(P) Păreri Pefoc - sfatul specialiștilor pentru un șemineu modern și practic

PEFOC

Construcția de seminee pe lemne funcționale și cu un design deosebit, nu este o muncă tocmai ușoară.

Un astfel de proiect implică multă responsabilitate atât în etapa de montaj, cât și a mentenanței ulterioare. Implicarea totală este necesară tocmai pentru a evita riscul unei funcționări defectuoase cauzate de probleme care pot fi minore, dar și de probleme tehnice care pot pune în pericol siguranța locuinței și a celor dragi.

Așadar, specialiștii în soluții de încălzire alternativă ne sfătuiesc să ne îndreptăm atenția întotdeauna către un model de șemineu premium, capabil să îmbine funcționalitatea cu aspectul estetic atrăgător. Sibienii de la PEFOC ne propun o gamă de produse de calitate, șeminee clasice pe lemne, soluții ieftine de semineu electric și o sumedenie de accesorii fabricate de producători renumiți, care vor asigura succesul oricărui proiect.

În continuare vom încerca să îți prezentăm o parte din cele mai importante aspecte pe care un specialist Pefoc le aplică atunci când montează un șemineu sau model de sobă șemineu care să funcționeze în condiții optime de funcționalitate, confort și siguranță.

Alege materiale de calitate

Citește și
Românii vor plăti mai mult dacă dispar aceste produse. Ministrul Agriculturii, o nouă declarație controversată

Un șemineu este trainic atunci când este construit cu materialele potrivite. Astfel, este esențial să acorzi o atenție semnificativă materialelor folosite, indiferent de tipul de șemineu - clasic, pe lemne sau electric. În plus, un material de foarte bună calitate nu doar că rezistă în timp, dar se remarcă și prin finisaje deosebite, care contribuie la designul șemineului.

Pregătește locul pentru construcția șemineului

Înainte de a trece la construcția propriu-zisă a șemineului, trebuie să stabilești locul în care va fi montat acesta. Pentru instalarea șemineului va trebui să ții cont de dimensiunile focarului, grosimea materialelor necesare pentru izolare, modelul dorit, precum și alți parametri tehnici. De asemenea, înainte de a începe construcția șemineului, este necesară curățarea locului de amplasare și tratarea pereților cu amorsă specială.

Racordarea focarului la coșul de fum

După montajul focarului conform schițelor de amplasare, următorul pas constă în racordarea la un coș de fum ceramic, din cărămidă sau din inox. Această etapă este deosebit de importantă și trebuie realizată de către specialiști. În plus, folosind un burlan soba de calitate superioară, îți vei asigura etanșeitatea perfectă. În cazul în care tubul de evacuare nu este montat corespunzător, pot exista scăpări de gaze care afectează nu doar funcționalitatea șemineului, ci și siguranța locuinței și a familiei. În plus, nu este de dorit să strici întreaga construcție după doar câțiva ani de funcționare pentru a înlocui sau repara coșul de evacuare.

Realizarea structurii de rezistență

În partea inferioară a focarului se pot utiliza plăci izolatoare pentru construcția soclului. Aceste plăci au o greutate redusă spre deosebire de cărămida plină și sunt ideale pentru această secțiune a focarului, mai ales că aici nu se produc temperaturi înalte. În schimb, în partea superioară a focarului se vor folosi materiale izolatoare sau refractare, special concepute pentru a rezista la căldura puternică generată de arderea combustibilului folosit. Pentru un plus de rezistență și siguranță, specialiștii lipesc plăcile izolatoare și umplu rosturile cu adeziv flexibil, conceput special pentru construcția șemineelor.

Finalizarea șemineului și ultimele detalii tehnice

În ultima etapă, cea de finalizare a construcției șemineului, este important să acorzi o atenție deosebită dimensionării grilelor. În acest sens, va trebui să iei în considerare doar dimensiunea interioară de evacuare a grilei, nu cea totală. Practic, din dimensiunea totală va trebui să mai scazi aproximativ 2-3 cm.

Așadar, pe lângă aceste recomandări legate de montaj, este important să ții cont de indicațiile specialistului care se va ocupa de șemineul tău. Profesioniștii de la Pefoc.ro îți stau la dispoziție cu produse premium și servicii de montaj profesionale, pentru ca șemineul tău să fie instalat în condiții impecabile de funcționare și siguranță.

Articol recomandat de sport.ro
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Cum pregătim mărfurile pentru transporturi voluminoase
(P) Cum pregătim mărfurile pentru transporturi voluminoase

Felul în care pregătim mărfurile pentru transporturi voluminoase internaționale este foarte important și va decide, în cele din urmă, starea în care acestea vor ajunge la destinație.

 

Primii speakeri anunțați la GPeC SUMMIT 20-21 Mai & start la înscrieri în programul GPeC Proficiency
Primii speakeri anunțați la GPeC SUMMIT 20-21 Mai & start la înscrieri în programul GPeC Proficiency

Au început înscrierile pentru GPeC SUMMIT 20-21 Mai, București și pentru programul GPeC Proficiency dedicat magazinelor online.

(P) Destinații de primăvară din împrejurimile Turdei
(P) Destinații de primăvară din împrejurimile Turdei

Cum luna lui Mărțișor și-a făcut debutul, iar vremea dă semne de încălzire, dorul de călătorie își face simțită prezența, iar destinațiile autohtone potrivite pentru acest anotimp își așteaptă vizitatorii de toate vârstele.

Recomandări
Opoziția austriacă, despre Schengen: Poziția guvernului austriac faţă de extinderea Schengen este ruşinoasă
Opoziția austriacă, despre Schengen: Poziția guvernului austriac faţă de extinderea Schengen este ruşinoasă

Opoziţia guvernului Austriei faţă de extinderea spaţiului Schengen prin includerea României şi a Bulgariei este ruşinoasă, incorectă şi ineficientă, a declarat Walter Baier, cap de listă al Partidului Stângii Europene. 

Putin, despre alegerile din Rusia: „O campanie electorală civilizată și în deplină concordanță cu legile”
Putin, despre alegerile din Rusia: „O campanie electorală civilizată și în deplină concordanță cu legile”

Vladimir Putin și-a sărbătorit luni seară victoria electorală în Piața Roșie, înțesată de ruși. Liderul de la Kremlin a marcat cu o baie de mulțime și împlinirea a zece ani de la anexarea ilegală a Crimeei.

Bani europeni pentru înființarea centrelor de colectare, refuzați de primării. Câmpurile au devenit „magnet” pentru deșeuri
Bani europeni pentru înființarea centrelor de colectare, refuzați de primării. Câmpurile au devenit „magnet” pentru deșeuri

Peste 1.900 de primării ar fi putut să ia bani europeni prin PNRR pentru înființarea așa-numitelor centre de colectare cu aport voluntar.