(P) Top 3 rețete cu carne pe care merită să le încerci și tu

carne
StirilePROTV

Preparatele din carne fac parte din alimentația de bază a multora dintre noi. Carnea este un ingredient care conferă un plus de consistență și de gust oricărui preparat, de aceea rețetele care o conțin sunt ideale pentru o masă hrănitoare.

 

Dacă ești un fan al cărnii, dar nu mai ai inspirație în bucătărie, îți propunem să încerci următoarele 3 rețete simplu de pregătit chiar și de către începătorii în arta culinară!

Piept de pui grill cu sos salsa de roșii și avocado

 

Carnea de pui este foarte apreciată datorită aportului important de proteine pe care îl conține. De asemenea, vorbim despre un aliment cât se poate de versatil, care poate fi inclus cu ușurință în rețete care mai de care mai gustoase. Și, dacă te-ai săturat de pieptul de pui fad, servit alături de garnituri care nu te mai suprind cu nimic, încearcă rețeta noastră cu carne de pui grill cu sos salsa de roșii și avocado!

Ingrediente:

Citește și
Românii vor plăti mai mult dacă dispar aceste produse. Ce a spus ministrul Agriculturii

Un piept de pui dezosat;
Ulei;
Condimente: sare, piper, pudră de chili și boia dulce;
O roșie mare;
Un avocado;
½ lămâie;
O ceapă roșie.

Prepară pieptul de pui pe grătar (poți folosi inclusiv grătarul electric sau tigaia grill), însă nu înainte de a-l spăla foarte bine și de a-l condimenta după gust. De asemenea, stropește-l cu puțin ulei de măsline pentru gust.

Cât timp carnea este pe grătar, curăță ceapa și tai-o solzișori. Presară deasupra sare, adaugă sucul de lămâie și las-o la marinat timp de 10-15 minute. Între timp, taie fructul de avocado și roșia în cubulețe, iar mai apoi pune-le peste ceapa care s-a marinat. Amestecă foarte bine și gata, te invităm la masă!

Paste cu carne tocată

 

Cui îi plac pastele să ridice o mână! Da, pastele se numără printre cele mai iubite și cunoscute preparate la nivel internațional. Fie că le pregătim după rețetele autentice ale italienilor sau că dăm frâu creativității și inovăm în bucătărie, un lucru este cert: oricum ar fi gătite, pastele sunt delicioase. Dacă și tu crezi asta, pregătește cu noi paste cu carne tocată și sos roșu!

Ingrediente:

500 g de carne tocată de vită sau de porc;
400 g de paste uscate;
400 ml de passată de roșii;
O ceapă albă;
2 căței de usturoi;
Ulei de măsline;
Busuioc;
Oregano;
Sare;
Un pahar de vin roșu;
Piper;
Parmezan.

Începe prin a pregăti sosul de carne tocată cu roșii, folosind o tigaie în care ai încins foarte puțin ulei. Adaugă carnea tocată în tigaie și soteaz-o timp de 7-8 minute la foc mare. Redu intensitatea focului și adaugă ceapa tocată și usturoiul zdrobit. Tot acum este momentul să condimentezi totul cu sare, piper, busuioc și oregano. Lasă-le la călit timp de 2-3 minute, după care toarnă în tigaie și paharul de vin roșu. Dă focul mare, din nou, pentru ca alcoolul să se evapore rapid, mai apoi adaugă conserva de roșii și circa 200 ml de apă. Lasă sosul să fiarbă la foc mic aproximativ 40 de minute, amestecând ocazional. Poți acoperi tigaia cu un capac, pentru a preveni stropii. Între timp, poți începe să fierbi pastele. Pune la fiert o oală mare, cu 3-4 litri de apă și 2 lingurițe de sare. În funcție de pastele alese, respectă timpii de fierbere înscriși pe ambalaj. Când sunt gata, scurge pastele și adaugă-le direct în tigaia cu sos și amestecă. Servește pastele cu parmezan ras pe deasupra!


Salată cu piept de curcan

 

O salată îmbogățită cu felii de carne este întotdeauna o alegere sănătoasă și sățioasă. Astăzi sugestia noastră este salata cu piept de curcan, ideală pentru cei care țin la siluetă! Ai nevoie de doar câteva minute pentru a o prepara și de următoarele

ingrediente:

O salată verde;
Un sfert de piept de curcan;
Un ardei gras;
Roșii cherry;
3 lingurițe de iaurt;
Zeama de la jumătate de lămâie;
O linguriță de ulei de măsline;
O lingură de pătrunjel proaspăt tocat;
Sare și piper.

Pregătește carnea pe grătar sau pe tigaia grill și rumenește ușor pieptul de pui, condimentat în prealabil cu sare și piper. Cât timp carnea se frige, ocupă-te de legume, spălându-le și tăindu-le în bucăți. Pasul final constă în pregătirea dressing-ului din ulei de măsline, iaurt, zeama de lămâie, pătrunjel, sare și piper. Amestecă toate ingredientele într-un bol generos și savurează-ți salata!

 

Articol recomandat de sport.ro
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Cum pregătim mărfurile pentru transporturi voluminoase
(P) Cum pregătim mărfurile pentru transporturi voluminoase

Felul în care pregătim mărfurile pentru transporturi voluminoase internaționale este foarte important și va decide, în cele din urmă, starea în care acestea vor ajunge la destinație.

 

Primii speakeri anunțați la GPeC SUMMIT 20-21 Mai & start la înscrieri în programul GPeC Proficiency
Primii speakeri anunțați la GPeC SUMMIT 20-21 Mai & start la înscrieri în programul GPeC Proficiency

Au început înscrierile pentru GPeC SUMMIT 20-21 Mai, București și pentru programul GPeC Proficiency dedicat magazinelor online.

(P) Destinații de primăvară din împrejurimile Turdei
(P) Destinații de primăvară din împrejurimile Turdei

Cum luna lui Mărțișor și-a făcut debutul, iar vremea dă semne de încălzire, dorul de călătorie își face simțită prezența, iar destinațiile autohtone potrivite pentru acest anotimp își așteaptă vizitatorii de toate vârstele.

Recomandări
Șeful Consiliului European avertizează: Pentru a avea pace, Europa trebuie să se pregătească de război
Șeful Consiliului European avertizează: Pentru a avea pace, Europa trebuie să se pregătească de război

Europa trebuie să-şi consolideze capacităţile de apărare şi să treacă la o abordare de tipul "economie de război" ca răspuns la ameninţarea reprezentată de Rusia, a declarat luni preşedintele Consiliului European, Charles Michel, citat de Reuters.

Putin, despre alegerile din Rusia: „O campanie electorală civilizată și în deplină concordanță cu legile”
Putin, despre alegerile din Rusia: „O campanie electorală civilizată și în deplină concordanță cu legile”

Vladimir Putin și-a sărbătorit luni seară victoria electorală în Piața Roșie, înțesată de ruși. Liderul de la Kremlin a marcat cu o baie de mulțime și împlinirea a zece ani de la anexarea ilegală a Crimeei.

Bani europeni pentru înființarea centrelor de colectare, refuzați de primării. Câmpurile au devenit „magnet” pentru deșeuri
Bani europeni pentru înființarea centrelor de colectare, refuzați de primării. Câmpurile au devenit „magnet” pentru deșeuri

Peste 1.900 de primării ar fi putut să ia bani europeni prin PNRR pentru înființarea așa-numitelor centre de colectare cu aport voluntar.