunt dispuși să ofere chiar și 2.500 de euro pentru a se relaxa pe deplin într-o destinație din străinătate.

Mai mult de jumătate dintre românii chestionați într-un alt sondaj (53%) optează pentru city break-uri, în timp ce 33% dintre ei își doresc o vacanță de o săptămână.

Cum plătesc eșalonat românii pentru vacanța aleasă?

În urma unui sondaj efectuat de către Ocean Credit, un IFN românesc fondat în 2015, în rândul clienților săi, aflăm cât de dispuși sunt aceștia să se împrumute pentru concediul lor de vis.

Din cei chestionați, 24,1% declară că au folosit banii din împrumutul rapid în scopuri personale (vacanță, shopping și hobby-uri), în timp ce 22,7% au folosit fondurile pentru a acoperi alte cheltuieli. 20,4% dintre respondenți au declarat că au folosit banii din împrumutul lor online pentru a acoperi o urgență personală sau medicală, în timp ce 18,1% au redirecționat surplusul de bani din creditul rapid către acoperirea cheltuielilor lunare esențiale. 10,8% dintre cei chestionați au folosit banii din împrumutul rapid pentru a acoperi cheltuieli de locuință. În cele din urmă, 4% dintre clienții acestui IFN au luat un credit online rapid pentru a-și achita ratele unui alt credit.

Care este totuși motivul pentru care românii pot lua credite IFN cu atât de multă ușurință pentru vacanța lor dorită?

În cadrul aceluiași sondaj, aflăm că 83,6 % dintre respondenți s-au simțit confortabil cu opțiunile lor de rambursare, considerându-le rezonabile. În același timp, 53,1% au considerat că dobânda creditului lor a fost echitabilă, iar 18,4% au declarat-o ca fiind acceptabilă comparativ cu altele de pe piață. În plus, 75,5% dintre clienți au declarat că serviciul clienți pe perioada creditării a fost excelent.

Radu Ciorbă, fondator și CEO Ocean Credit, explică: „Intenția oricărui IFN, inclusiv a noastră, este să ofere clienților săi opțiuni de creditare la care, din alte surse, nu pot avea acces. Spre exemplu, dacă instituțiile bancare sunt poate mai rigide în acordarea creditelor, cerând ca și condiții un scor de credit la Biroul de Credit foarte bun sau un istoric de creditare aproape impecabil, un IFN va putea acorda cu mai mare flexibilitate un împrumut rapid. Pe lângă acest motiv, un împrumut IFN onlinepresupune un proces de aplicare 100% digital, fără nevoia deplasării la sucursale. Cu alte cuvinte, clienții pot aplica din confortul casei lor pentru un credit, de pe telefon sau de pe calculator, și pot obține astfel banii ușor pentru vacanța dorită.”

Articol recomandat de sport.ro
Sârbii mulțumesc românilor: "Gest minunat! Nu degeaba se spune că românul are doar trei frați"
Sârbii mulțumesc românilor: "Gest minunat! Nu degeaba se spune că românul are doar trei frați"

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Woomie.ro aduce în România peste 17 milioane de piese auto second-hand la prețuri avantajoase
(P) Woomie.ro aduce în România peste 17 milioane de piese auto second-hand la prețuri avantajoase

Woomie.ro, platformă online specializată în vânzarea de piese auto second-hand

 

(P) HostRiver se impune din nou în industria găzduirii web
(P) HostRiver se impune din nou în industria găzduirii web

HostRiver, compania românească care redefinește standardele găzduirii web, își consolidează poziția de lider pe piață prin investiții de peste 70.000 de euro în infrastructură de ultimă generație.

(P) Reduceri de Sărbători la Garmin Romania: peste 80 produse cu discounturi de până la 46%
(P) Reduceri de Sărbători la Garmin Romania: peste 80 produse cu discounturi de până la 46%

Între 15 noiembrie și 27 decembrie, Garmin susține shopping-ul de cadouri smart cu o campanie de Reduceri de Sărbători.

Recomandări
La Agenția pentru Mediu București, șefii le cer angajaților să mintă când întrebăm despre arderile ilegale din Capitală
La Agenția pentru Mediu București, șefii le cer angajaților să mintă când întrebăm despre arderile ilegale din Capitală

De departe, cea mai poluată zonă din România este regiunea București-Ilfov.

Mesajul Nadiei Comâneci după moartea lui Bela Karolyi. Antrenorul a relatat cum a întâlnit-o pe „Zeița de la Montreal”
Mesajul Nadiei Comâneci după moartea lui Bela Karolyi. Antrenorul a relatat cum a întâlnit-o pe „Zeița de la Montreal”

Doliu în lumea gimnasticii. Bela Karolyi, legendarul antrenor care a scris istorie cu Nadia Comăneci la Jocurile Olimpice de la Montreal, a murit în Statele Unite, la vârsta de 82 de ani.

Decizia fără precedent a SUA care poate schimba cursul războiului. Joe Biden le-a dat ucrainenilor permisiunea
Decizia fără precedent a SUA care poate schimba cursul războiului. Joe Biden le-a dat ucrainenilor permisiunea

Administraţia preşedintelui Joe Biden ar fi ridicat restricţiile care împiedicau Ucraina să utilizeze armele furnizate de SUA pentru a lovi în interiorul teritoriului rus, susțin surse citate de agenția Reuters.