(P) 4 motive pentru a te apuca de sport, chiar în acest moment

Sport

Exercițiile fizice, de orice fel, ajută la îmbunătățirea organismului atunci când sunt efectuate corect.

Mersul pe jos, joggingul, ciclismul, jocurile individuale sau de echipă, activitățile montane sau efortul din gospodărie te mențin în formă, te ajută să elimini toxinele și surplusul de grăsime de pe mușchi și din sânge. Într-un cuvânt, sportul crește calitatea vieții.

Cu o condiție: să adaptezi efortul la condițiile tale de vârstă, greutate și metabolism. Și, acum, să recapitulăm. Ce obții dacă faci sport? Vezi mai jos.

Sănătate

Beneficiile activităților fizice asupra stării de sănătate sunt dovedite clinic. Sunt foarte puține afecțiuni cronice din cauza cărora este interzisă, total, mișcarea. Evident că tipul și intensitatea efortului vor fi adaptate la condițiile fiecăruia, însă întărirea musculaturii duce la creșterea capacității de rezistență a întregului corp.

Practicat ca agrement, sportul te ferește de kilogramele în plus, de afecțiuni cardiovasculare, scade riscul apariției diabetului și artritei, întărește sistemul imunitar, sistemul osos și masa musculară, arde grăsimile negative și îți reglează sistemul respirator.

În cazul sportivilor, antrenamentele îmbunătățesc rezistența fizică și performanțele. Pentru cele mai multe boli, exercițiile fac parte din schema de tratament, în primul rând datorită întăririi rezistenței corpului pus la încercare de afecțiuni și medicație, dar și mulțumită îmbunătățirii condiției psihice prin care este coordonat procesul de vindecare.

Vitalitate

Starea de bine și-o doresc toți, dar puțini sunt cei care știu cum să o obțină și, mai ales, cum să o păstreze. Practicat dimineața, sportul te ajută să intri în formă și îți oferă energie pentru o zi de lucru. Câteva exerciții seara, după program, te ajută să elimini toxinele adunate în minte și în corp, la serviciu. Pe măsură ce capeți un ritm, organismul tău își va îmbunătăți capacitatea aerobă a inimii de a pompa sânge către mușchi, metodă naturală prin care corpul tău produce energie suplimentară. Pentru îmbunătățirea condiției fizice, atunci când practici sport, poți încerca și suplimente precum l-carnitina, un aminoacid ce reduce oboseala și apetitul și stimulează procesele metabolice.

O viață socială mai bună

Practicat la orice vârstă, sportul te ajută să te integrezi, social, mai ușor. Pentru copii este metoda ideală de a socializa, de a-și face prieteni, de a lucra în echipa și de a conduce un grup. Modul în care te comporți pe terenul de sport îți va defini cariera la maturitate. Pe măsură ce crești, prin intermediul sportului, vei putea cunoaște oameni și locuri noi.

Marile companii pun la dispoziția angajaților abonamente la săli de fitness sau de sport pentru a-i ajută să-și mențină condiția fizică optimă și să se cunoască, într-un mediu mult mai relaxat, pentru consolidarea relațiilor de serviciu. Pentru viața de familie, sportul ajută corpul la producerea de hormoni și îmbunătățește libidoul.

Odihnă

Lipsa somnului deteriorează sănătatea fizică și psihică. Pe măsură ce numărul nopților nedormite sau cu somn agitat crește, te simți din ce în ce mai obosit, stresat și lipsit de energie. Exercițiile fizice, practicate chiar înainte de somn, nu sunt recomandate, fiindcă energia acumulată te poate face să adormi mai greu. Însă, în special dimineața și în a doua parte a zilei, sportul te ajută să eliberezi toxinele și să-ți îmbunătățești starea de spirit. În plus, consumarea energiei prin exerciții fizice atrage, seara, un somn odihnitor.

Cel mai bun mod de a-ți menține corpul și mintea în formă maximă este sportul. Exercițiile fizice adaptate la condiția ta de viață îți păstrează sănătatea, vitalitatea și starea de bine.

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Din gama de la Decorator Shop puteți achiziționa inclusiv vopsea lavabilă interior antimucegai
(P) Din gama de la Decorator Shop puteți achiziționa inclusiv vopsea lavabilă interior antimucegai

Cunoaștem deja faptul că tot mai multe persoane se plâng de existența mucegaiului în propria locuință. Este un inamic care nu afectează doar confortul ci și sănătatea noastră.

(P) Ce trebuie să știi când vrei să îți închiriezi proprietatea
(P) Ce trebuie să știi când vrei să îți închiriezi proprietatea

În prezent, foarte mulți oameni ce dețin mai multe proprietăți, se gândesc la ideea de a-și închiria casele.

(P) Amenajări interioare cu tapet și vopsele de ultimă generație de la Toncorner
(P) Amenajări interioare cu tapet și vopsele de ultimă generație de la Toncorner

Amestecarea tapetului și a vopselei este o modalitate excelentă de a crea contrast și interes într-o cameră.

Recomandări
Zece ani de închisoare pentru dezertorii armatei ruse. Vladimir Putin a promulgat legea
Zece ani de închisoare pentru dezertorii armatei ruse. Vladimir Putin a promulgat legea

Militarii care dezertează din armata rusă pot face până la 10 ani de închisoare, potrivit noilor texte de lege promulgate de președintele Vladimir Putin.

MAE român a anulat vizele mai multor cetățeni ruși. Care este motivul
MAE român a anulat vizele mai multor cetățeni ruși. Care este motivul

Ministerul român al Afacerilor Externe a anunțat că Ambasada României de la Moscova a revocat vizele a 14 cetățeni ruși care urmau să vină, luni, la București, la Conferința Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor.  

Gheorghe Dincă ar putea ieși din închisoare mai devreme. După cât timp poate fi liber
Gheorghe Dincă ar putea ieși din închisoare mai devreme. După cât timp poate fi liber

Gheorghe Dincă, autorul crimelor din Caracal și cel care a înspăimântat România, a fost condamnat, în primă instanță, la 30 de ani de închisoare.