(P) Cine sunt favoritele la câștigarea noii ediții din Champions League

Ultima actualizare: 22-02-2021 11:07
Champions League

Noul sezon din Champions League a început deja, după ce Bayern Munchen a câștigat, luna trecută, finala de la Lisabona contra celor de la PSG.

Turneul final de la Lisabona s-a dovedit a fi de un real succes, întrucât meciurile au fost extrem de spectaculoase, dramatice, iar echipele au arătat un nivel fotbalistic ridicat.

Bayern Munchen a câștigat ultima ediție a Champions League după ce a învins PSG cu 1-0 și și-a trecut în palmares al șaselea trofeu continental.

De altfel, bavarezii sunt văzuți favoriți să câștige și actuala ediție a Champions League, la egalitate cu Manchester City. Privind cotele de pe 888 pariuri sportive, Bayern Munchen și Manchester City și au cota 5.00 să triumfe în acest sezon de Champions League. PSG este considerată a treia favorită, având cota 7.00, Liver-pool are șansa a patra, cota fiind 8.00. Real Madrid are cota 11.00 și este urmată de FC Barcelona (cota 16.00), Chelsea (cota 18.00) și Juventus Torino (cota 18.00).

În cursa pentru un nou trofeu, Bayern Munchen mizează mult pe omogenitate și pe un grup solid. Bavarezii au făcut un singur transfer important, după ce l-au cumpărat pe Sane de la Manchester City cu 49 de milioane de euro. La capitolul plecări, doar Coutinho este un jucător important, care s-a întors la FC Barcelona. Bayern are în palmares 30 de trofee în Bundesliga, 6 în Champions League, a câști-gat de 20 de ori Cupa Germaniei, o dată Cupa UEFA și Supercupa Europei. În ul-timele nouă ediții din Champions League, Bayern Munchen a ajuns de 8 ori cel puțin în sferturile de finală. Echipa lui Hansi Flick este într-o formă extraordinară și nu a mai pierdut un meci de pe 7 decembrie, când a fost învinsă de Borussia M'Gladbach.

Manchester City este văzută și ea cu aceleași șanse precum Bayern Munchen. Echi-pa antrenată de Pep Guardiola încearcă să își ia revanșa după ce a fost învinsă de Lyon cu 3-1 la Lisabona. Pentru noul sezon, Manchester City a făcut două mutari importante până în acest moment. L-a adus pe Nathan Ake de la Bournemouth cu 45 de milioane de euro și Ferran Torres de la Valencia cu 22.1 milioane de euro. Marele transfer trebuia să fie cel al lui Lionel Messi. Presa internațională a scris că argentinianul a avut un acord cu Manchester City, dar FC Barcelona a blocat muta-rea după ce a cerut 700 de milioane de euro. În aceste condiții, Messi a decis să rămână la FC Barcelona până la finalul acestui sezon. Chiar și fără Messi, Man-chester City încearcă să își adjudece primul trofeu Champions League din palmares. City are un singur trofeu continental în palmares, Cupa Cupelor.

PSG mai face o încercare în Champions League

Francezii de la PSG sunt considerați favoriții numărul 3 la câștigarea Champions League. Rănile eșecului din finala cu Bayern Munchen nu au trecut încă la Paris, astfel că echipa a fost destul de liniștită pe piața transferurilor, spre deosebire de anii precedenți, când șeicii investeau sume impresionante în noi achiziții. De această dată a fost cumpărat doar Sergio Rico de la Sevilla. La capitolul plecări, Thiago Silva a ajuns la final de contract și a semnat din postură de jucător liber cu Chelsea. PSG caută și ea primul trofeu Champions League, având în palmares unul singur continental, Cupa Cupelor.

Liverpool a fost și ea destul de liniștită pe piața transferurilor după ce a câștigat la pas ultimul sezon din Premier Legue. Grecul Tsimikas, adus de la Olympiakos cu 13 milioane de euro, și Minamino de la Salzburg, sunt două achiziții făcute de Liv-erpool în această vară, dar au șanse mici să fie titulari. La capitolul plecări, Liver-pool l-a cedat pe Lovren la Zenit. Cu un lot omogen și un antrenor de clasă, Liver-pool va încerca să câștige al 7-lea trofeu de Champions League din palmares.

Real Madrid are șansa a șasea la câștigarea Champions League, dar în lotul lui Zinedine Zidane a fost destul de liniște în această vară. Nu s-au făcut transferuri importante și nici nu se întrezăresc. Zidane e mulțumit de lotul pe care îl are la dis-poziție și vrea să asigure continuitate echipei. Nici la capitolul plecări nu sunt mod-ificări majore, chiar dacă cei de la Real Madrid încearcă în continuare să scape de galezul Gareth Bale. Real Madrid pare totuși concentrata să câștige al 14-lea trofeu de Champions League din istorie.

În schimb, FC Barcelona a trăit una dintre cele mai agitate veri din ultimii ani. Leo Messi a anunțat că vrea să plece și doar clauza de reziliere în valoare de 700 de mil-ioane de euro l-a făcut să rămână încă un sezon în Catalunia. La capitolul veniri, FC Barcelona l-a adus pe Pjanici de la Juventus cu 60 de milioane de euro, dar Arthur și Rakitici au plecat, iar Suarez se pregătește și el să facă același lucru. De ase-menea, Barcelona are și un nou antrenor, Ronald Koeman. Incertitudinea planează astfel asupra clubului FC Barcelona.

Dreptul de a furniza jocuri de noroc la distanță în România a fost acordat 888 Ro-mania Limited în temeiul Licenței nr. L1160654W000324 emise de Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (http://www.onjn.gov.ro/) (valabilă în perioada 1 septembrie 2016 – 31 august 2026) și în temeiul autorizației de exploatare a jocur-ilor de noroc acordată prin Decizia nr. 1479/30.08.2018 (valabilă până la data de 30 august 2019).

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO