(P) Unghii cu gel – cum să faci o astfel de manichiură pas cu pas și cum să nu deteriorezi unghiile

promo

Unghiile cu gel sunt foarte durabile și rezistente la deteriorare, iar cu ajutorul gelurilor utilizate se poate extinde semnificativ lungimea unghiei și se pot crea pe ea decorațiuni complexe.

Vezi cum să faci unghii cu gel pas cu pas, dacă sunt dăunătoare pentru placa de unghii și alte recomandări privind acest tip de manichiură.

Unghii cu gel pas cu pas

Unghiile cu gel sunt o tehnică de manichiură care consumă timp, care necesită precizie și practică îndelungată. Aceste unghii cu gelse pot face în două moduri - pe un șablon sau pe tipsuri de unghii. A doua metodă este cu siguranță mai ușoară pentru începători, așa că vei găsi în continuare descrisă această metodă pas cu pas.

· Se începe prin efectuarea unei manichiuri cosmetice clasice. Se împing cuticulele înapoi apoi se taie, se pilesc unghiile, se netezește placa de unghii și se șterge cu un degresant de unghii.

· Următorul pas este aplicarea unei baze hibride de unghii, care este apoi întărită într-o lampă UV sau LED.

Citește și
Detalii terifiante. Soția unui preot din Vaslui a făcut autostopul, iar a doua zi Maricela a fost găsită moartă

· Acum este cea mai dificilă sarcină, adică construirea stratului de gel. În această metodă, se aplică un strat de gel pe interiorul tipsului. Apoi se apăsă ușor pe el și se pune unghia sub lampă. Trebuie să pui tipsul pe unghie în așa fel încât partea de gel să adere precis de placa unghiei, dar să nu se reverse dincolo sau sub ea. După întărirea în lampă, se îndepărtează tipsul.

· Acum este momentul pentru a da unghiei forma potrivită prin tăiere. În acest caz, o pilă de metal dur va funcționa cel mai bine, deoarece gelul este foarte dur. Dar se poate folosi și o pilă electrică de unghii.

· Acum, pasul opțional, adică să îți vopsești unghiile cu oje hibride și, eventual, să faci modele pe unghii.

· La final, se aplică un strat subțire de top coat, se întărește în lampă și manichiura este gata!

Manichiura cu gel deteriorează unghiile naturale?

Răspunsul la întrebarea dacă unghiile cu gel deteriorează placa unghiei nu este clar. Cu siguranță, o manichiură cu gel prost executată sau îndepărtarea incorectă a gelului poate deteriora placa unghiei. Cel mai adesea, placa de unghii este tăiată în timp ce se îndepărtează gelul și se creează un spațiu între placa de unghii și gel, ceea ce poate duce la infecții fungice și alte boli ale unghiilor. Netezirea și pilirea frecventă a unghiilor și utilizarea acetonei pot duce, de asemenea, la slăbirea acesteia și, ca urmare, la deteriorarea lor.

Merită întotdeauna să mergi pentru unghii cu gel la saloane dovedite cu recenzii bune. La fiecare 2-3 luni, este recomandat, de asemenea, să iei o pauză de la manichiura cu gel și să te concentrezi pe hrănirea unghiilor. Nu în ultimul rând, gelul nu poate fi aplicat și pe unghiile care sunt casante, grav deteriorate, subțiri sau afectate de boli ale unghiilor.

Unghii cu gel sau cu ojă semipermanentă?

Unghiile cu gel și semipermanente sunt cele mai comune tipuri de manichiură, dar există multe diferențe între ele. Manichiura semipermanentă este o soluție excelentă pentru persoanele care doresc să aibă o manichiură de durată pe lungimea naturală a plăcii de unghii. Este un lac destul de ușor de îndepărtat și nu trebuie să se folosească o pilă electrică.

Unghiile cu gel, pe de altă parte, sunt folosite în primul rând pentru extinderea lungimii, dar această tehnică poate fi folosită și pentru a întări placa unghiei pentru a preveni ruperea unghiei.

Astfel, alegerea între o variantă sau cealaltă ține doar de propriile preferințe și de tipul de unghie sa problemele existente.

Articol recomandat de sport.ro
Presa din Kosovo l-a descris în două cuvinte pe Mircea Lucescu, după meciul de la Priștina
Presa din Kosovo l-a descris în două cuvinte pe Mircea Lucescu, după meciul de la Priștina

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Performanțe și tendințe în sezonul estival 2024 pe litoral Marea Neagră
(P) Performanțe și tendințe în sezonul estival 2024 pe litoral Marea Neagră

TripMe.ro, una platformele de rezervări turistice din România, anunță rezultatele obținute în sezonul estival 2024, evidențiind atât performanțele, cât și tendințele care au marcat această perioadă pentru litoral Marea Neagră.

(P) Ce este programul Casa Verde 2024?
(P) Ce este programul Casa Verde 2024?

Casa Verde 2024 este un program național gestionat de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), care oferă sprijin financiar pentru instalarea de panouri fotovoltaice pe proprietățile rezidențiale.

(P) 7 obiceiuri pentru un stil de viață sănătos
(P) 7 obiceiuri pentru un stil de viață sănătos

Un stil de viață sănătos nu este doar o tendință, ci o alegere conștientă care ne influențează starea de bine pe termen lung.

Recomandări
Incendiile de vegetație provoacă dezastru în întreaga țară. Salvatorii au ajuns să lupte și cu inconștiența oamenilor
Incendiile de vegetație provoacă dezastru în întreaga țară. Salvatorii au ajuns să lupte și cu inconștiența oamenilor

Este în continuare prăpăd în multe județe din țară din cauza incendiilor de vegetație.

Filmul românesc „Anul Nou care n-a fost” a câștigat Premiul FIPRESCI la Festivalul Internațional de la Veneția
Filmul românesc „Anul Nou care n-a fost” a câștigat Premiul FIPRESCI la Festivalul Internațional de la Veneția

Vin vești minunate de la Festivalul de Film de la Veneția! „Anul Nou care n-a fost”, regizat și scris de Bogdan Mureșanu, a câștigat Premiul FIPRESCI, oferit de juriul Federației Internaționale a Criticilor de Film.  

Proteste uriașe în Franța faţă de numirea lui Michel Barnier în funcţia de premier. Macron, acuzat că „a furat” alegerile
Proteste uriașe în Franța faţă de numirea lui Michel Barnier în funcţia de premier. Macron, acuzat că „a furat” alegerile

Zeci de mii de persoane au ieşit sâmbătă în stradă în Franţa pentru a protesta faţă de numirea lui Michel Barnier în funcţia de premier, stânga acuzându-l pe Emmanuel Macron că „a furat alegerile” prin numirea unui politician de centru-dreapta.