”Călătorie” pe urmele sumelor uriașe tocate de companiile înființate, ilegal, de Firea

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Sambata 23 Martie 2019 21:01
Data publicarii: Sambata 23 Martie 2019 19:21
Categorie: Romania, te iubesc!

Poluarea, traficul infernal, lipsa mobilităţii, dar şi servicii publice de proastă calitate - de toate avem parte într-un Bucureşti deloc prietenos cu locuitorii săi.

Grav este că în loc să găsească sau să împrumute soluţii pentru rezolvarea problemelor, actuala administraţie pare că se blochează. Duminică, la "România, te iubesc!" mergem pe urma sutelor de milioane cheltuite fără cap şi coadă în companii care nu par altceva decât nişte sinecuri politice sau de clan.

La începutul anului 2017, primarul general al Capitalei Gabriela Firea s-a prezentat în faţa Consiliului General cu o seamă de propuneri controversate, printre care înfiinţarea a 22 de companii municipale. În noiembrie 2018, 20 dintre acestea au fost declarate ilegale.

Lucian Iliescu, consilier municipal: ”Şi cu, şi fără aceste companii, calitatea serviciilor în București era destul de proastă. Noi ne-am gândit că odată cu înfiinţarea lor, vrem să îmbunătăţim caliatea vieţii în București, dar nu a existat lucrul ăsta.

Cei care se înfruptă zilnic din bugetele generoase se eschivează sau refuză să dea explicaţii.

Adriana Iftime, director Federaţia Patronatelor Societăţilor din Construcţie: ”Nu mi se pare că ceea ce se întâmplă este legal, iar faptul că aceste companii semnează nişte contracte cu primăria pentru anumite lucrări şi apoi le dau în execuţie firmelor private din piaţa asta, este chiar de-a dreptul sfidător.

Fără studii de impact şi oportunitate, dar pe bugete de milioane de euro, demersurile administraţiei Bucureşti sunt făcute fără o strategie coerentă, îndreptată spre viitor.

Gigel Andrabulea, președinte Sindicat Parcuri, Lacuri, Agrement: ”Mai popular aşa, este o tocană de legume la primăria municipalităţii, fiind gestionarea banului public. Deci asta înseamnă acum.

Vorbim duminică despre artizanii acestor companii într-o călătorie prin istoria strâmbă a cheltuirii banului public la "România, te iubesc!".

Școala: Absență nemotivată
Școala: Absență nemotivată
Alex Dima, Romania te iubesc
De Paşte, oamenii sunt lumina, la ProTV. Alex Dima ne arată preoţii din spatele blocurilor gri
Ierusalim, în așteptarea păcii. Emisiunea integrală
Minunea din Biserica Sf. Mormânt, locul sfânt al creștinilor. Mărturia unui preot
Fiecare își apără credința cu sânge, la propriu. Ce este "sindromul Ierusalim"
Ierusalim, orașul păcii, e locul în care a curs cel mai mult sânge în numele lui Dumnezeu
„Pe urmele lui Iisus”. Locul de origine al principalelor trei religii din lume
rti vaslui
România, te iubesc! VASLUI, POLUL SĂRĂCIEI. Emisiunea integrală din 14 aprilie 2019