Povestiri din Miserupia. Drama victimelor traficului de carne vie, prezentata intr-un one woman show

Ultima actualizare: 07-10-2013 07:01
Povestiri din Miserupia

„Povestiri din Miserupia”, scris, regizat si jucat de Lorena Lupu, prezinta intr-un stil nonconformist drama victimelor traficului de carne vie. Inspirat de un reportaj realizat de autoare, show-ul realizeaza un echilibru intre durere si hohote de ras.

Lorena Lupu a absolvit actoria in 2004 si desi a avut reveniri periodice pe scena, ea s-a remarcat mai degraba prin scrierile ei, prin cartile provocatoare si fara perdea si prin stilul nonconformist cu care sfideaza prejudecatile celor mai inchistati dintre noi.

In 2013, Lorena Lupu a decis sa realizeze un one woman show: „Povestiri din Miserupia”: un text scris, regizat si jucat de ea. „Am facut un reportaj la un adapost care gazduia cateva victime ale traficului de carne vie. Atunci mi-am dat seama ca modul in care actorii romani joaca prostituate, vulgar, strident si tipator, e adeseori gresit si superficial. Rar am intalnit persoane mai fragile din toate punctele de vedere decat aceste tinere femei pe care tindem sa le desconsideram din start”, spune Lorena.

Reportajul a fost publicat, dar fetele tinerelor respective i-au ramas in memorie. Si, inspirandu-se din cele cateva ore de inregistrari cu fetele respective, a scris prima ei piesa de teatru. „Sunt povestiri – mai multe – pentru ca si problemele care duc la anihilarea umana a personajului sunt mai multe: emigratia parinteasca, alcoolismul, escrocheriile, patronatul abuziv cu salariatii”.

„Povestiri din Miserupia” spune povestea unei fetite care traieste intr-un cartier marginas. Cu o mama plecata in strainatate si un tata alcoolic, copilul este stigmatizat din cauza saraciei. Totusi, spectacolul nu e o drama grea, apasatoare, deoarece scriitoare a reusit sa contrapuncteze greutatile prin care trece personajul cu tot atat de mult umor.

Spectacolul va avea o reprezentatie la Cluj sambata viitoare, pe 12 octombrie, la ora 21.00, la Ceainaria La Perne.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO