(P) Cum să începi viața în cuplu în noua voastră casă așa cum trebuie?

(P) Cum să începi viața în cuplu în noua voastră casă așa cum trebuie?

Orice cuplu, mai devreme sau mai târziu, își va construi o nouă locuință. Asta înseamnă că relația respectivă a avansat în etapa următoare în care persoanele din acea relație aleg să trăiască împreună.

 

Însă acest pas este unul destul de delicat, mai ales în condițiile în care un nou cămin presupune noi provocări și noi niveluri de acceptare a celuilalt.

 

Când să începi viața în noua voastră casă?

 

Mutarea împreună cu persoana iubită este unul dintre cei mai importanți pași pe care îi poate face oricine se află într-o relație. Este un semn de maturitate și de încredere în relație. Însă acest pas nu este lipsit de dificultăți. În primul rând, cel mai greu de depășit obstacol în acest moment este renunțarea la singurătate. Pare ciudat dar unele persoane sunt mult mai atașate de ideea de trăi în comun cu persoana iubită decât de traiul în sine. Asta deoarece s-au obișnuit să facă lucrurile într-un anumit fel și au dezvoltat anumite manierisme care sunt greu de depășit, mai ales în condițiile în care spațiul locuibil este împărțit. De aceea anumitor persoane le vine greu să se hotărască să facă acest pas. Din fericire acest impas poate fi depășit în momentul în care ambii parteneri dintr-o relație înțeleg că trebuie să se accepte unul pe celalalt și să se adapteze în funcție de nevoile comune.

Un alt impediment în crearea unui cămin comun este acela al diferențelor de gusturi atunci când vine vorba de decorarea și organizarea spațiului. Desi persoanele își pot modifica gusturile în funcție de cele ale partenerului, exista întotdeauna riscul ca în momentul în care se pune problema alegerii tapetului pentru living sau a gresiei din bucătărie să nu mai existe consens. Asta deoarece, deși ambele persoane țin să își facă partenerul fericit, au anumite gusturi și pretenții peste care nu pot trece. Soluționarea unor astfel de conflicte se poate dovedi uneori destul de dificila, mai ales în cazul în care gusturile sunt radical opuse. Există însă și câteva soluții de compromis. Apelarea la o tertă persoana cum ar fi un prieten comun sau consultarea unui designer interior ar putea soluționa problema.

Începerea vieții într-o casă nouă, ca un cuplu, poate ridica niște probleme semnificative pentru mulți, însă poate fi și momentul oportun pentru a învață cât mai multe despre tine și despre partenerul tău. O nouă casă înseamnă noi posibilități dar și noi provocări. Aceste provocări ar trebui tratate mai mult ca șanse de a înțelege mai bine cât de pregătiți sunteți amândoi pentru această nouă etapă dar și care este dinamica din cuplul vostru. De la alegerea mobilierului și unde va fi acesta amplasat și până la plăcuța de pe ușa de la intrare, toate aceste etape trebuie parcurse atsfel încât să poți înțelege cât de pregătit ești pentru ceea ce urmează. Mutarea într-o nouă casă alături de persoana iubita nu trebuie să fie făcută la un anumit moment, ci trebuie să reprezinte primul moment de acord total din cuplu. Un astfel de pas nu trebuie grăbit sau forțat în nici un fel ci trebuie să rezulte natural din felul în care cuplul vostru evoluează.

 

Ce trebuie să faci odată ajuns în noua casă?


Există multe lucruri ce trebuie făcute odată mutat în casa nouă. În funcție de timpul, bugetul și gusturile fiecăruia, casa trebuie amenajată astfel încât să denote atât stilul personal cât și să confere confortul necesar traiului în comun. Un prim pas înspre realizarea acestui obiectiv este alegerea finisajelor. Acest pas depinde desigur de felul în care mutarea în noua casa se face. Dacă este vorba de o casa veche atunci lucrurile nu sunt atât de simple. Este nevoie de intervenții serioase uneori pentru a reface ce au făcut foștii proprietari și asta înseamnă bani și timp. Dacă locuința este nouă atunci lucrurile sunt destul de mult simplificate. Există posibilitatea alegerii finisajelor încă din faza de proiect, și primirea locuinței la cheie, sau exista posibilitatea realizării propriilor finisaje, pentru cuplurile care considera că pot adminstra un astfel de proiect.

Următorul pas ar fi alegerea și chiar montarea mobilierului. Acest pas este de obicei cel care aduce cea mai mare răsplată, fiind cel în care cuplul trebuie să se coordoneze cel mai bine. Astfel, în acest punct al mutării în noua casa, colaborarea și comunicarea sunt vitale. De asemenea este momentul cel mai potrivit pentru a înțelege ce dorește partenerul de la aceasta relație. În plus, este un moment potrivit de a vedea felul în care se pot armoniza cele doua stiluri.

 

Cum poate fi de ajutor o firmă de colectare mobilă?


Fiecare persoana acumulează de-a lungul vieții o sumă de bunuri. Aici sunt incluse și piesele de mobilier. Mutarea într-o nouă casă, mai ales în cazul cuplurilor este momentul ideal de a tria din mobilierul acumulat și de a renunță la anumite elemente care nu au ce caută în noul spațiu. De aceea este nevoie de o firme de colectare mobila precum Hauler care să ajute cu evacuarea mobilierului vechi și chiar eliminarea acestuia. În multe cazuri o astfel de firmă poate fi ajutorul mult căutat care să duca la o mai eficienta administrare a mobilierului dintr-o casă.

Însă astfel de firme nu sunt utile numai în cazul în care se dorește scaparea de vechiul mobilier. Acestea sunt firme care înțeleg că mutarea de mobila nu înseamnă simpla încărcare a unor corpuri de mobilier într-un camion și transportarea lor dintr-un loc în altul. Pentru ei mutarea mobilei este o coregrafie atent coordonată care implică numeroase momente sensibile care denotă atenția acordata fiecărui element în parte. Angajații acestor firme înțeleg că nu se ocupă cu simple mutări de mobilier. Ei se ocupă cu atenta gestionare a unor bunuri, fiecare cu particularitățile și nevoile sale. De aceea este important, în momentul în care se dorește să se apeleze la o astfel de firmă, ca firma contractata să dispună de resursele necesare unei mutari complexe.

Pentru mulți alegerea unei firme care se ocupă cu mutări de mobilier se rezumă la o scurtă căutare pe Google și accesarea primului rezultat returnat. Pentru cei care țin la bunurile lor și doresc să lucreze cu profesioniști în domeniu, cercetarea atentă a ofertelor de pe piață și înțelegerea specificității serviciilor oferite este cheia unei decizii corecte.
 

 

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Cum te ajută un credit online rapid, atunci când vrei să faci o investiție?
(P) Cum te ajută un credit online rapid, atunci când vrei să faci o investiție?

Ocaziile de neratat apar în viață pe neașteptate și nu de puține ori suntem nevoiți să renunțăm la anumite achiziții din lipsa banilor.

(P) Mobexpert Black Friday 2022: peste 41.000 de comenzi. Mobilierul fabricat în România rămâne în topul preferințelor
(P) Mobexpert Black Friday 2022: peste 41.000 de comenzi. Mobilierul fabricat în România rămâne în topul preferințelor

La finalul campaniei Black Friday 2022, Mobexpert, cel mai mare retailer de mobilier din România, a înregistrat peste 41.000 de comenzi, online și în magazine, iar valoarea totală a acestora a crescut cu 13% comparativ cu anul trecut.  

(P) Spatii comerciale de vanzare Alba Iulia
(P) Spatii comerciale de vanzare Alba Iulia

În ultimii 10 ani, interesul românilor pentru piața de capital a scăzut în raport cu cel față de investițiile în produsele imobiliare.

Recomandări
Statul pune piedici finanțărilor UE. Cum era o școală din Călărași să piardă bani europeni din cauza unui leu
Statul pune piedici finanțărilor UE. Cum era o școală din Călărași să piardă bani europeni din cauza unui leu

Un miliard de euro ne dă Uniunea Europeană ca să digitalizăm învățământul. Pentru că, în câțiva ani, aproape fiecare loc de muncă va cere abilități digitale.

Bogdan Aurescu: Suedia susține aderarea României la Spațiul Schengen
Bogdan Aurescu: Suedia susține aderarea României la Spațiul Schengen

Ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, a anunțat, luni seara, pe Twitter că Suedia susține aderarea României la Spațiul Schengen.

Rusia a retras ameninţarea imediată de reducere a livrărilor de gaze către Republica Moldova
Rusia a retras ameninţarea imediată de reducere a livrărilor de gaze către Republica Moldova

Producătorul rus de gaze Gazprom a retras de luni ameninţarea de reducere a livrărilor de gaze către Republica Moldova.