(P) Trusa de prim-ajutor în vacanță - ce ar trebui să conțină

advertorial

Se apropie concediul mult așteptat? Nu trebuie să uiți niciodată să pui în bagaj o trusă de prim-ajutor, atunci când mergi în vacanță.

Nu de alta, dar atunci când călătorești în străinătate sau în zone slab populate, poate fi mai greu să obții îngrijiri medicale. Însă, accidentele sunt imprevizibile și, de aceea, trebuie să ai totul la îndemână ca să nu aștepți ajutor din altă parte.

Pentru că multe persoane sunt confuze cu privire la produsele medicale pe care ar trebui să le ia la ele, te ajutăm noi cu o listă. Iată:

Tratamentul medical obișnuit

 

Înainte de toate, trebuie să ai la tine tratamentul medical pentru bolile cronice sau cele acute de care suferi. Asigură-te că îți ajung pastilele pentru toate zilele în care vei fi plecat, plus una-două în plus, deoarece este posibil să ai nevoie de prescripție medicală.

Medicamente fără prescripție medicală

 

Unele medicamente fără prescripție medicală sau medicamente OTC (over-the-counter) nu trebuie să lipsească din trusa medicală. Printre acestea se numără:

Citește și
„Decizia a fost deja luată”. Care e planul lui Putin de a ataca NATO, potrivit oficialilor militari și experți europeni din domeniul apărării

►Antidiareicele (loperamidă și furazolidon) – diareea apare frecvent în timpul călătoriilor.
►Analgezice (ibuprofen) – pentru tratarea durerilor.
►Antitermice (paracetamol) – pentru scăderea febrei.
►Medicamente pentru răceală și gripă
►Laxative
►Sedative
►Medicamente pentru răul de mișcare

Plasturi

 

Plasturii de dimensiuni mici sunt esențiali pentru acoperirea rănilor superficiale, cum ar fi o mică tăietură sau o zgârietură. Dacă ai copii, ar fi bine să optezi și pentru plasturi cu desene. 

Spray pentru arsuri

 

Se poate întâmpla, uneori, să verși un lichid fierbinte pe tine sau să te alegi cu o arsură solară severă. Arsurile sunt foarte dureroase și greu de ameliorat. Un spray special pentru arsuri este esențial pentru îngrijirea de urgență a plăgilor.

Comprese sterile, bandaj si banda adeziva medicala

 

Rănile mai serioase trebuie îngrijite mai atent. Bineînțeles că o rană ce prezintă hemoragie severă este o urgență medicală, însă, trebuie să ai la tine produsele necesare pentru îngrijire, până la sosirea echipei medicale. Compresele sterile sunt esențiale pentru pandarea rănilor, la fel și bandajul din tifon. Bandajul poate fi folosit pentru a aplica presiune pe rană, pentru oprirea hemoragiei. Banda adezivă medicală ajută la fixarea compreselor sau a tifonului.

Foarfece și pensetă

 

Pentru a tăia bandajul și banda adezivă, ai nevoie de un foarfece. De asemenea, o pensetă poate fi extrem de utilă pentru a curăța o rană de eventualele obiecte străine, cum ar fi așchiile, care cresc riscul de infecție.

Șervețele umede dezinfectante și antiseptice

 

Șervețelele dezinfectante sunt utile pentru dezinfectarea ustensilelor (foarfece și pensetă), iar cele antiseptice sunt esențiale pentru dezinfectarea plăgilor și prevenirea infecțiilor.

Apă oxigenată și rivanol

 

Apa oxigenată se utilizează pentru curățarea rănilor, dar și pentru dezinfecție. De asemenea, rivanolul are rol de antiseptic pentru răni. Este important să se utilizeze aceste produse înainte de bandajarea unei răni.

Mănuși sterile

 

Mănușile sterile ajută la prevenirea infecțiilor, atunci când manipulezi ustensile sau produsele pentru tratarea rănilor.

Termometru

 

Nu știi niciodată când poți contracta un virus sau o bacterie. În general, infecțiile se manifestă prin febră. Termometrul te ajută să afli dacă este cazul de administrarea medicamentelor antitermice și să monitorizezi continuu temperatura corpului.

Soluție repelentă pentru insecte

 

Este esențial să utilizezi o soluție împotriva insectelor, mai ales dacă vei petrece mult timp în natură sau dacă mergi în zone de risc, în care se transmit unele boli prin înțepături de insecte.

Fașă elastică

 

Nu poți ști când te alegi cu o entorsă. Poți călca greșit oricând, dar, mai ales, dacă vei face trasee montane sau alte activități fizice. Fașa elastică ajută la susținerea gleznei.

În concluzie, asigură-te că trusa de prim ajutor pe care o iei în vacanță este completă, fiindcă nu poți ști niciodată când ai nevoie de ea.

Articol recomandat de sport.ro
Caz de Dosarele X. Superba italiancă a dispărut și nimeni nu mai știe de ea
Caz de Dosarele X. Superba italiancă a dispărut și nimeni nu mai știe de ea

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Cum recunoști neuropatia periferică la picioare
(P) Cum recunoști neuropatia periferică la picioare

Neuropatia periferică este o afecțiune care afectează nervii periferici, provocând simptome precum amorțeală, furnicături, durere și slăbiciune musculară.

(P) 5 soluții împotriva mucegaiului din casă
(P) 5 soluții împotriva mucegaiului din casă

Mucegaiul crește și se dezvoltă în medii cu un nivel de umiditate ridicat.

 

(P) Ce trebuie să iei în considerare când achiziționezi o canapea extensibilă
(P) Ce trebuie să iei în considerare când achiziționezi o canapea extensibilă

Alegerea unei canapele este o decizie importantă în amenajarea oricărui spațiu, combinând estetica, confortul și funcționalitatea într-un singur mobilier.

Recomandări
EU YES LA VOT. Cum a ajuns un spital din Buzău, propus spre desființare, etalon în tratamentul pacienţilor cu boli cronice
EU YES LA VOT. Cum a ajuns un spital din Buzău, propus spre desființare, etalon în tratamentul pacienţilor cu boli cronice

În România există un deficit uriaș privind serviciile de recuperare. Astfel de unități sunt închise din cauza incompetenței autorităților, iar în unele județe nu există.

A început, oficial, campania electorală. Politicienii au voie să se promoveze doar prin afișe și pliante
A început, oficial, campania electorală. Politicienii au voie să se promoveze doar prin afișe și pliante

De vineri, timp de 30 de zile politicienii sunt în campanie electorală. Autoritatea care supraveghează desfășurarea alegerilor le-a interzis să mai organizeze spectacole, bâlciuri, focuri de artificii ori să le ofere alegătorilor orice fel de cadouri.

Avioanele de luptă F16 ale României vor fi înarmate cu cele mai avansate tipuri de rachete. Au fost cumpărate de la americani
Avioanele de luptă F16 ale României vor fi înarmate cu cele mai avansate tipuri de rachete. Au fost cumpărate de la americani

Avioanele de luptă F16 ale României vor fi înarmate cu cele mai avansate tipuri de rachete cumparate de la americani.