(P) Beneficiile consumului de produse locale, naturale, 100% românești

romanesc
StirilePROTV

Consumul de produse românești oferă multiple beneficii atât din punct de vedere individual, cât și la nivel de societate.

Nu putem vorbi de planuri de dezvoltare a economiei unei țări atâta timp cât cetățenii acesteia nu conștientizează importanța alegerii produselor locale în detrimentul celor importate, mai ales când vine vorba de alimente, produse de uz personal și consumabile.

Despre necesitatea și beneficiile consumului de produse românești vorbesc mulți antreprenori români, patrioți până în măduva oaselor, printre care se numără și Adrian Ambrose, fondatorul platformei FabricatinRO.

Cu vechime pe piața românească, FabricatinRO este prima platformă dedicată exclusiv producătorilor români și produselor lor. Pe această platformă cu produse românești producătorii locali se bucură de o promovare eficientă în mediul virtual, iar utilizatorii ei sunt încurajați să consume mai multe produse românești din următoarele motive:

#1 Produsele românești sunt mai sănătoase

Citește și
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Românii au fost și vor rămâne întotdeauna un popor ce prețuiește natura și darurile ei. De aceea, agricultorii români preferă să crească fructe și legume naturale, chiar dacă aspectul acestora nu este întotdeauna perfect, lucru foarte avantajos pentru consumatorii care țin la sănătatea lor.

#2 Cheltuiești mai puțin dacă alegi să cumperi local

La prețul produselor străine în comparație cu cele românești se adaugă costul transportului, precum și taxele de import, ceea ce face ca acestea să fie în general mai scumpe decât produsele fabricate și comercializate pe plan local.

#3 Poți sprijini economia românească făcând cumpărături

Dacă vrei să ajuți România să se dezvolte și nu știi de unde să începi, primul lucru pe care îl poți face, fără a depune niciun fel de efort, este să investești în produse românești. Cumpărând de la producători locali, pe lângă faptul că mănânci mai bine, ajuți micii producători să-și crească veniturile, să contribuie mai mult la bugetul de stat și în primul rând, să fabrice și mai multe bunuri de înaltă calitate.

#4 Alegând produse românești păstrezi vii tradițiile țării

Cum altfel decât cu ajutorul nostru, al cumpărătorilor, ar putea rezista micii producători de ciocolată de casă, turtă dulce, prăjituri artizanale, tăiței, gemuri, zacuști sau băuturi alcoolice cu istorie și tradiție în țara noastră? Alegând astfel de produse rețetele tradiționale inventate și perfecționate de străbunii noștri se învață mai departe din generație în generație, astfel încât și copii sau nepoții noștri vor avea șansa să mănânce românește.

#5 Ajuți la dezvoltarea zonelor rurale

Agricultura și meșteșugurile reprezintă două moduri eficiente în care locuitorii din zonele rurale pot obține venituri, cu condiția să existe cumpărători pentru produsele lor. Chiar și în zonele mai puțin favorizate din punct de vedere industrial, creșterea fructelor și legumelor, precum și a animalelor se poate transforma într-o afacere profitabilă, din care membrii comunității, dar și clienții lor să aibă numai de câștigat.

În concluzie, dacă vrei să faci ceva pentru România, dar și să beneficiezi la maxim de fiecare leu cheltuit, cumpără produse românești! De asemenea, în calitate de producător român, dacă îți dorești să ajungi mai ușor la potențialii tăi clienți și să te bucuri de mai multă vizibilitate în mediul online, înscrie-te pe platforma FabricatinRO sau alege să devii partener al proiectului, precum Crama Oprișor, un producător celebru de vinuri românești, a cărui activitate și dedicație au dus faima produselor noastre și peste granițele țării.

Articol recomandat de sport.ro
Bye, Rangers! Ianis Hagi nu revine în Scoția. "Acord total" cu noul club
Bye, Rangers! Ianis Hagi nu revine în Scoția. "Acord total" cu noul club

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Nu rata aceste oportunități când ești student
(P) Nu rata aceste oportunități când ești student

Sunt mai multe oportunități care se ivesc de obicei atunci când ești student, de aceea este important să profiți de toate aceste oportunități.

 

(P) Prima dată când apelezi la servicii de închiriere auto? Iată ce trebuie neapărat să știi
(P) Prima dată când apelezi la servicii de închiriere auto? Iată ce trebuie neapărat să știi

Serviciile de închiriere auto au devenit, în ultimii ani, o soluție tot mai eficientă și în România, la care apelează tot mai des atât persoane fizice, cât și companii.

(P) Întâlnire dintre trecutul și viitorul Mercedes-Benz
(P) Întâlnire dintre trecutul și viitorul Mercedes-Benz

Trecutul și viitorul automobilului s-au întâlnit joi la Țiriac Collection, unde a fost dezvăluit cel mai nou exemplar din colecția lui Ion Țiriac, Mercedes-AMG ONE.

Recomandări
Klaus Iohannis cumpără arme din Coreea de Sud. Un contract de 725,7 milioane de dolari ar fi fost încheiat la Seul
Klaus Iohannis cumpără arme din Coreea de Sud. Un contract de 725,7 milioane de dolari ar fi fost încheiat la Seul

Liderii sud-coreean şi român s-au angajat să stimuleze cooperarea în industria de apărare, în timp ce Seulul încearcă să se impună ca al patrulea exportator de armament din lume.

Împreună, dar despărțiți. Alianța PSD-PNL îi aruncă în lupta pentru Primăria Capitalei pe Firea și Burduja
Împreună, dar despărțiți. Alianța PSD-PNL îi aruncă în lupta pentru Primăria Capitalei pe Firea și Burduja

Medicul Cătălin Cîrstoiu nu va mai fi candidatul PSD-PNL pentru Primăria Capitalei. Decizia a fost luată de Coaliție după o ședință maraton, care a durat peste 14 ore. 

Ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă. Zonele care se află sub Cod galben | HARTĂ
Ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă. Zonele care se află sub Cod galben | HARTĂ

Meteorologii anunţă ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă, dar şi precipitaţii mixte la munte.