Meditatii cu plata, in scoala si LEGALE. Solutia gasita de un colegiu Sibiu multumeste pe toata lumea

Ultima actualizare: 26-02-2014 07:00

Profesorii pot face meditatii platite cu elevii, chiar in scoala, fara a incalca legea si fara a fi acuzati ca iau mita.

Se intampla intr-un colegiu din Sibiu, unde dascalii stau peste program si fac pregatire suplimentara sau activitati extrascolare. Parintii au infiintat o asociatie non-profit care strange fonduri si ii plateste pe profesori cu tichete cadou. Pe langa faptul ca multumeste pe toata lumea, solutia da rezultate foarte bune.

Cursuri de dans, teatru, meditatii la materiile importante - sunt activitati care se tin dupa cursuri, chiar in scoala. Orice elev poate participa iar coordonatorii activitatilor sunt profesorii Colegiului. In functie de numarul de ore prestate, dascalii sunt platiti lunar cu tichete valorice - in limita a maximum 400 de lei.

''Ideea a fost ca trebuie sa fie o diferentiere intre cei care dau meditatii acasa si cei care isi petrec ore si zile in sir in cadrul scolii. S-a gasit modalitatea de a sprijini profesorii", spune Hermann Gerold, directorul Colegiului Samuel von Brukenthal.

Tichetele cadou provin de la asociatia de parinti infiintata in scoala. Aceasta functioneaza ca orice ONG care atrage fonduri de la membri si de la sponsori. Cei peste 800 de parinti inscrisi dau, anual, 50 de lei si, eventual, vireaza 2% din impozitul pe venit. Dascalii nu stiu de la cine anume vin banii stransi de asociatie. In plus, nimeni nu-i obliga pe parinti sa contribuie cu bani si toti elevii pot participa la activitati indiferent data parintii lor au cotizat, sau nu, la asociatie.

''Cred ca este o cale care ne ajuta si pe noi ca parinti sa demonstram ca intelegem problemele cu care se confrunta ei si stim sa apreciem cand, de exemplu, din timpul liber, vine si face meditatii cu copiii la scoala'', spune un parinte.

Posibilitatea de a-si completa veniturile prin munca peste program, face ca profesorii sa-si doreasca sa ramana in Colegiul Brukenthal. Un castig si pentru elevi.

''Sa avem in vedere ca un profesor de fizica, biologie, chimie capabil sa predea in limba germana are oricand posibilitatea sa isi gaseasca un loc de munca mult mai bine remunerat'', spune Margareta Kamla

Colegiul Brukenthal este singurul liceu din judetul Sibiu care anul trecut a avut promovabilitate de suta la suta la examenul de bacalaureat.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
Căsătoriți pe nevăzute
Sezonul 1, Ediția 7

01:32:35
Alt Text!
iBani
Cum punem la treabă banii economisiți lunar

18:06
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 19 Octombrie 2021

28:47
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 16 Octombrie 2021

32:46
Alt Text!