Doi suceveni aduc teatrul in casele romanilor, la propriu. Cum au transformat ideea intr-o afacere
De milenii, teatrul inseamna contact cu publicul. In era vitezei, povestea, actiunea si vibratiile se transmit cu ajutorul tehnologiei. Doi suceveni au lansat un proiect nou care aduce spectacolul in casele noastre. La propriu.
O piesa de teatru vazuta de acasa, pe televizor, laptop sau tableta, indiferent de orasul in care te afli.
Spectacole jucate offline, vizionate online
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
„Inainte sa fie un bussiness, a fost o idee care a provenit din faptul ca foarte multe dintre orasele din Romania, cam 30%, nu au teatre”, povesteste Catalina Biholar, co-fondator si director general E-theatrum.com.
E-theatrum vinde bilete pentru spectacole jucate offline, pe marile scene din tara, redate apoi pe Internet.
„Mi s-a parut o idee foarte indrazneata, mi s-a parut o idee de viitor, ca in curand teatrul va ajunge pe internet”, spune si Adrian Gazdaru, director al Teatrului Municipal Bacovia din Bacau.
Platforma lor de teatru pe internet s-a lansat in urma cu doua luni si a atras sute de utilizatori.
Co-fondatoare Etheatrum: „Publicul roman este reprezentat de romani de toate varstele, in special de cei din strainatate”
„Publicul nostru este reprezetat de romani de toate varstele, atat din tara cat si din strainatate. In special cei din strainatate sunt doritori sa vada spectacole de teatru jucate in limba romana si nu au acces la asa ceva decat pe internet”, subliniaza Catalina Biholar.
Pentru ca filmarea pieselor live sa se realizeze in parametri optimi, echipa Etheatrum foloseste un serviciu de audioconferinta de la Vodafone, care ajuta toti cei 5 operatori sa comunice intre ei in timp real, atunci cand filmeaza.
„Spectatorul virtual isi alege spectacolul, isi creaza un cont la noi pe site, se completeaza un formular de plata si apoi poate viziona piesa impreuna cu familia”, precizeaza Cezar Paun, co-fondator E-theatrum.com.
Povestile de succes ale romanilor sunt pe www.romaniiauinitiativa.ro. Vodafone este mandru ca le sustine si le face cunoscute. Scrie si tu povestea ta pe Romaniiauinitiativa.ro.