(P) Sezonul de pescuit în 2020 – echipament necesar și prohibiții

P) Sezonul de pescuit în 2020 – echipament necesar și prohibiții
Pro TV

Pescuitul este unul dintre cele mai renumite hobby-uri din întreaga lume.

Indiferent de locul în care te afli, atâta vreme cât ai în proximitate un lac și o lansetă, te poți bucura cu vârf și îndesat de o sesiune excelentă de pescuit – în condițiile în care pescuitul nu îți este tocmai necunoscut, ci se numără printre obiceiurile pe care le practici anual.

Pentru începători, identificarea echipamentului necesar și cunoașterea zonelor în care pescuitul se poate practica fără a încălca legea ar putea ridica o serie de probleme și dificultăți. Din fericire, vei descoperi în rândurile următoare cele mai importante elemente componente ale echipamentului necesar, precum și câteva dintre prohibițiile pentru pescuit aplicabile în anul 2020.

Din ce este format echipamentul unui pescar?

Multe dintre trucurile folosite de pescarii înrăiți pentru a captura cea mai mare pradă sunt cunoscute doar de ei. În zilele noastre, există însă numeroase produse special concepute pentru a atrage peștii mult mai ușor și a îmbuntătăți sesiunea de pescuit. Vei avea nevoie de:

Citește și
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Lansetă – ideală pentru pescuitul de crap, lanseta te va ajuta să capturezi pești în timp record. Lansetele diferă în funcție de lungime (cele mai lungi asigură o lansare mai îndepărtată), acțiunea mai mult sau mai puțin rigidă (cunoscută drept curba realizată în momentul în care lanseta este sub compresie) și tipul acestora, respectiv parabolice și semiparabolice, progresive și de vârf.

Pentru începătorii care sunt în căutare de recomandări de la un magazin pescuit, este recomandat să aleagă o lansetă de tip semiparabolic, cu lungime de 3,60 metri. Nu doar flexibilitatea, ci și lungimea contribuie la realizarea de lansări ușoare, mulțumită acțiunii semiparabolice.

Mulinetă – este potrivită pentru pescuitul la crap, în condițiile în care se alege luând în calcul următoarele recomandări: mărimea (minim 250 metri fir) și sensibilitatea frânei. Cu cât frâna mulinetei este mai bine reglată, cu atât firul nu se va rupe.

Poți găsi mulineta potrivită la acest magazin pescar, la prețuri optime și calitate garantată.

Firul – pentru pescuitul de crap, firul se poate alege doar din cele două mari categorii, respectiv firul de nailon și firul textil. Spre deosebire de cel textil, firul de nailon are o rezistență mare la rupere și permite pescuirea unei game variate de pești. Pe de altă parte, firul textil este mai puțin elastic, dar asigură o rezistență mai mare în decursul pescuitului.

În cazul debutanților, firul de nailon este alegerea ideală pentru a obține rezultate îmbucurătoare.

Reguli de pescuit aplicabile anului 2020

În perioada 04 aprilie – 02 iunie 2020, pescuitul este interzis pe lacurile de acumulare Stânca-Costești, Meleaua Sfântu Gheorghe până la Ciotic, precum și în Complexul Razim – Sinoe și lacurile litorale. În decursul celor 60 de zile, este aplicabilă prohibiția pe toate apele naturale necontractate, care sunt aflate în subordinea statului. Nici pe apele de frontieră ale României nu se poate practica pescuitul, în perioada 19 aprilie - 02 iunie inclusiv.

Dacă ai în plan o escapadă de weekend pentru pescuit, asigură-te că verifici înainte nivelul de legalitate, precum și eventualele prohibiții aplicate zonei. Iar în cazul în care pescuitul în locul vizat nu este posibil, folosește acest timp pentru a te informa și achiziționa toate cele necesare pentru momentul în care sezonul va fi din nou deschis.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Ghid complet pentru alegerea mânerelor de uși potrivite pentru casa ta
(P) Ghid complet pentru alegerea mânerelor de uși potrivite pentru casa ta

Alegerea mânerelor de uși potrivite pentru casa ta poate părea o sarcină minoră, dar detaliile mici sunt adesea cele care contează atunci când amenajezi o locuință.

(P) Cum putem integra practicile ecologice în viața de zi cu zi a copiilor
(P) Cum putem integra practicile ecologice în viața de zi cu zi a copiilor

Planeta noastră se confruntă cu o serie de provocări majore: schimbări climatice, poluare, resurse epuizate.

(P) Suplimentele cu probiotice: o metodă modernă antistres
(P) Suplimentele cu probiotice: o metodă modernă antistres

Viața modernă, activă și agitată pe care o trăim astăzi cu toții a venit la pachet nu numai cu multiple beneficii, ci și cu anumite situații ce contribuie la resimțirea unui stres permanent la nivelul întregului organism, atât somatic cât și psihic.

 

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.