(P) Sunt jocurile pe calculator considerate sporturi?

jocurile pe calculator

În ultimii ani, a apărut o activitate nouă și din ce în ce mai populară peste tot în lume și anume competițiile internaționale de jocuri pe calculator.

Implicit, odată cu popularitatea acestor competiții au apărut și pariuri între fani cu privire la câștigătorii diferitelor meciuri. La fel ca la pariurile clasice de pe Casa Pariurilor, pariurile pe meciuri de Counter-Strike sau League of Legends cresc în popularitate amețitor.

Cu toate acestea, sporturile electronice (Esports) se confruntă cu provocări în a fi recunoscută ca sport. Există o dezbatere continuă și intensă între susținătorii clasificării Esports ca sport și cei care nu sunt de acord. În ciuda argumentelor contra, existența turneelor și a unor fonduri substanțiale de premii sugerează contrariul.În esență, Esports se referă la jocurile competitive, în care indivizi sau echipe se angajează în competiții organizate de jocuri video. Unele dintre aceste competiții se laudă cu fonduri de premii enorme, care ajung adesea la milioane de dolari.

Prezența turneelor profesioniste este un factor convingător pentru a considera Esports ca fiind un sport. Acesta este considerat pe scară largă ca atare de numeroase țări și organizații. Experții, inclusiv personalități influente din diverse domenii, îl consideră, de asemenea, un sport legitim. În special, ideea ca Esports să devină un sport olimpic a fost luată în considerare, deși nu s-a concretizat încă.

Dacă ar fi să întrebați jucătorii profesioniști, aceștia ar afirma cu încredere că este doar o chestiune de timp până când Esports va obține statutul de sport la nivel global. Cu toate acestea, drumul spre recunoașterea oficială ca sport necesită eforturi substanțiale și argumente convingătoare pentru a-i convinge pe sceptici.

Citește și
Șeful spionajului militar ucrainean spune că rușii au pregătit liste cu execuții: „Profesori, preoți, jurnaliști”
Ce înseamnă un sport adevărat?

Conform dicționarului, un sport este definit ca fiind o activitate care aduce plăcere și necesită efort fizic sau îndemânare, desfășurată de obicei într-o zonă anume și guvernată de reguli stabilite.

Cercetătorii oferă o perspectivă asupra sporturilor electronice, definindu-le ca fiind "o formă de sport în care aspectele primare ale sportului sunt facilitate de sisteme electronice”.Pe scurt, Esports implică jocuri video competitive, adesea transmise online. Toate indiciile sugerează că sporturile electronice pot fi considerate o formă de sport.

Întrebarea dacă esports ar trebui să fie clasificate ca sporturi reale a fost un subiect de dezbatere și discuție. În timp ce sporturile tradiționale au fost asociate de mult timp cu abilitățile fizice, sporturile electronice introduc o nouă dimensiune a conceptului de sport, punând accentul pe îndemânare, strategie și competiție în domeniul jocurilor electronice.

Pe măsură ce popularitatea și recunoașterea sporturilor electronice continuă să crească, este evident că acestea au câștigat un număr substanțial de adepți și s-au impus ca o formă legitimă de activitate competitivă. Perspectivele oferite de cercetători oferă o perspectivă valoroasă asupra naturii în evoluție a sporturilor și evidențiază potențialul de a ne extinde înțelegerea a ceea ce constituie un sport în epoca modernă.

Când devine un joc pe calculator asemănător cu un sport?

Este esențial ca cei care nu fac parte din comunitatea de jocuri de noroc să recunoască faptul că nu toate jocurile pot fi clasificate ca fiind sporturi electronice; acestea trebuie să aibă un element competitiv. Jocuri precum GTA, în care fiecare face ce vrea, nu au câștigători, iar alte jocuri nu au campionate mondiale. În schimb, jocuri precum League of Legends, Rocket League, CS-GO și DOTA, care necesită abilități precise, coordonare mână-ochi, timp de reacție rapid, comunicare eficientă și muncă în echipă, sunt considerate adevărate sporturi electronice.

Odată cu apariția jocurilor online, domeniul de aplicare al competiției s-a extins dincolo de înfrângerea adversarilor de la tine de acasă, deschizând arena pentru milioane de jucători din întreaga lume. Ca urmare, sporturile electronice au devenit intens competitive, cu comunități mari de jucători la nivel global, care se străduiesc toate să atingă excelența.

