(P) Tot ce ar trebui să știi înainte de a începe construcția unei case

SEO

Ai ajuns la concluzia că îți dorești propria ta locuință, așa că ai decis să-ți construiești o casă.

Astfel, totul va arăta exact așa cum îți imaginezi, de la zidărie, până la structura camerelor, mobilier și decorațiuni interioare. Deși entuziasmul de la început este foarte mare, ține cont de o serie de factori, înainte să pornești construcția. Numai așa, noua ta casă va corespunde normelor și reglementărilor, va fi sigură pentru locuit și va rezista testului timpului.

Iată ce trebuie să știi înainte de porni la treabă:

1. Verifică terenul pe care vrei să construiești
 

Nu orice teren poate fi utilizat pentru ridicarea unei construcții. De aceea, dacă ai deja un lot și plănuiești să construiești acolo noua casă, necesitatea unui studiu geotehnic este clară. Un astfel de studiu va analiza proprietatea și calitatea terenului, astfel încât tu să afli cum trebuie să construiești și în ce dimensiuni trebuie să se încadreze fundația casei tale.

Dacă încă nu ai un teren, dar vrei să cumperi unul, cere un studiu geotehnic înainte de achiziție, pentru a te asigura că este potrivit pentru construcție.

Citește și
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Studiul este necesar și pentru obținerea autorizației de construcție, așa că nu omite acest pas!

2. Stabilește un buget foarte clar
 

Foarte multe persoane încep lucrările fără un calcul detaliat, prealabil. Acest lucru se traduce printr-o gestionare precară a bugetului. De multe ori, sumele alocate se termină mai repede decât crezi și rămâi doar cu jumătate de casă construită, așteptând să poți investi mai departe. Acest lucru îți decalează, semnificativ, finalizarea construcției.

Din acest motiv, un buget clar este imperios necesar. Nu te gândi doar la costurile construcției propriu-zise, ci la întreg procesul. Ai nevoie de bani pentru ridicarea efectivă a casei, pentru echipa de constructori, pentru arhitect, pentru actele necesare, dar și pentru materiale (zidărie, gresie, faianță, vopseluri etc).

Odată ce casa ta va fi gata, va trebui să investești și în mobilierul pentru interior și exterior. Acest pas necesită un buget separat, foarte bine calculat și analizat.

Bazează-te pe sumele pe care le deții deja sau urmează să le obții în mod cert, însă nu paria pe bani pe care nu știi de unde îi vei procura în viitor.

3. Nu construi mai mult decât ai nevoie
 

Pentru că nimeni nu te învață exact cum să construiești o casă, ai tendința să te bazezi pe ceea ce ai văzut până acum: clasica locuință cu etaje și mansardă, cu o curte imensă și cu un număr impresionant de camere.

Când ridici o casă, este foarte ușor să te lași purtat de val. Dacă tot te apuci de construit, ar fi bine să obții un rezultat grandios, nu? Ei, bine, specialiștii recomandă să îți stabilești prioritățile și necesitățile, înainte de proiectarea casei. Este posibil să nu ai nevoie de două etaje, ci doar de unul singur. Probabil că familia ta se va descurca lejer în trei sau patru dormitoare, nu în cinci.

Încearcă să gândești realist și să construiești doar spațiile de care ai, cu adevărat, nevoie. În caz contrar, vei obține o casă mult prea mare, care îți va aduce cheltuieli majore, atât în faza de construcție, cât și ulterior. Facturile la energie electrică vor fi mult mai mari decât ai anticipat, iar spațiile imense vor rămâne nefolosite, și se vor degrada în timp, dacă nu investești în mentenanță.

Reține, deci: dacă urmează să îți construiești propria casă, ține cont de aspectele de mai sus. Nu în ultimul rând, lucrează întotdeauna cu o echipă profesionistă și investește în materiale de calitate, pentru ca imobilul să fie durabil și sigur!

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Ghid complet pentru alegerea mânerelor de uși potrivite pentru casa ta
(P) Ghid complet pentru alegerea mânerelor de uși potrivite pentru casa ta

Alegerea mânerelor de uși potrivite pentru casa ta poate părea o sarcină minoră, dar detaliile mici sunt adesea cele care contează atunci când amenajezi o locuință.

(P) Cum putem integra practicile ecologice în viața de zi cu zi a copiilor
(P) Cum putem integra practicile ecologice în viața de zi cu zi a copiilor

Planeta noastră se confruntă cu o serie de provocări majore: schimbări climatice, poluare, resurse epuizate.

(P) Suplimentele cu probiotice: o metodă modernă antistres
(P) Suplimentele cu probiotice: o metodă modernă antistres

Viața modernă, activă și agitată pe care o trăim astăzi cu toții a venit la pachet nu numai cu multiple beneficii, ci și cu anumite situații ce contribuie la resimțirea unui stres permanent la nivelul întregului organism, atât somatic cât și psihic.

 

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.