(P) Toate informațiile esențiale despre procesul de admitere la Universitatea Româno-Americană

Universitatea Româno-Americană

Înscrierile pentru anul universitar 2023-2024 la Universitatea Româno-Americană au început.

Candidații au la dispoziție peste 30 de programe de studii acreditate, cu predare în limba română sau engleză, din care pot alege, dar și o multitudine de oportunități și beneficii pe care Universitatea Româno-Americană le pune la dispoziția studenților săi.

În fiecare an sute de studenți și masteranzi au oportunitatea de a studia într-o universitate privată de elită, fără investiție financiară personală, Universitatea punând la dispoziție 20% locuri fără taxă pentru studiile de licență și 10% locuri fără taxă pentru studiile de masterat, la programele de studii în limba română.

Pentru sesiunea de Admitere 2023, înscrierile la programele de licență ale Universității Româno-Americane se fac până la data de 26 iulie 2023, online pe platforma admitere.rau.ro, sau în campus (Bulevardul Expoziției 1B, București), în perioada 10 – 27 iulie 2023, concursul de admitere având loc în 28 iulie 2023.                                       

Admiterea la programele de licență ale Universității Româno-Americane în limba română se face cu luarea în calcul în media de admitere a mediei de bacalaureat (50%) și a unui Atestat/Certificat (50%) eliberat de instituții de învățământ preuniversitar și recunoscute de Ministerul Educației sau atestate recunoscute instituțional în unul dintre domeniile economie, informatică, limba română sau limbi străine. Candidații care nu dețin atestate, vor susține o Probă de Concurs ce constă într-un Eseu sau Interviu online (la alegerea candidatului) privind motivația alegerii Universității Româno-Americane și a domeniului de studiu (facultate / specializare). Admiterea la programele de licență cu predare în limba engleză se face pe baza unui Interviu online în limba engleză și a documentului care atestă nivelul de cunoaștere a limbii engleze.

Citește și
„Va fi o perioadă îngrozitoare în Ucraina și pentru Occident”. Avertismentul unui general despre războiul din Ucraina

Admiterea la programele Facultății de Educație Fizică, Sport și Kinetoterapie se face cu luarea în calcul în media de admitere a mediei de bacalaureat (50%) și a probei de concurs (50%), respectiv probă de aptitudini motrice (traseu aplicativ contracronometru – 28 iulie 2023, ora 09:00, Baza Sportivă URA). Pentru programul de studii „Educație fizică și sportivă”, candidații pot prezenta un atestat/certificat din domeniul sportului, recunoscut de Ministerul Educației, în vederea echivalării probei de concurs. Rezultatele se afișează în cel mult 2 zile calendaristice de la data susținerii concursului, la sediul Universității (Bd. Expoziției, Nr. 1B, sector 1, București) și online, în secțiunea dedicată a paginii web www.rau.ro.

În ceea ce privește înscrierile la programele de masterat ale Universității Româno-Americane din sesiunea de Admitere 2023, acestea se desfășoară până la data de 24 iulie 2023, online pe platforma admitere.rau.ro, sau în campus (Bulevardul Expoziției 1B, București), în perioada 10 – 25 iulie 2023, concursul de admitere având loc în 26 iulie 2023.

Admiterea la programele de masterat ale Universității Româno-Americane în limba română se face pe bază de concurs examen scris – eseu/proiect, elaborat în conformitate cu tematica de specialitate afișată pentru programul de studii ales, cu luarea în considerare a mediei de licență, conform procedurii specifice fiecărui program de studii universitare de masterat. La programele de masterat cu predare în limba engleză, admiterea presupune, în plus față de cele menționate anterior, un Interviu online în limba engleză și un document care să ateste nivelul de cunoaștere a limbii engleze.

Universitatea Româno-Americană oferă programe de studii, cu predare în limba română și engleză, precum și programe de studii de tip “dublă diplomă”, în cadrul celor 7 facultăți componente:

  • Facultatea de Afaceri Internaționale
  • Facultatea de Drept
  • Facultatea de Educație Fizică, Sport și Kinetoterapie
  • Facultatea de Finanțe și Contabilitate
  • Facultatea de Informatică Managerială
  • Facultatea de Management-Marketing
  • Facultatea de Turism și Managementul Ospitalității

La Universitatea Româno-Americană studenții beneficiază de:

