Starea dezastruoasă a apelor României. Reacțiile autorităților în lupta cu poluarea
Toaletă în ogradă, bloc pe uriaşe pungi de dejecţii ce dau pe-afară şi staţii de epurare care filtrează doar parţial apa.
Aşa arată România, stat membru al Uniunii Europene, o ţară care şi-a asumat ca până la finele anului trecut să branşeze la canalizare toate localităţile cu peste 2000 de locuitori.
Duminică la "România, te iubesc" vă prezentăm o anchetă despre rea voinţă, incompetenţă şi indolenţă, acoperite cu avize. Așa-zisa epurare a apelor este adesea o poluare sistematică a râurilor şi lacurilor.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat în propaganda electorală
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Dacă în mediul urban rata de acoperire a orașelor cu rețea de canalizare e de 87%, în mediul rural e jale, doar - ATENȚIE! - 8% din zonele locuite la sate și comune beneficiază de o rețea de canalizare. Nici măcar o zecime nu a a fost acoperită, prin investiții, în condițiile în care, la țară, oamenii își iau mașina de spălat rufe sau vase, dar își fac pensiuni și unități de producție moderne în preajma apelor.
Autoritățile dau undă verde construcțiilor, apoi îi lasă pe cetățeni să se războiască între ei, pe fondul unor deversări dubioase.
Reacția autorităților de la Apele Române și Garda de Mediu e tardivă, ineficientă sau inexistentă.
Pavel Gheorghe, proprietar bălți: "L-am luat în mașină, …..a spus că era apă cristal de băut”.
Deversările poluante sunt dublate de pasarea răspunderii între autorități. La "România, te iubesc" veți vedea stații de epurare subdimensionate, dar care funcționează cu avize în regulă, deși, de epurat, mai degrabă ... poluează.
Epurarea deficitară e recunoscută la cel mai înalt nivel.
Ioan Deneș, ministrul Apelor: "Le vom da amenzi”.
Și totuși România are de ani de zile deversări sistematice de dejecții, direct în natură.
Despre haosul cu iz înțepător din domeniul epurării apelor și despre bâjbâiala responsabililor care gestionează această problema, pe larg, la ”Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
Sursa: Pro TV
Etichete: Rares Nastase, Romania te iubesc, dejectii, statie de epurare,
Dată publicare:
30-03-2019 17:54