„Sunt niște copii minunați”. Echipa României a obţinut trei medalii de aur şi două de argint la Olimpiada Europeană de Fizică
Elevii români sunt adevărate vedete la olimpiadele internaționale de fizică.
Cei cinci tineri care formează echipa noastră s-au întors, în noaptea de marți spre miercuri, de la Olimpiada Europeană de Fizică cu trei medalii de aur și două de argint.
Este multă muncă în spate, dar și pasiune pentru un domeniu pe care puțini îl aleg.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
În Germania, Vlad Oros a luat medalia de aur, după ce a obținut cel mai mare punctaj la proba teoretică. Are planuri mari pentru viitor. Vrea să studieze la MIT, în Statele Unite.
Vlad Oros, olimpic: „A fost, probabil, olimpiada mea preferată, nu doar datorită problemelor care au fost foarte frumoase ci și datorită experienței sociale de acolo”.
Lotul României a mai câștigat alte două medalii de aur și două de argint. În plus, Andrei Dragomir a obținut și un premiu special pentru cea mai bună lucrare experimentală.
Andrei Dragomir, olimpic: „Nivelul de dificultate a fost extraordinar de mare față de alți ani, însă au fost multe subpuncte de abordat care durau mult timp”.
Alexandru Momoi, olimpic: „Problemele mi s-au părut foarte interesante. Necesită mai multă gândire creativă”.
Mihnea Buțiurcă, olimpic: „Proba experimentală a necesitat un mare nivel de precizie”.
În spatele acestor rezultate stau mii de ore de muncă, dar și multă pasiune.
Răzvan Marcu, olimpic: „Este un efort continuu care s-a prelungit de-a lungul anilor de liceu pentru fiecare dintre noi”.
Rodica Ionescu, profesoară: „Sunt niște copii minunați, cu care lucrezi cu mare plăcere și care progresează continuu”.
Profesorii care i-au pregătit spun că, în afară de muncă, contează foarte mult și talentul.
Sebastian Popescu, Conf. Univ. Dr. la Facultatea de Fizică UAIC: „Performanța înaltă este posibilă, necesită multă muncă, dincolo de inteligența nativă”.
Dr. Delia Davidescu, profesoară: „Suntem vedetele acestor olimpiade. Toată lumea, când vede echipa României se gândește că vom obține multe premii”.
Părinții i-au sprijinit în toată perioada de pregătire.
Părinte: „Este o muncă titanică, nu știu cum să descriu, foarte mult de lucru”.
Acum, elevii se pregătesc pentru Olimpiada Internațională de Fizică din Japonia.
Sursa: Pro TV
Etichete: romania, myimpact, Olimpiada Europeană de Fizică,
Dată publicare:
21-06-2023 09:24