  • Programe de studii de tip dublă diplomă cu University of York (Marea Britanie), Northwood University (SUA), St. Francis (SUA) și University of Siena (Italia), în funcție de programul ales;
  • Programe de studii acreditate;
  • Cursuri și activități extra-curriculare susținute de profesori și invitați de la universitățile partenere din întreaga lume;
  • Școli de vară naționale și internaționale;
  • Burse de studiu și stagii de practică în SUA și Europa, inclusiv prin programul ERASMUS+;
  • Numeroase evenimente cu reprezentanții mediului de business;
  • Practică de specialitate;
  • Centru de Studii Americane, Departament de Limbi Străine și Departament de Studii Asiatice;
  • Laboratoare, amfiteatre, săli de curs și seminar dotate la standarde internaționale;
  • Bibliotecă cu săli de lectură și valoros fond de carte în continuă actualizare, precum și bibliotecă virtuală cu acces gratuit la importante baze de date internaționale;
  • Consiliere psihologică gratuită și cabinet medical în campus;
  • Cămin-hotel cu 11 etaje, 140 de camere de 1 și 3 locuri cu baie proprie și o capacitate totală de 360 persoane;
  • Restaurant-cantină cu o capacitate de 150 locuri, precum și cafenele pentru pauzele dintre cursuri;
  • Săli impresionate de evenimente: Aula Magna, Sala Senatului și Sala de protocol;
  • Bază sportivă cu terenuri de sport;
  • Internet și WI-FI gratuit în tot campusul.

Cu peste 32 de ani de experiență, Universitatea Româno-Americană (URA) contribuie la promovarea excelenței în educație, cercetare științifică și inovare, prin programele sale de studiu și prin activitățile universitare realizate, orientate către student și societate în ansamblu, Universitatea oferind până în prezent peste 6.500 de burse de performanță, burse de studiu și burse sociale, cu scopul de a menține nivelul înalt al performanței academice a tinerilor.

Universitatea Româno-Americană își propune să ofere studenților săi cunoștințele și abilitățile necesare pentru a prospera într-o piață dinamică a forței de muncă. Acest lucru este realizat prin colaborarea activă cu mediul de afaceri, facilitarea stagiilor de practică, actualizarea permanentă a programelor de studii, implicarea experților din diferite domenii în procesul educational, dar și prin parteneriatele strategice naționae și internaționale. Misiunea principală a Universității este de a forma profesioniști de succes, pregătiți să răspundă cerințelor angajatorilor, având în același timp abilități puternice de soft-skills și o experiență practică solidă.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Farul - Sepsi, întrerupt din cauza scandărilor xenofobe! Cum a reacționat Hagi
NEWS ALERT Farul - Sepsi, întrerupt din cauza scandărilor xenofobe! Cum a reacționat Hagi

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Revoluționează Eficiența Energetică cu Sisteme Montaj Panouri Fotovoltaice de la Rufy Roof Engineering
(P) Revoluționează Eficiența Energetică cu Sisteme Montaj Panouri Fotovoltaice de la Rufy Roof Engineering

Într-o lume care caută soluții durabile pentru provocările energetice, Rufy Roof Engineering se distinge prin oferirea unor sisteme inovatoare de montaj pentru panourile fotovoltaice.

(P) Cum să simplifici garderoba copilului ca să devină mai autonom
(P) Cum să simplifici garderoba copilului ca să devină mai autonom

Copiii își doresc haine în care să se simtă confortabil și să se poată mișca liber, în timp ce părinții își doresc pentru cei mici îmbrăcăminte de calitate și versatilă, pentru ținute rapide și lejere în fiecare zi.

(P) Fațete vs coroane dentare: În ce situații sunt recomandate?
(P) Fațete vs coroane dentare: În ce situații sunt recomandate?

Cel mai mare avantaj pe care lumea modernă ni-l oferă este acela că avem posibilitatea de a găsi soluții pentru aproape orice problemă, mai ales atunci când vine vorba de aspectul estetic.

Recomandări
Românii abia dacă apucă 10 ani de pensie. Ce speranță de viață avem față de Europa: ”Trăim vremuri grele”
Românii abia dacă apucă 10 ani de pensie. Ce speranță de viață avem față de Europa: ”Trăim vremuri grele”

Speranța de viață a crescut cu un an în ultima vreme în țara noastră, dar tot ne aflăm la coada clasamentului european.  

Purtătorul de cuvânt al PNL: După 9 iunie se decide dacă va fi modificată data alegerilor prezidențiale
Purtătorul de cuvânt al PNL: După 9 iunie se decide dacă va fi modificată data alegerilor prezidențiale

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a afirmat vineri seara că după alegerile din 9 iunie se va discuta la nivelul coaliţiei de guvernare dacă va fi modificată data alegerilor prezidenţiale.

Rezultate finale în cazul fetiței de 4 ani și a bunicii moarte după ce au mâncat pește. O bacterie comună le-a adus sfârșitul
Rezultate finale în cazul fetiței de 4 ani și a bunicii moarte după ce au mâncat pește. O bacterie comună le-a adus sfârșitul

Fetița de 4 ani și bunica ei moarte în Călărași după ce au mâncat pește și mici și-au găsit sfârșitul din cauza unor bacterii comune, care se găsesc peste tot în jurul nostru, potrivit rezultatelor finale de laborator ale DSVSA Călărași.