(P) Cât de sigur este să te cazezi la hotel în timpul pandemiei?

04-12-2020 15:55

(P) Cât de sigur este să te cazezi la hotel în timpul pandemiei?

Dacă intenționezi să călătoreşti în timpul pandemiei, Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor spune că închirierea unui apartament sau a unei garsoniere în regim hotelier este o opţiune mai sigură decât cazarea la un hotel.

Pandemia COVID-19 a provocat un nivel fără precedent de perturbare a industriei hoteliere globale. O combinație de blocaje locale și restricții de călătorie au determinat multe dintre hoteluri să închidă temporar sau să funcționeze la o fracțiune din capacitatea disponibilă. Pe măsură ce criza continuă să evolueze, nu este încă sigur cât de grav va fi afectată aceasta industrie. Ceea ce este sigur, însă, este faptul că aceste măsuri şi restricţii sunt impuse deoarece exista şanse mari de infectare în unităţile hoteliere. Într-un hotel, oaspeţii au contact în restaurant, în lobby, în centrul SPA, recepţie, etc.

Cazare la hotel sau în regim hotelier?


Pandemia poate duce la accelerarea introducerii serviciilor digitale și la distanță, cum ar fi check-in-urile mobile și poate contribui la o schimbare a experienței clienților în întreaga industrie. Ceea ce este clar, însă, este că va trece ceva timp până când industria hotelieră va reveni la modul în care a putut opera până acum un an.

Industria hotelieră se confruntă cu câteva alegeri dificile în lunile următoare. În timp ce unele hoteluri vor fi nevoite să-şi stopeze activitatea, altele vor implementa măsuri de siguranţă fără precedent. Este clar că cea mai bună metodă de a ne proteja împotriva coronavirusului este de a sta acasă. Dar, această opţiune nu este valabilă pentru toată lumea. Aşadar, următoarea cea mai bună variantă este cazarea în regim hotelier, în apartamente sau garsoniere care permit distanţarea socială, cum sunt cele de la https://www.mrg.apartments/.

O garsonieră în regim hotelier oferă oaspeţilor posibilitatea de a evita contactul cu alte persoane. În plus, această opţiune este mult mai accesibilă la preţ decât cazarea la un hotel, oferă un nivel maxim de confort, intimitate şi libertate. Fiind mobilate şi utilate complet, cu mobilier, accesorii şi bucătarii moderne, apartamentele şi garsonierele în regim hotelier devin cea mai sigură metodă de cazare în timpul pandemiei şi nu numai.

La fel ca hotelurile şi alte spaţii de cazare, garsonierele şi apartamentele în regim hotelier sunt supuse curăţării, dezinfectării și ventilării corespunzătoare a încăperilor după fiecare oaspete, pentru a diminua potențialul transmiterii virusului prin obiectele contaminate. Acest proces riguros de curăţare, permite ca apartamentele să fie utilizate imediat după dezinfectare. Deşi camerele de hotel sunt dezinfectate corespunzător, având în vedere că o astfel de unitate este mult mai frecventată decât o garsonieră în regim hotelier şi este dotată cu mai multe spaţii comune, riscul de îmbolnăvire este mai mare.

Măsuri de prevenţie


Obiectele sanitare şi accesoriile de bucătărie sunt dezinfectate corespunzător, toate prosoapele, lenjeriile şi păturile sunt spălate şi schimbate după fiecare oaspete, podeaua şi mobilierul sunt curăţate cu soluţii dezinfectante iar întregul spaţiu este bine aerisit. Contactul cu proprietarul sau agentul de închiriere este minim în cazul închirierii unui apartament în regim hotelier, iar pe toată perioada de cazare oaspetele se bucură de intimitate, confort, linişte şi siguranţă.

Aceleaşi măsuri de prevenţie sunt luate şi în cazul hotelurilor, dar aici intervin câteva minusuri. Deşi personalul hotelului este dotat cu măşti şi mănuşi, nu este cea mai sigură opţiune să permiţi altor persoane să atingă lucrurile personale, aşa cum se întâmplă în cazul serviciului de menaj. Un alt dezavantaj este că oricât ţi-ai impune să păstrezi o distanţă faţă de alte persoane, într-un hotel mare este imposibil să nu ai contact cu alţi oaspeţi, fie în lift, în saună, în restaurantul hotelului şi oriunde în afara camerei închiriate.

Sursa: Pro TV

Tags: hotel,


VIDEO PROTVPLUS.RO