(P) Grija și respectul, principalul "tratament" oferit de angajații unui azil de bătrâni din București

Ultima actualizare: 22-02-2021 11:07
batrani
StirilePROTV

Pentru un senior, momentul în care ajunge să se mute într-un azil de bătrâni din București poate fi unul foarte dificil, întrucât un astfel de loc este, de obicei, mai rece și mai străin decât confortul propriului apartament.

Mai mult decât atât, unii asociază o astfel de schimbare cu finalul vieții, însă, într-un mediu cu adevărat prielnic, acest lucru nu ar putea fi mai departe de adevăr. În continuare, vom vedea cum stă situația într-un cămin în care, pe lângă medicația obligatorie, grija și respectul reprezintă principalul "tratament" pentru pacienți.

În respectivul azil batrani Bucuresti, rezidenții sunt tratați cu profesionalism, atenție și demnitate, întrucât singura diferență față de anii în care erau mai tineri sau în putere o reprezintă faptul că, în prezent, au o mobilitate, un auz sau o capacitate cognitivă mai scăzută.

Totuși, într-un loc în care sunt înconjurați în permanență de personal medical, dar și de alți oameni aflați în aceeași situație, aceștia se vor obișnui și se vor simți ca acasă. Mai mult decât atât, în colectivitate, ei se vor vindeca în primul rând de singurătate, care poate fi considerată principala boală a bătrâneții, la fel cum stresul este afecțiunea de care suferă majoritatea tinerilor și adulților.

Un azil de bătrâni din București, cu o conducere profesionistă și cu o atitudine condescendentă față de locatari, trebuie să se dezvolte pe trei paliere, pe care le vom detalia în cele ce urmează:

1. Latura medicală. Acest cămin găzduiește seniori cu probleme medicale din cele mai diverse: boala Alzheimer, boala Parkinson, AVC (accident vascular cerebral), epilepsie, afecțiuni vizuale, vestibulare, cronice, musculare, motorii, ale coloanei etc. De asemenea, sunt bineveniți bătrânii rămași singuri, însă care nu au afecțiuni deosebite și au capacitatea de autoservire și autoîngrijire.

Aceștia sunt supravegheați 24 de ore din 24, 7 zile din 7 și îngrijiți corespunzător de o echipă formată din medici, asistente medicale și infirmiere. Aceștia le asigură tratamentul personalizat, recoltarea de probe în vederea analizelor, transportul la spital și toate celelalte servicii conexe.

2. Latura nevoilor primare. Acest azil de bătrâni din București oferă cazare în camere single, duble sau cu mai multe paturi, spațioase și echipate modern. Mai mult decât atât, seniorii beneficiază și de un living cu televizoare LCD și spații în care se pot relaxa sau odihni. În ceea ce privește alimentația, aceștia beneficiază de trei mese proaspete pe zi, gătite exclusiv din ingrediente sănătoase și personalizate în funcție de nevoile specifice fiecărui pacient, adaptate bolii de care aceștia suferă.

3. Latura socială. Nu în ultimul rând, azilul de bătrâni din București răspunde și nevoii de socializare, care de multe ori lipsește în cazul seniorilor, mai ales a celor fără copii, nepoți sau prieteni apropiați de aceeași vârstă.

Astfel, aceștia se vor putea recrea la jocuri de societate (șah, table, remi, cărți de joc, domino), ore de desen și lucru manual, programe de seară (pian, cinema, lectură), serbări ale zilelor onomastice, de naștere sau sărbătorilor religioase, dar și plimbări în aer liber sau organizate la obiective turistice.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!