(P) Cea mai bună folie cu bule: principalele caracteristici

folie cu bule promo

Internetul și aplicațiile mobile ne-au ușurat cu adevărat viața: cu doar câteva click-uri ne putem comanda haine, articole pentru casă și grădină, produse din pet store și chiar alimente ce ne vor fi livrate în doar câteva ore.

Evident, clienții sunt bucuroși nevoie mare, la fel și magazinele online, doar că au o mică problemă - cum se asigură că produsele comandate ajung în cele mai bune condiții la clienți? Pe lângă ușurința de a comanda online, clienții au început să aibă așteptări din ce în ce mai ridicate în privința calității produselor primite, inclusiv starea în care acestea ajung.

Orice semn de deteriorare înseamnă atât pierdere financiară pentru vânzător, cât și pierderea încrederii clientului. Dacă nu vrei să pățești asta, nu mai bine optezi pentru folia cu bule pentru protecția coletelor ce urmează a fi expediate?

Folia cu bule nu mai este doar un material de ambalare, ci o soluție extrem de versatilă pentru protecția fizică a produselor, chiar și pentru economii substanțiale la materiale și costuri de livrare.

Ce este folia cu bule?

Folia cu bule, întâlnită și sub numele de ”folie cu pernuțe de aer”, este un material des utilizat în ambalare și protecție, datorită structurii sale ce asigură o excelentă amortizare împotriva șocurilor. Aceasta este formată din două straturi de plastic, între care se găsesc numeroase bule mici de aer, dispuse uniform. Fiecare dintre aceste bule funcționează ca o mică pernă, având rolul de a absorbi impactul și de a reduce riscul de deteriorare a produselor fragile. În aparență simplă și ușor de folosit, folia cu bule reprezintă o soluție inovatoare, devenind indispensabilă pentru protejarea bunurilor în timpul transportului sau depozitării.

Citește și
Fiul unui primar din Satu Mare, arestat în Marea Britanie. Reacția edilului când a aflat de ce este acuzat: „Suntem șocați”

Materialul din care este făcută folia este, de obicei, polietilenă de joasă densitate (LDPE), un tip de plastic flexibil și durabil, ales pentru proprietățile de rezistență și maleabilitate. În momentul în care un obiect ambalat este lovit sau supus unui impact, energia generată de acest șoc este distribuită uniform de-a lungul suprafeței foliei. Bulele de aer absorb o parte semnificativă din această energie, comprimându-se temporar înainte de a reveni la forma lor inițială. Astfel se previne deteriorarea obiectului, se reduce riscul de spargere, zgâriere sau alte daune fizice.

Datorită aerul captat în bule, aceasta poate servi și ca izolator termic pentru transportul alimentelor perisabile, medicamentelor sau altor produse care necesită o anumită temperatură constantă pe durata transportului. Această capacitate de izolare face ca folia cu bule să fie utilă și în alte contexte, cum ar fi izolarea geamurilor sau a pereților în spații de depozitare temporare.

Care sunt caracteristicile pe care cea mai bună folie cu bule trebuie să le îndeplinească?

Ca un astfel de material de ambalare să poată fi numit cea mai bună folie cu bule trebuie să îndeplinească următoarele criterii:

1. Dimensiunea bulelor de aer

Dimensiunea bulelor variază destul de mult, iar acest factor influențează gradul de protecție pe care-l oferă. Bulele mai mari sunt preferate în ambalarea obiectelor voluminoase sau grele, deoarece pot absorbi un impact mai mare; cele mai mici sunt sunt potrivite obiectelor fragile (electronicele sau sticla) deoarece asigură un grad de protecție uniform.

2. Grosimea foliei

Grosimea foliei influențează direct durabilitatea și nivelul de protecție oferit. O folie mai groasă va oferi o protecție mai bună împotriva deteriorării, deși este o variantă mai costisitoare și mai puțin flexibilă. Pentru produse extrem de fragile sau scumpe, folia cu bule mai groasă este recomandată deoarece va rezista mai bine la presiuni și șocuri. În schimb, pentru produse care nu necesită o protecție intensivă, o folie mai subțire poate fi suficientă.

3. Rezistența la perforare

Folia cu bule trebuie să fie rezistentă la perforare, mai ales dacă este folosită pentru a proteja obiectele cu margini ascuțite sau colțuri dure. O folie de calitate inferioară poate să se rupă ușor, ceea ce anulează eficiența sa de protecție.

4. Raportul calitate-preț

Desigur, costul este un factor important în alegerea foliei cu bule. Deși folia cu bule este, în general, un material relativ accesibil, prețul va varia în funcție de grosime, dimensiunea bulelor și rezistența la apă sau la căldură. Ca proprietar de magazin online ar fi bine să găsești un echilibru între preț și calitate, pentru a te asigura că produsele din coletele pregătite sunt protejate corespunzător, fără a exagera costurile de ambalare.

Articol recomandat de sport.ro
Nimeni nu îi crede că sunt mamă și fiu! Mama fostului jucător de la Bayern Munchen a devenit vedetă pe internet | GALERIE FOTO
Nimeni nu îi crede că sunt mamă și fiu! Mama fostului jucător de la Bayern Munchen a devenit vedetă pe internet | GALERIE FOTO

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Top 3 destinații de weekend pentru ieşeni ce pot fi parcurse cu autobuzul
(P) Top 3 destinații de weekend pentru ieşeni ce pot fi parcurse cu autobuzul

Destinațiile de weekend oferă multor persoane posibilitatea de a ieși și de a scăpa din orașele aglomerate fără a fi necesară o planificare amănunțită și un buget prea mare.

(P) Cum să alegi cerceii geometrici din piele în funcție de forma feței tale
(P) Cum să alegi cerceii geometrici din piele în funcție de forma feței tale

Cerceii geometrici din piele au devenit un accesoriu deosebit de popular datorită designului lor unic, modern și versatil.

(P) Leasing auto: Soluția ideală pentru achiziția de mașini noi și rulate
(P) Leasing auto: Soluția ideală pentru achiziția de mașini noi și rulate

Leasingul auto reprezintă o opțiune din ce în ce mai populară în România pentru cei care doresc să achiziționeze un autovehicul, fie că este nou sau rulat.

Recomandări
Ambasadoarea SUA în România îi taie entuziasmul lui Ciolacu. Ce se întâmplă, de fapt, cu Programul Visa Waiver
Ambasadoarea SUA în România îi taie entuziasmul lui Ciolacu. Ce se întâmplă, de fapt, cu Programul Visa Waiver

Ambasadorul SUA în România a declarat marţi că în următoarele luni mai trebuie parcurşi o serie de paşi importanţi pentru a se stabili dacă România este, de fapt, eligibilă pentru a participa la Programul Visa Waiver.

Surprize mari la numirea noii conduceri a BNR. Mâna dreaptă a lui Isărescu, retrogradată, o fostă miss România, votată
Surprize mari la numirea noii conduceri a BNR. Mâna dreaptă a lui Isărescu, retrogradată, o fostă miss România, votată

Comisiile de buget ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au dat marţi un aviz favorabil pentru ca Mugur Isărescu să ocupe funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie şi guvernator al Băncii Naţionale a României.

Video șocant cu un avion de luptă rusesc care trece razant pe lângă un F-16 american, în Alaska
Video șocant cu un avion de luptă rusesc care trece razant pe lângă un F-16 american, în Alaska

Oficialii militari americani au lansat un videoclip șocant al unei întâlniri între un avion de luptă rus și un F-16 al forțelor aeriene americane trimis să-l intercepteze. În imagini se poate vedea cum avionul rusesc trece razant pe lângă cel american.