(P) Ești Antreprenor în România? Omnicredit te poate ajuta cu finanțarea

Ultima actualizare: 28-01-2022 15:03
omnicredit
StirilePROTV

De la o simplă idee de afacere și până la a pune totul în practica este cale lungă, însă asta nu îi oprește pe cei care visează să conducă propriul lor business.

De-a lungul drumului se pot confrunta cu multe obstacole, însă partea financiara este adesea cea mai delicata. Nu exista multe soluții de finanțare, în special pentru antreprenorii aflați la început de drum, însă aici intervine Omnicredit care s-a înființat pentru a veni în sprijinul microîntreprinderilor și întreprinderilor mici. Soluțiile alternative de finanțare se dovedesc a fi foarte utile pentru orice om de afaceri care are nevoie de lichidități.

Antreprenoriatul din România

 

În Romania oricine poate avea un business, atât timp cât are acces la soluții de finanțare avantajoase sau dispune de fonduri proprii. De regulă, sunt sprijinite ideile bune și se pune preț pe creativitate, astfel că antreprenorii care vin cu idei inedite au toate șansele să se bucure de un succes real. Bineînțeles, în acest sens trebuie să aibă și puterea financiară pentru a-și permite dezvoltarea afacerii. Condițiile fiscale din țara noastră stimulează antreprenoriatul, astfel că oricine visează la propria afacere o poate avea.

Metode de Finanțare pentru Persoane juridice

 

Persoanele juridice au acces la diverse metode de finanțare, iar fiecare dintre acestea pot avea propriile avantaje. Factoringul este o soluție la îndemâna oricui prin care se poate aduce un aport de flux de numerar, ceea ce permite firmelor să își transforme rapid facturile emise cu încasare la termen în lichidități. Cu alte cuvinte, companiile au posibilitatea de a încasa imediat banii pentru serviciile prestate, fără să fie nevoie să aștepte datele scadente care pot ajunge chiar și până la 90 de zile.

Scontarea este o altă metodă de finanțare care se dovedește a fi avantajoasă. Aceasta permite accesarea serviciului de scontare a biletelor la ordin sau CEC-urilor, iar companiile pot încasa în avans contravaloarea instrumentelor cu plata la termen. Așadar, fără nicio deplasare și cu un minim de efort, firmele pot obține capital de lucru prin care să se dezvolte.

Liniile de credit reprezintă o soluție financiară pentru cei care au nevoie de capital de lucru, pentru investiții sau destinații mixte. Acestea sunt potrivite pentru atunci când este necesară achiziția de marfa, achitarea facturilor, chiriilor, taxelor la stat, plătirea salariilor angajaților și nu numai. Microcreditele sunt foarte flexibile și sunt dedicate tuturor antreprenorilor care își doresc dezvoltarea business-ului.

Dintre aceste trei metode de finanțare, factoringul se bucură poate de cea mai mare popularitate la Omnicredit și iată cum poate veni în sprijinul oricărui antreprenor.

Cum ajută factoringul IMM-urile

 

Aceasta este o modalitate prin care poate fi acoperita imediat nevoia de lichidități, dar și prin care poți să plătești furnizorii pe loc sau în avans. Mai mult, te poți asigura de faptul că nu ramai în urma cu taxele la stat și dispui de bani pentru plata salariilor angajaților. În plus, la factoring nu este nevoie de garanții materiale, dar nici nu este afectat gradul de îndatorare al firmei. Nu în ultimul rând, cu un cashflow predictibil se îmbunătățesc indicatorii de lichiditate.

Factoringul poate fi împărțit în doua categorii, cu regres și fără regres. Primul dintre acestea presupune că aderentul rămâne solidar la plata facturilor, iar daca debitorul se afla în incapacitate de plata din diferite motive, factorul are drept de regres asupra aderentului. Așadar, exercitarea dreptului de regres nu duce la eliminarea dreptului factorului de încasare în continuare de la debitor. În schimb, în cazul factoringului fară regres, riscul neplății este transferat către factor care, în caz de neplata, nu mai are drept de regres asupra aderentului.

Omnicredit asigură o serie de avantaje tuturor clienților, începând de la consiliere și suport venita din partea unei echipe profesioniste, ce dispune de o vasta experiență în domeniu. Aceasta este pregătită să găsească cele mai bune soluții chiar și în cazurile cele mai complexe. Întregul proces se derulează exclusiv online, ceea ce aduce economii considerabile de timp și proceduri simplificate la maxim. În vederea aplicării pentru factoring este necesar un minim de documente, iar finanțarea este rapida, fiind nevoie doar câteva ore în acest sens. Se primește până la 100% din valoarea facturilor emise.

Cine poate apela la servicii de factoring

 

Business-uri care operează într-o mulțime de domenii optează pentru aceasta soluție de finanțare, însă mai ales cele din transporturi, construcții, retaileri, mici producători sau cele care lucrează cu statul.

În cadrul platformei Omnicredit este disponibil și un calculator dedicat utilizatorilor care este foarte util întrucât le permite să afle instant sumele pe care le pot primi. Tot ce trebuie făcut este alegerea valorii facturii, sumă care poate să varieze intre 500 și 250.000 lei și apoi scadenta facturii, care poate fi de la 7 la 120 de zile. Pe această cale oricine poate afla din doua click-uri care este suma pe care o va primi.

Omnicredit poate fi partenerul de succes al tuturor celor care își doresc să își dezvolte afacerile în România!

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO