(P) Cum să începi viața în cuplu în noua voastră casă așa cum trebuie?

(P) Cum să începi viața în cuplu în noua voastră casă așa cum trebuie?

Orice cuplu, mai devreme sau mai târziu, își va construi o nouă locuință. Asta înseamnă că relația respectivă a avansat în etapa următoare în care persoanele din acea relație aleg să trăiască împreună.

 

Însă acest pas este unul destul de delicat, mai ales în condițiile în care un nou cămin presupune noi provocări și noi niveluri de acceptare a celuilalt.

 

Când să începi viața în noua voastră casă?

 

Citește și
cadouri pt copii
(P) Idei de cadouri de Crăciun în funcție de vârsta copilului și de buget

Mutarea împreună cu persoana iubită este unul dintre cei mai importanți pași pe care îi poate face oricine se află într-o relație. Este un semn de maturitate și de încredere în relație. Însă acest pas nu este lipsit de dificultăți. În primul rând, cel mai greu de depășit obstacol în acest moment este renunțarea la singurătate. Pare ciudat dar unele persoane sunt mult mai atașate de ideea de trăi în comun cu persoana iubită decât de traiul în sine. Asta deoarece s-au obișnuit să facă lucrurile într-un anumit fel și au dezvoltat anumite manierisme care sunt greu de depășit, mai ales în condițiile în care spațiul locuibil este împărțit. De aceea anumitor persoane le vine greu să se hotărască să facă acest pas. Din fericire acest impas poate fi depășit în momentul în care ambii parteneri dintr-o relație înțeleg că trebuie să se accepte unul pe celalalt și să se adapteze în funcție de nevoile comune.

Un alt impediment în crearea unui cămin comun este acela al diferențelor de gusturi atunci când vine vorba de decorarea și organizarea spațiului. Desi persoanele își pot modifica gusturile în funcție de cele ale partenerului, exista întotdeauna riscul ca în momentul în care se pune problema alegerii tapetului pentru living sau a gresiei din bucătărie să nu mai existe consens. Asta deoarece, deși ambele persoane țin să își facă partenerul fericit, au anumite gusturi și pretenții peste care nu pot trece. Soluționarea unor astfel de conflicte se poate dovedi uneori destul de dificila, mai ales în cazul în care gusturile sunt radical opuse. Există însă și câteva soluții de compromis. Apelarea la o tertă persoana cum ar fi un prieten comun sau consultarea unui designer interior ar putea soluționa problema.

Începerea vieții într-o casă nouă, ca un cuplu, poate ridica niște probleme semnificative pentru mulți, însă poate fi și momentul oportun pentru a învață cât mai multe despre tine și despre partenerul tău. O nouă casă înseamnă noi posibilități dar și noi provocări. Aceste provocări ar trebui tratate mai mult ca șanse de a înțelege mai bine cât de pregătiți sunteți amândoi pentru această nouă etapă dar și care este dinamica din cuplul vostru. De la alegerea mobilierului și unde va fi acesta amplasat și până la plăcuța de pe ușa de la intrare, toate aceste etape trebuie parcurse atsfel încât să poți înțelege cât de pregătit ești pentru ceea ce urmează. Mutarea într-o nouă casă alături de persoana iubita nu trebuie să fie făcută la un anumit moment, ci trebuie să reprezinte primul moment de acord total din cuplu. Un astfel de pas nu trebuie grăbit sau forțat în nici un fel ci trebuie să rezulte natural din felul în care cuplul vostru evoluează.

 

Ce trebuie să faci odată ajuns în noua casă?


Există multe lucruri ce trebuie făcute odată mutat în casa nouă. În funcție de timpul, bugetul și gusturile fiecăruia, casa trebuie amenajată astfel încât să denote atât stilul personal cât și să confere confortul necesar traiului în comun. Un prim pas înspre realizarea acestui obiectiv este alegerea finisajelor. Acest pas depinde desigur de felul în care mutarea în noua casa se face. Dacă este vorba de o casa veche atunci lucrurile nu sunt atât de simple. Este nevoie de intervenții serioase uneori pentru a reface ce au făcut foștii proprietari și asta înseamnă bani și timp. Dacă locuința este nouă atunci lucrurile sunt destul de mult simplificate. Există posibilitatea alegerii finisajelor încă din faza de proiect, și primirea locuinței la cheie, sau exista posibilitatea realizării propriilor finisaje, pentru cuplurile care considera că pot adminstra un astfel de proiect.

Următorul pas ar fi alegerea și chiar montarea mobilierului. Acest pas este de obicei cel care aduce cea mai mare răsplată, fiind cel în care cuplul trebuie să se coordoneze cel mai bine. Astfel, în acest punct al mutării în noua casa, colaborarea și comunicarea sunt vitale. De asemenea este momentul cel mai potrivit pentru a înțelege ce dorește partenerul de la aceasta relație. În plus, este un moment potrivit de a vedea felul în care se pot armoniza cele doua stiluri.

 

Cum poate fi de ajutor o firmă de colectare mobilă?


Fiecare persoana acumulează de-a lungul vieții o sumă de bunuri. Aici sunt incluse și piesele de mobilier. Mutarea într-o nouă casă, mai ales în cazul cuplurilor este momentul ideal de a tria din mobilierul acumulat și de a renunță la anumite elemente care nu au ce caută în noul spațiu. De aceea este nevoie de o firme de colectare mobila precum Hauler care să ajute cu evacuarea mobilierului vechi și chiar eliminarea acestuia. În multe cazuri o astfel de firmă poate fi ajutorul mult căutat care să duca la o mai eficienta administrare a mobilierului dintr-o casă.

Însă astfel de firme nu sunt utile numai în cazul în care se dorește scaparea de vechiul mobilier. Acestea sunt firme care înțeleg că mutarea de mobila nu înseamnă simpla încărcare a unor corpuri de mobilier într-un camion și transportarea lor dintr-un loc în altul. Pentru ei mutarea mobilei este o coregrafie atent coordonată care implică numeroase momente sensibile care denotă atenția acordata fiecărui element în parte. Angajații acestor firme înțeleg că nu se ocupă cu simple mutări de mobilier. Ei se ocupă cu atenta gestionare a unor bunuri, fiecare cu particularitățile și nevoile sale. De aceea este important, în momentul în care se dorește să se apeleze la o astfel de firmă, ca firma contractata să dispună de resursele necesare unei mutari complexe.

Pentru mulți alegerea unei firme care se ocupă cu mutări de mobilier se rezumă la o scurtă căutare pe Google și accesarea primului rezultat returnat. Pentru cei care țin la bunurile lor și doresc să lucreze cu profesioniști în domeniu, cercetarea atentă a ofertelor de pe piață și înțelegerea specificității serviciilor oferite este cheia unei decizii corecte.
 

 

Articol recomandat de sport.ro
Gigi Becali a bătut palma cu Dan Șucu și a obținut un profit de 100 de milioane de euro: "S-a ținut de cuvânt"
Gigi Becali a bătut palma cu Dan Șucu și a obținut un profit de 100 de milioane de euro: "S-a ținut de cuvânt"

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Idei de cadouri de Crăciun în funcție de vârsta copilului și de buget
(P) Idei de cadouri de Crăciun în funcție de vârsta copilului și de buget

Crăciunul este momentul perfect pentru a aduce bucurie în sufletele celor dragi, iar alegerea cadoului ideal pentru copii poate fi o provocare plăcută și interesantă.

(P) Cum să-ți menții culoarea vibrantă: 5 sfaturi pentru părul vopsit
(P) Cum să-ți menții culoarea vibrantă: 5 sfaturi pentru părul vopsit

Părul vopsit are nevoie de o atenție specială pentru a-și păstra nuanța vibrantă și sănătatea naturală. Fie că ai optat pentru o culoare intensă sau pentru reflexe subtile, îngrijirea corespunzătoare este cheia pentru a te bucura de un păr strălucitor.  

(P) Jidvei, din inima Transilvaniei în inima Veneției, la Teatrul La Fenice
(P) Jidvei, din inima Transilvaniei în inima Veneției, la Teatrul La Fenice

Rapsodia Română nr. 1 de George Enescu a fost interpretată pe scena Teatrului La Fenice de Orchestra Operei Naționale București, într-un concert dedicat Zilei Naționale a României, acompaniat de vinurile Jidvei.

 

 

 

Recomandări
Cod portocaliu și galben de viscol şi vânt în mai multe zone din țară. Care sunt județele afectate de vreme rea. HARTĂ
Cod portocaliu și galben de viscol şi vânt în mai multe zone din țară. Care sunt județele afectate de vreme rea. HARTĂ

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, joi dimineață, o avertizare Cod portocaliu de vânt puternic, valabilă până joi seară, și două avertizări Cod galben de viscol şi vânt puternic, valabile până vineri dimineață.

Misterul care înconjoară prăbușirea avionului Azerbaijan Airlines. Imagini de la bord surprinse înainte de tragedie
Misterul care înconjoară prăbușirea avionului Azerbaijan Airlines. Imagini de la bord surprinse înainte de tragedie

Continuă ancheta în cazul tragediei aviatice din Kazahstan. Autoritățile au găsit cutia neagră a aparatului de zbor, cu ultimele convorbiri din cabina de pilotaj.

România la finalul lui 2024: Perspectivă negativă și riscul de a deveni nerecomandată pentru investiții
România la finalul lui 2024: Perspectivă negativă și riscul de a deveni nerecomandată pentru investiții

România încheie anul 2024 cu perspectivă negativă şi riscă să alunece înspre statutul de ţară nerecomandată pentru investiţii.