(P) Experți de top din Turcia, mai aproape de copiii și medicii din România

p

Experți în sănătatea pediatrică de renume internațional, cu performanțe remarcabile la spitalele Memorial din Turcia, au prezentat în fața medicilor români cele mai recente metode de tratament în domenii critice.

Inclusiv oncologia pediatrică, transplantul de organe, neurochirurgia, chirurgia coloanei vertebrale, chirurgia cardiovasculară pediatrică și îngrijirea în terapie intensivă (ATI) pentru copii.

Evenimentul a reprezentat o oportunitate unică pentru medici și jurnaliști de a afla principii moderne de abordare în îngrijirea pediatrică de la cei mai buni specialiști internaționali. Modelul de îngrijire oferit de Grupul Memorial care deține 10 spitale în Turcia și unul în România, recunoscut la nivel global de celebre acreditări în domeniu, servește drept exemplu și va fi adoptat în spitalul din București.

„Grupul de spitale Memorial este neclintit în angajamentul său de a respecta cele mai înalte standarde de excelență și calitate excepțională în domeniul sănătății. Rămânem dedicați oferirii celor mai bune îngrijiri pacienților noștri, combinând tehnologiile de vârf cu valorile noastre etice remarcabile și cu o abordare centrată pe pacient.”, este mesajul transmis în deschiderea evenimentului de Kerem Topuz, CCO.

„Copiii nu sunt adulți în miniatură”

Această declarație subliniază cerințele unice și complexe ale îngrijirii pediatrice, impunând necesitatea unor abordări specializate în unitățile de terapie intensivă pediatrică. Prezentarea susținută de Prof. Fulya Kamit a evidențiat necesitatea critică a unei abordări multidisciplinare în terapia intensivă pediatrică, implicând o echipă de asistente medicale, specialiști pediatri - hematologie, neurologie, cardiologie, chirurgi, anesteziști și experți în controlul infecțiilor. Provocările cheie sunt abordate prin tehnici avansate, cum ar fi tratamente extracorporale pentru afecțiuni precum sepsisul și insuficiența hepatică acută. Accentul se pune pe formarea zilnică, riguroasă și pe un mediu de colaborare pentru a se asigura că pacienții tineri primesc cea mai completă îngrijire posibilă.

Citește și
cadouri pt copii
(P) Idei de cadouri de Crăciun în funcție de vârsta copilului și de buget

Centrele de transplant ale Grupului Memorial au devenit un etalon de excelență în toată Europa. Cele dedicate copiilor nu fac excepție, iar transplantul de măduvă osoasă rămâne unul dintre cele mai transformatoare tratamente pentru afecțiunile pediatrice care pun viața în pericol, oferind speranță acolo unde terapiile convenționale sunt adesea insuficiente.

În prezentarea sa,Prof. Dr. Müge Gündoğdu a pus în lumină rolul vital al transplantului de celule stem hematopoietice (HSCT) pentru pacienții pediatrici care se confruntă cu boli hematologice și metabolice severe. Prof. Dr. Gündoğdu a evidențiat HSCT ca o modalitate de tratament esențială, în special pentru copiii diagnosticați cu leucemie cu risc ridicat, tulburări genetice ale sângelui cum ar fi talasemia, deficiențe imune severe și tulburări metabolice rare. Acest tratament poate oferi o abordare curativă în care terapiile tradiționale se dovedesc insuficiente. Utilizarea atât a donatorilor potriviți, cât și a donatorilor haploidentici crește potențialul de rezultate de succes, extinde accesul la tratament și îmbunătățește ratele de supraviețuire pentru mulți pacienți tineri.

