(P) Cum îți găsești un loc de muncă în valul al doilea de COVID-19

Ultima actualizare: 22-02-2021 11:07
job
StirilePROTV

Pandemia de coronavirus a perturbat viețile tuturor oamenilor, iar cei mai afectați au fost cei care și-au pierdut locul de muncă în primul val. Dar sunt și modalități prin care poți căuta de muncă în România mai simplu.

Pandemia de coronavirus a perturbat viețile tuturor oamenilor, iar cei mai afectați au fost cei care și-au pierdut locul de muncă în primul val. Niciodată nu este ușor să îți găsești un loc de muncă într-un climat economic și social instabil, în special atunci când acesta este dublat de o criză sanitară. Dar sunt și modalități prin care poți căuta locuri de muncă în România stabile mai simplu. Iar siteul de căutare de joburi MyNextJob te poate ajuta, chiar și în această perioadă incertă. Iată cum să îți găsești un loc de muncă în timpul celui de-al doilea val de COVID.


Este important să îți updatezi CV-ul cu toate informațiile noi, de la cursurile pe care le-ai făcut până la experiența de muncă. Încearcă să fii concis, și eventual să creezi chiar mai multe CV-uri, dacă ești interesat de câmpuri lucrative diferite. Poza, de asemenea, ar trebui să fie una actuală. Și nu uita că un CV în limba engleză te poate ajuta foarte mult. Siteul MyNextJob.ro oferă un serviciu de traducere pentru toți utilizatorii care vor să își găsească locuri de muncă prin intermediul său. Astfel, dacă simți că ai nevoie de ajutor poți apela la acest serviciu gratuit.

Pune-ți în valoare calitățile

 

De multe ori calitățile pot face diferența atunci când vine vorba de angajare. Ești comunicativ, ai spirit de echipă? Ești o fire empatică și îți este ușor să îți asculți colegii? Ei bine, toate acestea ar trebui trecute în CV. Nu te gândi la CV-ul tău ca o indexare a experienței de muncă. Pandemia a demonstrat angajatorilor că este nevoie să consolideze un colectiv la locul de muncă pentru a duce la îndeplinire toate taskurile, în special dacă oamenii lucrează de acasă. Prin urmare, chiar și cele mai calitățile tale pot face diferența atunci când îți cauți un loc de muncă in România.

Adresează lipsa de continuitate

 

Foarte mulți oameni în 2020 au luni lipsă din CV din cauza disponibilizărilor și concedierilor. Dacă te numeri printre ei, este indicat să acoperi lipsa de continuitate. Chiar dacă angajatorii înțeleg aceste lipsuri, te-ar ajuta foarte mult dacă le-ai putea umple. Astfel, dacă ai făcut cursuri sau voluntariat în această perioadă în care nu ai lucrat, este important să le treci în CV, chiar dacă acestea nu au neapărat legătură cu domeniul în care lucrezi. Chiar și dacă ai lucrat ca freelancer în această perioadă îți va oferi un avantaj în fața celorlalți candidați, deoarece vei indica o oarecare continuitate în câmpul muncii dar și deschiderea către experienței noi.

Fii flexibil în privința căutărilor

 

Este indicat să fii cât mai flexibil în ceea ce privește titlurile posturilor. Multe companii încearcă să atragă atenția prin denumiri creative. Astfel că este mai important să fii atent la descrieri, decât la titlu. În plus, cu cât îți extinzi aria de căutare, cu atât mai multe oportunități își poți crea. MyNextJob intermediază joburi și angajări în România dar și în străinătate din toate domeniile. Prin intermediul său, poți să găsești locuri de muncă după cuvinte cheie sau după domeniu, ceea ce înseamnă că este destul de simplu să găsești ceva specific.

Pregătește-te pentru un interviu online

 

Odată cu debutul pandemiei, multe companii și-au mutat cât mai multe practici în online. Iar interviurile, pentru cele mai multe companii se țin acum online. Prin urmare, trebuie să îți ieși puțin din aria de confort și să îl tratezi ca pe un interviu față în față. Astfel, trebuie să arăți profesional și să încerci că creezi o legătură emoțională cu persoana care te intervievează, ceea ce nu este chiar ușor din fața unui ecran.

Valul doi al pandemiei de COVID 19 vine cu noi provocări pentru oamenii care își caută un loc de muncă. Competiție mare pentru locurile de muncă, angajatori care sunt foarte pretențioși în privința candidaților și presiunea șomajului într-un climat social instabil sunt doar puține dintre problemele pe care acești oameni le au. Însă, poți transforma experiența primului val COVID într-o pildă pozitivă și să înveți din ea pentru a-ți găsi mai ușor un nou loc de muncă. Și nu uita că primul instrument pe care îl ai la îndemână este site-ul de locuri de muncă MyNextJob care îți pune la dispoziție instrumente utile în căutarea unui nou job.


Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO