(P) Infecțiile severe- pot fi evitate?

Infecțiile severe- pot fi evitate?

Toate procedurile estetice nu sunt complet sigure. Unele dintre complicațiile întâlnite în mod obișnuit includ reacții anestezice, sângerare, infecții, cicatrici, modificări pigmentare (hipo-sau hiper-pigmentare) și chiar moartea.

Atunci când o procedură are potențial de complicații grave, poate fi catalogată ca fiind invazivă, chiar dacă implică o deteriorare minimă a pielii.

Relația dintre corpul uman și lumea microbiană este dinamică; cu toate acestea, în ciuda acestui parteneriat de viață și a valorii incontestabile pe care aceste organisme le au atât corpului uman, cât și ecologiei pământului, unii agenți patogeni sunt capabili să distrugă viața umană. Pielea și mucoasele sunt barierele de protecție ale corpului și dacă sunt încălcate de agenți patogeni pot ajunge la țesut subcutanat, mușchi, os și cavități ale corpului. În domeniul medicinei estetice, injectarea unei substanțe de umplere dermică în țesuturile moi este unul dintre cele mai căutate tratamente. Această procedură poate încorpora mai multe injectări. Prin urmare, există riscul apariției unei complicații infecțioase dacă nu sunt îndepărtate toate urmele de machiaj sau dacă nu se dezinfectează pielea.

Reglementări privind legislatia din România
În timp ce botoxul este catalogat ca un medicament - și deci supus unor studii clinice riguroase - umpluturile dermice nu sunt acoperite foarte riguros în lege sau în procedurile medicale naționale din România.

Drept urmare, femeile riscă complicații, inclusiv putrezirea țesuturilor, cheaguri de sânge, amputații ale buzelor, cicatrici - și se estimează că 200 de persoane au rămas oarbe din cauza umpluturilor.

Citește și
„Al treilea război mondial a început”. Valeri Zalujnîi, ambasadorul Ucrainei în Marea Britanie și fostul comandant al armatei, declarații

Aproape jumătate dintre femeile de 18 până la 34 de ani recunosc că sunt tentate de astfel de proceduri chirurgicale, în timp ce se estimează că doi din trei tineri cunosc un prieten care a avut parte de intervenții estetice.

În mod incredibil, nu există o limită de vârstă pentru intervențiile cu botox în România, ceea ce înseamnă că adolescenții disperați să-și imite idolii își pot face acest tip de intervenție încă din liceu.

Când apar complicațiile si cum se manifestă acestea
O infecție sau orice alt tip de complicație poate apărea fie imediat după intervenție, fie în termen de 30 de zile de la operație. Specialiștii Enbio Group susțin că există 3 tipuri de infecții la locul chirurgical:

Infectie incizională superficială. Această infecție apare chiar în zona pielii unde a fost făcută incizia.

Infectie incizională profundă. Această infecție apare sub zona de incizie în mușchi și țesuturile din jurul mușchilor.
Infectie de organ. Acest tip de infecție poate fi în orice zonă a corpului, în afară de piele, mușchi și țesutul înconjurător care a fost implicat în operație. Aceasta include un organ al corpului sau un spațiu dintre organe.

Când sunt utilizate în mod corespunzător, intervențiile din medicina estetică sunt asociate cu o rată foarte mică de reacții adverse. Cu toate acestea, ele pot apărea, variind de la lucruri minore și auto-limitate la complicații severe care necesită tratament prompt și urmărire atentă. Prin urmare, pe lângă faptul că au o înțelegere clară a potențialelor reacții cauzate de produse, clinicienii ar trebui să știe când și cum să intervină pentru a gestiona întregul spectru de complicații. Managementul optim al complicațiilor rămâne o nevoie permanentă în domeniul medicinei estetice.

Factorii legați de pacient, produse și tehnica folosită
Clinicienii trebuie să fie atenți la factorii care au legătură cu pacientul, produsul și tehnica ce pot afecta apariția reacțiilor adverse. Unele zone anatomice (cum ar fi nasul) sunt cunoscute ca fiind asociate cu riscuri mai mari de complicații vasculare. În plus, istoricul pacientului poate fi un factor relevant în apariția reacțiilor adverse.

Factorii relevanți legați de produs includ concentrația și proprietățile reologice ale elementelor folosite și procesele de fabricație (de exemplu, purificare). Clinicianul controlează tehnica injecției - în special, adâncimea, volumul, viteza și precizia injecției. În acest context, este vital ca toți clinicienii care efectuează injecții să aibă o cunoaștere aprofundată a anatomiei faciale.

Prevenirea infecțiilor

La fel ca în cazul oricărei complicații, profesioniștii din estetica medicală ar trebui să solicite rapid sfatul unui coleg cu mai multă experiență, în cazul în care nu sunt siguri cu privire la modul de procedare. Căile de referință pentru complicațiile legate de acid hialuronic sunt, din păcate, neclare; este recomandabil ca profesioniștii să fie in contact permanent fie cu academia lor de formare estetică, fie cu specialistul în producția locală / reprezentantul vânzărilor pentru produsul care provoacă îngrijorare.

Primul pas în prevenire este respectarea igienei pentru a preveni contaminarea microbiană, prin urmare, prevenirea aderării microorganismelor la suprafață și formarea biofilmului. Se recomandă o procedură standardizată pentru implantarea și manipularea dispozitivului. De exemplu, introducerea dispozitivelor medicale trebuie să fie efectuată de către profesioniști din domeniul sănătății instruiți cu atenție și trebuie luate măsuri maxime de barieră sterilă (mănuși sterile, mască, halat steril).

Pacienții trebuie să știe că există un risc mic de complicații cu toate substanțele de umplere dermică. Consimțământul scris și informat trebuie întotdeauna obținut înainte de tratament. Deși riscul reacțiilor adverse nu poate fi eliminat, de-a lungul timpului au fost identificate o serie de măsuri care pot reduce apariția acestori factori nedoriți, pacientul trebuind să fie informat si despre acest lucru.

Pe scurt, cei mai important pas în a menține germenii departe este reprezentat de urmarea strictă si conștiincioasă a obiceiurilor de igienă personală. Preveniți infecția înainte de a începe și evitați să o răspândiți către alții cu aceste măsuri ușoare:
● Spălați-vă bine pe mâini.
● Spălați și bandajați toate tăieturile. Orice tăietură gravă, mușcătura animală sau umană trebuie examinată de un medic.
● Evitați contactul direct cu șervețele, țesuturi, batiste sau obiecte similare folosite de alții.

În concluzie, dacă faceți o intervenție chirurgicală, întrebați medicul ce puteți face pentru a vă reduce riscul de infecție la locul chirurgical. Este important să renunțați la fumat înainte de operație și să informați echipa dvs. chirurgicală despre istoricul dumneavoastră medical, mai ales dacă aveți diabet sau o altă boală cronică. De asemenea, evitați bărbieritul în zona pielii prin care chirurgul intenționează să opereze.

Oricât de curioși ar fi, cei dragi nu ar trebui să-ți atingă rana sau locul chirurgical. Urmați cu atenție instrucțiunile medicului dumneavoastră despre îngrijirea rănilor după operație. Apelați medicul dumneavoastră dacă aveți febră sau puroi, roșeață, căldură, durere sau sensibilitate în apropierea plăgii sau orice alte semne sau simptome ale unei infecții la locul chirurgical.

Articol recomandat de sport.ro
Tragerea la sorți pentru preliminariile CM 2026, simulată! Cu cine a picat România în grupa de 5
Tragerea la sorți pentru preliminariile CM 2026, simulată! Cu cine a picat România în grupa de 5

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Cum să îți protejezi sănătatea ficatului și să reduci simptomele de mahmureală cu soluții naturale
(P) Cum să îți protejezi sănătatea ficatului și să reduci simptomele de mahmureală cu soluții naturale

Consumul moderat de alcool face parte din viața socială a multor persoane, fie că vorbim despre o petrecere cu prietenii, o cină festivă sau o întâlnire de afaceri.

(P) Performanță la superlativ în bucătărie: soluții pentru afaceri cu volum ridicat
(P) Performanță la superlativ în bucătărie: soluții pentru afaceri cu volum ridicat

Dacă administrezi o afacere HoReCa cu un flux mare de comenzi, știi cât de important este să ai echipamente care să țină pasul.

(P) Top 5 sfaturi pentru utilizatorii de drujbă: de la pornire rapidă la întreținere eficientă
(P) Top 5 sfaturi pentru utilizatorii de drujbă: de la pornire rapidă la întreținere eficientă

Pornirea drujbei poate fi una dintre cele mai provocatoare etape, mai ales dacă nu folosiți demarorul potrivit.  

Recomandări
Deși NU președintele decide asupra salariilor, pensiilor, taxelor, candidații fac promisiuni mărețe. Ce spun economiștii
Deși NU președintele decide asupra salariilor, pensiilor, taxelor, candidații fac promisiuni mărețe. Ce spun economiștii

În vreme ce la nivel european se vorbește tot mai des despre mari dificultăți pentru economie, iar recesiunea este o realitate pentru Franța și Germania, candidații la Cotroceni promit venituri mai mari, cel puțin pentru o parte din populație, dar și redu

Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi

Mai sunt doar trei zile până la primul tur al alegerilor prezidențiale, iar ultimul sondaj arată noi evoluții în lupta pentru turul al doilea: George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi.

Marcel Ciolacu spune că va arăta actele pentru zborul privat când va dori: „Nimeni nu mi-a plătit nimic”
Marcel Ciolacu spune că va arăta actele pentru zborul privat când va dori: „Nimeni nu mi-a plătit nimic”

Marcel Ciolacu spune că va prezenta actele pentru a dovedi că și-a plătit zborul cu un avion privat la Nisa, însă va face acest lucru atunci când va dori el.