(P) Cum poți ține departe problemele dentare cu doar două vizite pe an la medicul dentist?
Fiecare dintre noi își dorește un zâmbet cât mai frumos și sănătos, căci dantura frumoasă este unul dintre factorii care ajută la creșterea încrederii în propria persoană.
Însă un zâmbet perfect nu se obține doar cu o periuță de dinți pe care o folosești de 2-3 ori pe zi, ci foarte probabil, te vei bucura de el dacă vei asculta sfatul medicului dentist și îți vei face o programare de profilaxie dentară de cel puțin două ori pe an. În acest fel, vei putea beneficia de cea mai comună măsură preventivă.
Dacă ai grijă de dinții tăi foarte bine acasă, atunci probabil te vei întreba de ce îți recomandă medicul această programare. Trebuie să știi că există foarte multe probleme dentare, pe care este foarte posibil să nu le observi atunci când se află într-un stadiu incipient. Acestea pot să nu provoace durere și nici să nu prezinte semne vizibile. Iar această programare de profilaxie dentară poate ajuta medicul să poată diagnostica aceste probleme încă de la început.
Iată la ce te poți aștepta în timpul unei programări de profilaxie dentară:
Detartrajul
Una dintre cele mai necesare proceduri pentru a preveni apariția parodontozei sau pentru a-i încetini evoluția, este să se elimine depunerile de tartru cu ajutorul procedurii de detartraj. În timp, aceste depuneri pot afecta foarte grav gingiile, iar în final, se va ajunge la pierderea dinților.
Periajul profesional
Chiar dacă folosești de două ori pe zi pasta de dinți și ața dentară, este recomandat să beneficiezi de o procedură de periaj profesional, aceasta fiind o completare a igienei orale zilnice. Pentru a putea elimina placa bacteriană în totalitate, este necesar să optezi pentru această metodă realizată doar de către medicul dentist, cu ajutorul unor instrumente speciale.
Depistarea cariilor si tratarea acestora
Vizitele la medicul stomatolog de cel puțin 2 ori pe ani, oferă acestuia posibilitatea de a evalua starea danturii și de a depista dacă au apărut carii noi. La început, cariile nu sunt dureroase și se pot afla în locuri ascunse, astfel încât tu să nu le observi în timpul igienei orale zilnice. Medicul dentist le va descoperi și le va trata înainte de a afecta grav dintele.
Procedura de fluorizare a dinților
Pentru a putea fi protejați de apariția cariilor, dinții au nevoie de fluor, de aceea, este recomandat ca această procedură să fie realizată într-un mod profesionist, după ce placa bacteriană și tartrul au fost îndepărtate.
Majoritatea oamenilor trebuie să facă vizite la medicul stomatolog pentru profilaxia dentară, de cel puțin două ori pe zi. Dacă igiena orală este una foarte riguroasă, iar dinții și gingiile sunt foarte sănătoase, este posibil ca medicul dentist să decidă că nu trebuie să te prezinți atât de des. Sau, în caz contrar, dacă suferi de parodontoză sau alte afecțiuni, medicul îți poate recomanda vizite mult mai dese la cabinetul stomatologic pentru profilaxia dentară la fiecare trei sau patru luni.
De aceea, trebuie să ai mereu în vedere faptul că este mereu mult mai ușor să previi decât să tratezi, de aceea este bine să ții cont de recomandările medicului dentist și să te prezinți întotdeauna la programările de profilaxie dentară.
Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.