(P) Despre ISO/IEC 27001 și importanța protejării informației într-o companie

securitate informatică promo

În era digitală actuală, protejarea informațiilor importante de business este esențială pentru succesul unei companii.

 

ISO/IEC 27001 este un standard internațional pentru managementul securității informațiilor, ce oferă un cadru pentru identificarea, evaluarea și gestionarea riscurilor legate de securitatea informației.

Acest articol discută despre utilizarea ISO/IEC 27001 și despre rolul crucial al controalelor de securitate pentru asigurarea unui mediu digital sigur.

Ce este ISO/IEC 27001?

ISO/IEC 27001 este un standard recunoscut la nivel internațional ce stabilește cerințe pentru managementul securității informațiilor. Acest standard poate fi considerat un instrument util pentru orice organizație ce dorește să își îmbunătățească modul în care gestionează informația. Aplicarea unui sistem de management al securității informației și certificarea conform ISO/IEC 27001 oferă organizațiilor un avantaj competitiv important.

Citește și
Ucrainenii uciși de un rus în Germania erau soldați răniți în război care se recuperau medical în Bavaria

De ce securitatea informației?

Iată câteva motive pentru care îmbunătățirea securității informației ar trebui să fie un obiectiv pentru orice organizație.

Protecția datelor sensibile. În orice companie există informații sensibile. Fie că este vorbal de contracte, date financiare, planuri sau informații cu caracter personal acestea trebuie protejate accesului neautorizat, pierderii sau distrugerii.

Gestionarea riscurilor.Aplicarea de controale adecvate în domeniul securității ajută organizațiile să identifice și să trateze riscuri precum cele legate de infestarea cu malware, phishing-ul, atacurile de tip DDOS, furtul de informație sau neconformarea legală.

Conformitatea cu reglementările. În multe industrii există cerințe stricte privind protecția datelor, iar un sistem de management are printre altele drept scop identificarea cerințelor de reglementare și asigurarea conformității.

Încrederea clienților și partenerilor. Demonstrarea conformității cu ISO/IEC 27001 prin obținerea unei certificări transmite un semnal clar clienților și partenerilor că organizația acordă o atenție serioasă securității datelor și că investește în protejarea informațiilor pe care aceștia i le pun la dispoziție.

Continuitatea afacerii. Printre altele ISO/IEC 27001 include și controale ce vizează managementul continuității, un aspect cheie în situația unor incidente grave precum dezastre naturale sau atacuri cibernetice majore.

Creșterea competitivității. Obținerea certificării ISO/IEC 27001 poate reprezenta un avantaj pentru organizație prin deschiderea accesului la piețe și parteneri de afaceri noi.

Controalele de securitatea informației

Controalele de securitatea informației definite de către ISO/IEC 27001 se împart în mai multe categorii – controale organizaționale, controale privind resursele umane, controale privind securitatea fizică și controale tehnologice.

Printre cele mai importante controale putem enumera – clasificarea informației, controlul accesului, controalele legate de dezvoltarea sigură de sisteme și aplicații, controalele legate de prevenirea infestării cu malware și backup, controalele referitoare la investigarea personalului anterior angajării sau controalele privind mediile de stocare amovibile (stick-uri USB, hard-disk-uri externe, etc.).

Concluzii

Aplicarea unui sistem de management al securității informației și certificarea conform ISO/IEC 27001 reprezintă dovada faptului că organizația este decisă să investească în securitatea informației și în protejarea datelor pe care le procesează, fiind gata să facă față amenințărilor cu care se confruntă.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Anunțul momentului la Rapid: ”99 la sută el va fi noul antrenor”
NEWS ALERT Anunțul momentului la Rapid: ”99 la sută el va fi noul antrenor”

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Acest ingredient nu trebuie să lipsească din bucătărie de Paște
(P) Acest ingredient nu trebuie să lipsească din bucătărie de Paște

Paștele se apropie, un moment de reînnoire și sărbătoare ce ne adună în jurul mesei cu cei dragi ca să ne bucurăm de aromele sezonului.

(P) Inovație și excelență la Clinica Sante
(P) Inovație și excelență la Clinica Sante

De peste 29 de ani, Clinica Sante redefinește standardele în asistența medicală privată din România, evidențiind un angajament ferm pentru calitate, inovație și accesibilitate.

(P) Cum să alegi un aparat de aer condiționat pentru căminul tău
(P) Cum să alegi un aparat de aer condiționat pentru căminul tău

Când te decizi să achiziționezi un aparat de aer condiționat pentru locuința ta, este important să iei în considerare mai mulți factori pentru a te asigura că faci cea mai bună alegere pentru confortul tău și al familiei tale.

Recomandări
Primele imagini de la atacul nemilos al rușilor în Odesa. Bilanțul morților a crescut. VIDEO și GALERIE FOTO
Primele imagini de la atacul nemilos al rușilor în Odesa. Bilanțul morților a crescut. VIDEO și GALERIE FOTO

Bilanţul atacului rus cu rachetă în Odesa a crescut marţi la cinci morţi, în urma unui deces la spital, anunţă oficiali, iar dintre cele 28 de persoane rănite în atacul de luni, 23 erau spitalizate în continuare, unele în stare gravă.

De la ce a pornit incendiul din sectorul 1 al Capitalei. Vecinii spun că au văzut acolo oameni ai străzii
De la ce a pornit incendiul din sectorul 1 al Capitalei. Vecinii spun că au văzut acolo oameni ai străzii

Flăcări uriașe au cuprins, luni, un depozit abandonat din sectorul 1 al Capitalei. S-au auzit câteva explozii, spun martorii, iar incendiul ce a urmat s-a văzut din mai multe cartiere.

Un bucureștean de pe lista Most Wanted a fost prins în Italia. Are mandat de arestare pe numele său pentru spălare de bani
Un bucureștean de pe lista Most Wanted a fost prins în Italia. Are mandat de arestare pe numele său pentru spălare de bani

Un bărbat de 34 de ani din Bucureşti, urmărit internaţional din categoria Most Wanted, după ce Tribunalul Bucureşti a emis pe numele său un mandat de arestare preventivă pentru spălare a banilor, a fost prins de poliţiştii din Italia.