(P) Top beneficii ale aparatului dentar Invisalign

aparat dentar
StirilePROTV

Invisalign – ce este și care sunt principalele beneficii.

Un zâmbet frumos este, în primul rând, unul sănătos. Iar dacă vorbim despre îndreptarea dinților, putem spune că digitalizarea a revoluționat ramura ortodonției, oferind pacienților și medicilor ortodonți aparatul dentar Invisalign.

Ales de peste 9 milioane de persoane din întreaga lume, aparatul dentar Invisalign reprezintă un tratament ortodontic modern, digitalizat și complet personalizat. Acest tip de aparat ortodontic, care se prezintă sub forma unor gutiere aproape invizibile, este considerat vârf de lance în ortodonție.

Invisalign oferă medicului ortodont soluția pentru tratarea unor afecțiuni dentare precum dinți înghesuiți, dinți strâmbi, malocluzii dentare, iar pacientului încrederea și confortul de a-și îndrepta dinții fără a-și limita interacțiunile sociale.

Dinții înghesuiți sau cu spații largi interdentare pe arcadă, mușcătura incorectă, anomaliile de creștere și dezvoltare a oaselor maxilare sunt doar câteva categorii de afecțiuni de ordin ortodontic ce pot fi tratate cu succes cu ajutorul unui aparat dentar. Iar dacă îți dorești o opțiune de aparat dentar fără brackets, atunci, cu siguranță, aparatul dentar Invisalign reprezintă soluția ideală pentru tine.

Citește și
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Aparatul dentar Invisalign reprezintă un set de aliniatori (alignere) transparenți și detașabili care se aplică pe dinți și trebuie purtați minimum 22 de ore pe zi, conform recomandărilor medicului ortodont.

Personalizat.

 

Realizat în baza unor investigații (amprenta digitală a pacientului și fotografii și radiografii intraorale digitale) și a unor măsurători specifice care sunt apoi introduse într-un soft 3D performant, cele 12 seturi de alignere Invisalign sunt concepute pentru a corecta stadiul de tratament în care se află dinții la momentul purtării fiecărui set.

100% metal free.

 

Alignerele sunt realizate dintr-un material termoplastic rezistent, creat special pentru sistemul Invisalign. Așadar, spre deosebire de brackeții clasici metalici, aparatul dentar Invisalign nu conține substanțe metalice, evitându-se, astfel, apariția unor reacții alergice.

Practic invizibil.

 

Datorită faptului că materialul din care este confecționat este transparent, cei din jur nu vor observa că porți aparat dentar. Materialul din care este realizat Invisalign reprezintă rezultatul a opt ani de studii și cercetări, asigurând un confort sporit, dar și o viteză mai mare în ceea ce privește îndreptarea dinților decât în cazul aparatelor dentare tradiționale.

Nu îți limitează activitatea.

 

Pentru că este un aparat dentar detașabil, nu îți afectează calitatea vieții. Nu vei fi nevoit să-ți modifici dieta sau să-ți schimbi ritualul de igienizare dentară zilnic. În plus, materialul este astfel conceput încât să nu afecteze pronunția cuvintelor.

Ca atare, poți practica fără rezerve activitățile care îți plac, poți mânca și consuma băuturile preferate și îl poți îndepărta pentru câteva ore, în cazul unor evenimente speciale.

Așa cum îi spune și denumirea, aparatul dentar Invisalign reprezintă metoda invizibilă de a-ți îndrepta dinții și de a obține un zâmbet sănătos pe termen lung.

Confortabil și sigur.

 

Un avantaj extraordinar al purtării aparatului dentar Invisalign, comparativ cu brackeții tradiționali, este acela că nu ai grija alimentelor blocate între brackets și firele de metal. De cele mai multe ori, imposibilitatea unei igienizări riguroase a dinților favorizează depunerea plăcii bacteriene, formarea tartrului și apariția bolii parodontale. Invisalign permite îndepărtarea alignerelor pentru realizarea corectă a periajului dentar și utilizarea aței dentare, fără a produce schimbări asupra obiceiurilor tale.

Tratament digitalizat, 0 eroare umană.

 

Aparatul dentar Invisalign este realizat cu ajutorul unei tehnologii avansate 3D care prezintă un grad ridicat de predictibilitate în ceea ce privește evoluția etapizată a tratamentului și a rezultatului final. De asemenea, pentru acuratețe și precizie, amprenta dinților poate fi realizată digital, cu ajutorul scannerului intraoral, care poate transmite datele în format electronic către laboratorul producător din Statele Unite ale Americii.

Protejează sănătatea generală.

 

Felul în care arată dinții și gingiile tale atunci când zâmbești spune multe despre sănătatea generală. De altfel, gura este considerată poarta către sănătatea întregului organism.

Bacteriile din cavitatea bucală, neîndepărtate corespunzător, pot favoriza apariția cariilor dentare, a afecțiunilor parodontale, a aftelor bucale, respirația neplăcută și chiar pierderea dinților. Conform statisticilor Federației Dentare Internaționale (FDI), aproximativ 15 - 20% dintre adulții cu vârstă medie (35 - 44 ani) suferă de afecțiuni parodontale severe, iar între 60 și 90% dintre copii școlari din întreaga lume au carii dentare.

Astfel, este extrem de important ca și atunci când purtăm aparat dentar să ne asigurăm că avem o igienă orală zilnică realizată corect și complet, utilizând atât periuța și pasta de dinți, cât și apa de gură sau dușul bucal.

„Impactul unui tratament ortodontic asupra sănătății orale a unui pacient, dar și asupra vieții acestuia este major. Aparatul dentar Invisalign se adaptează perfect stilului de viață, fără a-l întrerupe. Datorită faptului că este 100% personalizat și are la bază o tehnologie de ultimă generație, Invisalign poate fi folosit cu succes atât în cazurile minore de poziționare incorectă a dinților pe arcadă, cât și în cazurile severe de redresare ortodontică. Pacientul poate observa evoluția pozitivă a tratamentului cu alignerele Invisalign și se poate bucara de transformarea în bine a zâmbetului”, spune dr. Teodorina Secară, medic primar ortodonție și ortopedie dento-facială în cadrul clinicii DENT ESTET.

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Au început înscrierile pentru cursurile de IT gratuite dezvoltate de Digital Stack în cadrul Atelierului de Șanse
(P) Au început înscrierile pentru cursurile de IT gratuite dezvoltate de Digital Stack în cadrul Atelierului de Șanse

Atelierul de Șanse revine și în 2024 cu o serie diversă de cursuri și workshopuri de IT gratuite realizate de Digital Stack.

(P) Ghidul complet al articolelor de pescuit pentru începători
(P) Ghidul complet al articolelor de pescuit pentru începători

Pășirea în lumea pescuitului poate fi la fel de entuziasmantă cât este de intimidantă pentru începători.

(P) Nu rata aceste oportunități când ești student
(P) Nu rata aceste oportunități când ești student

Sunt mai multe oportunități care se ivesc de obicei atunci când ești student, de aceea este important să profiți de toate aceste oportunități.

 

Recomandări
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim

Deși presați de cheltuieli prea mari la buget, oficialii au în plan o nouă majorare a salariilor, în an electoral. 

Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor
Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor

Noul pachet de ajutor american pentru Ucraina va include și rachete ghidate cu o rază de acțiune de 300 de km.  

România are cea mai mică rată de imunizare împotriva HPV din UE, deși vaccinul e gratuit pentru fete și băieți
România are cea mai mică rată de imunizare împotriva HPV din UE, deși vaccinul e gratuit pentru fete și băieți

Dacă păstram ritmul actual vom avea nevoie de cel puțin 50 de ani de acum înainte pentru ca România să atingă rata de imunizare împotriva infecției cu HPV, recomandată de Organizația Mondială a Sănătății.