Adoptarea inovației se accelerează, iar tehnologiile de ultimă generație își găsesc locul în spitale mai repede ca oricând, pentru că instrumentele potrivite în mâinile medicilor potriviți pot face minuni. Tratamentul cazurilor pediatrice complexe de leziuni craniene produse de boli sau traume necesită tehnologii avansate. În prezentarea sa, Prof. Dr. Melih Bozkurt a punctat noile investiții din Spitalele Memorial și a subliniat beneficiile enorme oferite de acestea în salvarea micilor pacienți. Imagistica de înaltă rezoluție și reconstrucțiile 3D permit o vizualizare detaliată a leziunilor craniene și o planificare precisă a intervențiilor chirurgicale, reducând riscurile și crescând precizia tratamentului. Navigarea chirurgicală asistată de computer (Grupul Memorial deține cel mai recent dispozitiv de neuro-navigație Medtronic, model StealhStation S8) este utilizată pentru a ghida instrumentele chirurgicale cu o precizie milimetrică, oferind siguranță sporită în intervențiile asupra structurilor sensibile din zona craniană. Tehnologie de ultimă generație – microscopul pentru chirurgia creierului Leica, Arveo 8, oferă imagini de nivel superior în cazurile de tumori, datorită modulului de filtrare Glow-8, Glow-400. Datorită părții MyVeo, neurochirurgii pot efectua operații fără a privi prin tubul binocular. Tehnologia de neuro-monitorizare intra-operatorie permite monitorizarea continuă a funcțiilor neurologice în timpul operației, reducând riscul de afectare a țesuturilor sănătoase și de complicații postoperatorii. Tehnologiile de reconstrucție craniană personalizată, precum printarea 3D și implanturile personalizate din materiale biocompatibile sunt folosite pentru a repara și reconstrui structuri osoase afectate, având un impact pozitiv asupra recuperării și a calității vieții pacienților. Aceste tehnologii contribuie la o abordare minim invazivă și la o recuperare mai rapidă pentru pacienți, oferind rezultate promițătoare în tratarea leziunilor craniene complexe la copii.

„Transplantul hepatic este o procedură de salvare și transformare a vieții pentru pacienții pediatrici, în special pentru cei cu boli hepatice severe în care alte tratamente eșuează. Centrul nostru a devenit un far de speranță pentru acești copii și familiile lor.”, a declarat în cadrul prezentării sale Prof. Dr. Kamil Yalçın Polat. Acesta a dus în fața medicilor români o privire de ansamblu asupra progreselor și provocărilor în transplantul hepatic pediatric. Subliniind rolul spitalului de lider în domeniu, dr. Polat a subliniat că transplanturile de ficat sunt esențiale pentru tratarea unor afecțiuni precum atrezia biliară, bolile metabolice și insuficiența hepatică acută. Din 2016, Memorial Bahçelievler a efectuat peste 300 de transplanturi hepatice pediatrice, atingând o rată de supraviețuire impresionantă la 5 ani de peste 84%. Dr. Polat a atribuit acest succes unei abordări de echipă multidisciplinară, tehnici chirurgicale de ultimă generație și inovații, cum ar fi transplanturile de donatori divizați și vii, care sunt vitale pentru a depăși disponibilitatea limitată a organelor donatoare.

„Munca noastră nu se referă doar la tratament. Este, de asemenea, un efort de a transforma viitorul pacienților și de a le oferi o viață plină de speranță. A fi capabili să schimbăm în bine viața copiilor noștri și să le oferim o a doua șansă este cea mai mare motivație a mea”, a menționat în debutul prezentării sale Prof. Dr. Hakan Ceyran, un pionier în chirurgia cardiacă pediatrică și bolile cardiace congenitale, cu 27 de ani de experiență. Fondatorul Departamentului de Chirurgie Cardiacă Pediatrică consideră că succesul centrului derivă din dotarea cu cele mai avansate tehnologii și echipamente disponibile pe piața. Echipa medicală apelează la tehnici personalizate pentru a corecta problemele cardiace la copii, venind cu abordări noi pentru corecția defectelor congenitale, repararea și înlocuirea valvelor cardiace, tratarea aritmiilor severe și transplant cardiac pediatric.

Despre Memorial Hospitals Group: Un spital global care aduce viitorul în prezent

Memorial Hospital Group a fost primul spital din Turcia care a obținut acreditarea JCI (Joint Commission International), considerată etalonul de aur în domeniul asistenței medicale. Cu o rețea de 11 spitale (10 în Turcia și unul în România) tehnologizate și orientate spre nevoile pacienților, alături de 2 centre medicale și 1 centru de wellness, Memorial Hospitals Group operează în 5 orașe din Turcia, oferind anual servicii de sănătate pentru 120.000 de pacienți internaționali proveniți din peste 167 de țări. Performanțe notabile în cardiologie: anual, echipa Memorial realizează 3.600 de intervenții chirurgicale cardiovasculare și 12.000 de angiografii, incluzând proceduri avansate precum TAVI, Mitra Clip și extracția CTO Lead. În centrele de transplant renumite la nivel global, specialiștii Memorial realizează anual 261 de transplanturi de ficat, 377 de rinichi și 335 de măduvă osoasă. Ratele de succes în transplanturile de rinichi și ficat sunt de 99%, respectiv 93,5%. La nivel de grup, vorbim despre volume anuale impresionante: 2,4 milioane de pacienți tratați și 75.000 de intervenții chirurgicale efectuate. Memorial Hospitals Group adoptă noile tehnologii cu rapiditate, pentru a dubla pregătirea extraordinară a personalului medical, ghidat de principii etice solide și respectând standardele internaționale de calitate.

https://memorialhospitalsgroup.com/ro

Partener Memorial Hospitals Group in România: https://vipmed.ro/

Articol recomandat de sport.ro
Gigi Becali a bătut palma cu Dan Șucu și a obținut un profit de 100 de milioane de euro: "S-a ținut de cuvânt"
Gigi Becali a bătut palma cu Dan Șucu și a obținut un profit de 100 de milioane de euro: "S-a ținut de cuvânt"

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Idei de cadouri de Crăciun în funcție de vârsta copilului și de buget
(P) Idei de cadouri de Crăciun în funcție de vârsta copilului și de buget

Crăciunul este momentul perfect pentru a aduce bucurie în sufletele celor dragi, iar alegerea cadoului ideal pentru copii poate fi o provocare plăcută și interesantă.

(P) Cum să-ți menții culoarea vibrantă: 5 sfaturi pentru părul vopsit
(P) Cum să-ți menții culoarea vibrantă: 5 sfaturi pentru părul vopsit

Părul vopsit are nevoie de o atenție specială pentru a-și păstra nuanța vibrantă și sănătatea naturală. Fie că ai optat pentru o culoare intensă sau pentru reflexe subtile, îngrijirea corespunzătoare este cheia pentru a te bucura de un păr strălucitor.  

(P) Jidvei, din inima Transilvaniei în inima Veneției, la Teatrul La Fenice
(P) Jidvei, din inima Transilvaniei în inima Veneției, la Teatrul La Fenice

Rapsodia Română nr. 1 de George Enescu a fost interpretată pe scena Teatrului La Fenice de Orchestra Operei Naționale București, într-un concert dedicat Zilei Naționale a României, acompaniat de vinurile Jidvei.

 

 

 

Recomandări
Cod portocaliu și galben de viscol şi vânt în mai multe zone din țară. Care sunt județele afectate de vreme rea. HARTĂ
Cod portocaliu și galben de viscol şi vânt în mai multe zone din țară. Care sunt județele afectate de vreme rea. HARTĂ

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, joi dimineață, o avertizare Cod portocaliu de vânt puternic, valabilă până joi seară, și două avertizări Cod galben de viscol şi vânt puternic, valabile până vineri dimineață.

Misterul care înconjoară prăbușirea avionului Azerbaijan Airlines. Imagini de la bord surprinse înainte de tragedie
Misterul care înconjoară prăbușirea avionului Azerbaijan Airlines. Imagini de la bord surprinse înainte de tragedie

Continuă ancheta în cazul tragediei aviatice din Kazahstan. Autoritățile au găsit cutia neagră a aparatului de zbor, cu ultimele convorbiri din cabina de pilotaj.

Moșul a adus „dovada” greșită. Boarding Pass: Facturile arătate de Marcel Ciolacu, emise după zborurile „problematice”
Moșul a adus „dovada” greșită. Boarding Pass: Facturile arătate de Marcel Ciolacu, emise după zborurile „problematice”

Boarding Pass, site specializat în ştiri din aviaţie, continuă verificările vizând facturile prezentate de prim-ministrul Marcel Ciolacu ca dovadă a faptului că și-a achitat personal călătoriile cu avioane private în 2022.