(P) Ceaiul, răsfățul suprem în zilele reci de toamnă! Iată 5 rețete delicioase!

26-10-2020 14:25

(P) Ceaiul, răsfățul suprem în zilele reci de toamnă! Iată 5 rețete delicioase!

Ceaiul nu este doar medicament pentru trup, nu îl bem doar atunci când suntem răciți, când ne doare gâtul, capul sau stomacul. El poate fi medicament și pentru suflet, un adevărat răsfăț al simțurilor în zilele reci de toamnă.

 

Există plante medicinale, fructe și condimente din care poți să-ți prepari băuturi pe cât de sănătoase, pe atât de savuroase.

Îndrăznește și combină, în aceeași ceașcă, mai multe plante, pentru a obține un gust neașteptat de bun.

Pune un strop de iasomie în ceaiul verde, pentru un miros îmbătător, flori de hibiscus în ceaiul de fructe uscate, pentru o savoare aparte, petale de trandafir în ceaiul de mușețel, pentru un gust mai rafinat.

Descoperă aroma care-ți place, creând propria rețetă, în care poți adăuga miere, scorțișoară, fructe proaspete sau uscate. În felul acesta, cana aburindă de ceai va căpăta un alt sens, un nou scop, va căpăta stil și, de ce nu, personalitate.

Nu ai în casă ingredientele? Nu-i nimic, există ceaiuri „de gust” gata preparate. Specialiștii Fares au creat pentru tine câteva rețete de ceaiuri premium, în care au combinat plante populare românești cu plante exotice, fructe și condimente.

A rezultat ceva inedit, cu un gust suprinzător de bun. Trebuie să știi, totuși, că această combinație de plante nu implică doar imaginație, ci și multă știință și teste de laborator.

Un „creator de ceai” trebuie să cunoască toate plantele utilizate, gustul fiecăreia şi apoi să le armonizeze între ele. Gusturile plantelor nu trebuie să intre în opoziţie sau să se anuleze, ci trebuie să se pună reciproc în valoare.

Iată 5 rețete delicioase pe care trebuie să le încerci! Toate sunt naturale, fără arome, coloranți artificiali sau aditivi, și se prepară în 5-10 minute.

 

Vigoare: ceai cu măceșe și ghimbir

 

Te simți obosit, fără energie? Vremea mohorâtă te trage la somn, dar încă ești la serviciu și mai ai multă treabă? Ia o pauză revigorantă!

Ceaiul pe care ți-l propunem se prepară din fructe de măceșe, bucățele de ghimbir, scorțișoară, cuișoare, frunze de rooibos și flori de hibiscus.

Nota picantă și parfumată a ghimbirului se îmbină armonios cu gustul dulce-acrișor al măceșelor. Toate ingredientele sunt pline de vitamine și de minerale, cresc imunitatea și dau energie.

 

Armonie: ceai cu flori de nalbă și mandarine

 

Ce poate fi mai bun în serile reci de toamnă târzie, decât să bei ceva cald, cu miros de citrice?! Da, fructele sezonului rece – mandarinele – pot fi savurate și sub formă de ceai.

Se combină cu gustul rafinat al florilor de nalbă de pădure, cu cel acrișor al măceșelor uscate, se parfumează cu puține coji de lămâie și un strop de scorțișoară, iar rezultatul – o armonie a simțurilor.

 

Mireasmă: ceai cu lămâie și busuioc

 

Dacă vara simțim nevoia să bem limonade, pentru senzația de prospețime și răcoare, toamna și iarna ne bucurăm de beneficiile lămâilor sub formă de ceai.

Își păstrează vitaminele și efectul alcalinizant pentru organism, doar că e cald și mult mai înmiresmat.

Se prepară din busuiocul românesc parfumat, îmbinat cu lămâia exotică și proaspătă, cu frunze de rooibos și cuișoare. Aceste ingrediente se lasă la infuzat în apă fierbinte timp de 10 minute.

 

Tihnă: ceai de mușețel cu petale de trandafir

 

Clasicul ceai de mușețel poate căpăta o nouă înfățișare dacă îl combini cu plante exotice. Cu ce? Lasă-ți imaginația liberă, experimentează!

De exemplu, poți adăuga în apă petale de trandafir, frunze de rooibos, coji de lime, ulei esențial de mandarine și cuișoare. Sau poți lăsa plicuțele de ceai de mușețel la infuzat împreună cu un baton de scorțișoară.

Apoi adaugă peste ceai puțin lapte de migdale și îndulcește cu miere, după gust.

 

Simțire: ceai cu ginseng și flori de salcâm

 

Iată un ceai care îți aduce aminte de primăvară, dar e excelent toamna și iarna! Dulceața florilor de salcâm se împletește cu puterea revigorantă a rădăcinilor de ginseng, o plantă medicinală din orientul îndepărtat.

Se adaugă hibiscus, soc, ghimbir, scorțișoară, coji de lămâi, măceșe și merișoare.

Rețeta aceasta este un răsfăț al simțurilor, dar și o porție de sănătate, într-o perioadă în care avem mare nevoie de ea.

 

Sursa: StirilePROTV

Tags: ceaiuri,


VIDEO PROTVPLUS.RO