Titlurile Esports menționate necesită o serie de abilități și gândire strategică, ceea ce le face potrivite pentru jocul competitiv. Pe măsură ce esports continuă să câștige tracțiune și atenție din partea publicului larg, este important ca cei care nu sunt jucători să recunoască și să aprecieze îndemânarea, dedicarea și munca în echipă implicate în această industrie în creștere rapidă.

Concluzie

Deși în prezent nu este recunoscut ca sport peste tot în lume, Esports se află într-o perioadă în care potențialul de schimbare este mare. Numărul de țări care își actualizează poziția față de Esports este în creștere, multe dintre ele așteptând cu nerăbdare să se alăture mișcării. O privire aruncată asupra marilor turnee internaționale dezvăluie o realitate diferită care sfidează ceea ce mulți consideră normal. Legătura puternică dintre Esports și site-urile de pariuri subliniază și mai mult paralelele cu sporturile tradiționale.

Milenialii îmbrățișează din toată inima Esports ca sport, punând lucrurile într-o lumină pozitivă. Atenția tot mai mare a publicului atrasă de turneele profesioniste contribuie la transformarea favorabilă a percepției pentru Esports care par să crească în popularitate de la an la n.

Fără îndoială, viitorul sportului Esports strălucește. Așa cum am menționat mai devreme, valurile schimbării sunt în curs de desfășurare, iar tot mai mulți oameni își dau seama că respingerea sa ca sport ar fi o greșeală. Negarea Esports ca sport legitim se diminuează treptat, făcând loc unei noi perspective. Profesioniștii din Esports investesc același nivel de dedicare și angajament ca și sportivii tradiționali, în ciuda diferențelor fizice. Călătoria lor spre vârf necesită o pregătire riguroasă, antrenamente și o răbdare de nezdruncinat.

Articol recomandat de sport.ro
Postecoglou a descris într-un cuvânt prestația lui Radu Drăgușin din Manchester City - Tottenham 0-4
Postecoglou a descris într-un cuvânt prestația lui Radu Drăgușin din Manchester City - Tottenham 0-4

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Cum să alegi mașina second-hand potrivită
(P) Cum să alegi mașina second-hand potrivită

Achiziționarea unei mașini second-hand este o soluție ideală pentru cei care doresc un autoturism fiabil, fără a depăși bugetul.

(P) Cele mai bune alimente bogate în fier pentru creșterea nivelului de hemoglobină
(P) Cele mai bune alimente bogate în fier pentru creșterea nivelului de hemoglobină

Dacă ești preocupat de starea ta de sănătate, citește în continuare pentru a descoperi importanța hemoglobinei eritrocitare și a fierului pentru organism, precum și impactul pe care îl are anemia prin deficit de fier asupra sănătății!

(P) Cum să alegi un parfum feminin
(P) Cum să alegi un parfum feminin

Un parfum poate spune mai multe despre tine decât ți-ai imagina. Dar cum alegi mireasma perfectă care să îți pună în valoare feminitatea?

Recomandări
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spun românii care votează din străinătate: ”Doamne ajută!”. ”De noi depinde soarta țării”
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spun românii care votează din străinătate: ”Doamne ajută!”. ”De noi depinde soarta țării”

Peste 150.000 de români au votat până acum în cele 950 de secții deschise în toată lumea. Votul în diaspora a început vineri și ține 3 zile.  

Ce spunea Gabriel Cotabiță înainte să moară: ”N-am ce să regret, pentru că, dacă aș regreta ceva, l-aș mânia pe Dumnezeu”
Ce spunea Gabriel Cotabiță înainte să moară: ”N-am ce să regret, pentru că, dacă aș regreta ceva, l-aș mânia pe Dumnezeu”

Lumea artistică este în doliu, pentru una dintre cele mai vibrante voci din ultimele decenii. La 69 de ani, muzicianul Gabriel Cotabiță a murit la Spitalul Universitar din Capitală. 

LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A doua zi de alegeri în diaspora. Număr semnificativ mai mic de voturi față de 2019
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A doua zi de alegeri în diaspora. Număr semnificativ mai mic de voturi față de 2019

A început votul în diaspora pentru alegerile prezidențiale. Românii din străinătate au la dispoziție trei zile pentru a-și alege președintele.