(P) În România se găsește primul și singurul Centru de Excelență în Chirurgie Metabolică și Bariatrică din Europa de Est

seo

Chirurgia bariatrică și metabolică, cunoscută și sub numele de chirurgia obezității, reprezintă, de mulți ani deja, o soluție sigură și rapidă pentru pacienții care suferă de obezitate și care nu reușesc să scadă în greutate prin metodele tradiționale.

Una dintre cele mai cunoscute tipuri de astfel de intervenții este gastric sleeve – operația de micșorare a stomacului – la care din ce în ce mai mulți pacienți români apelează în lupta cu kilogramele în plus. Printr-o astfel de intervenție, persoanele obeze sau supraponderale văd nu doar o îmbunătățire din punct de vedere estetic, ci și o ameliorare sau chiar vindecare a diverselor afecțiuni asociate obezității, precum diabetul zaharat de tip II, hipertensiunea, infertilitatea sau problemele hormonale.

De ce este important spitalul pe care îl alegi pentru o intervenție bariatrică

Deși intervențiile bariatrice sunt din ce în ce mai populare în rândul românilor, există, în continuare, o serie de mituri care pot induce pacienții în eroare. Unele dintre ele redau idei precum „operația este făcută la fel indiferent de medic sau de spital” sau că „astfel de intervenții se realizează în siguranță doar în afara țării”. Realitatea este că, la fel ca în cazul oricărui alt tip de intervenție chirurgicală sau de serviciu medical, alegerea spitalului pentru o intervenție bariatrică este deosebit de importantă, iar românii au acces la servicii medicale la standarde internaționale chiar în țară.

„Operațiile bariatrice sunt intervenții chirurgicale majore. Vorbim despre operaţii de anvergură, ce pot dura câteva ore, urmate de o perioadă în care pacientul petrece timp la secția de ATI și apoi în spital. Micşorarea stomacului, de exemplu, presupune riscurile aferente unei intervenții chirurgicale gastrointestinale majore, în care precizia și acuratețea medicală pe toată durata procedurii sunt esențiale, astfel că nu putem spune că reprezintă o operație uşoară pentru pacient. Cu atât mai mult, așadar, contează calitatea actului medical și echipa medicală multidisciplinară care se ocupă de caz. Pacienții trebuie să filtreze cu atenție informațiile inadecvate pe care le pot găsi pe internet și care îi pot ghida către diverse centre medicale unde o astfel de intervenție ar putea fi realizată necorespunzător”, explică Prof. Dr. Cătălin Copăescu, Chirurg de Excelență în Chirurgia Obezității, Ponderas Academic Hospital.

Citește și
Cristiana, patroana firmei de apartament din Budapesta acuzată că a produs „pagerele ucigașe” din Liban

Ponderas Academic Hospital deține singurul Centru de Excelență în Chirurgie Metabolică și Bariatrică din Europa de Est

Pentru a se asigura că au parte de cea mai bună îngrijire și de o intervenție cu cel mai scăzut grad de risc, persoanele care au nevoie de o intervenție bariatrică trebuie să se orienteze către spitale și clinici care pun pe primul loc siguranța pacienților. O astfel de instituție este Ponderas Academic Hospital, în cadrul căruia funcționează primul și singurul Centru de Excelență în chirurgie Bariatrică și Metabolică din Europa de Est.

„Calitatea medicală confirmată de dubla certificare internațională – europeană și americană – alături de echipa multidisciplinară de medici și programul special dedicat pacienților bariatrici reprezintă, toate, elementele care confirmă că, în cadrul Ponderas Academic Hospital, pacienții cu recomandare de tratament bariatric vor beneficia de cea mai bună îngrijire, la standarde internaționale. Mai mult decât atât, tehnica chirurgicală corectă aplicată în spitalul nostru asigură rezultate excepționale pe termen mediu și lung și reduce major rata de complicații intra și post operatorii”, menționează Prof. Dr. Cătălin Copăescu.

Centrul de Excelență în Chirurgie Metabolică și Bariatrică din cadrul Ponderas Academic Hospital deține acreditarea European Accreditation Council for Bariatric Surgery (EAC-BS) din septembrie 2011 și acreditarea Surgical Review Corporation (SOEMBS) din mai 2014. Ambele au fost acordate pe baza mai multor criterii, inclusiv: expertiza personalului medical, numărul de cazuri tratate, istoricul pacienților și dotările spitalului ce asigură circuite dedicate pacientului bariatric pentru investigații, tratamentul acordat, urmărirea post-operatorie a evoluției pacientului, dar nu numai.

De ce sunt relevante acreditările internaționale pentru pacienții din România?

Acreditările internaționale atestă calitatea actului medical, însă, dincolo de acest aspect, ele confirmă, în permanență, că nivelul calității este menținut la aceleași standarde, deoarece Centrul de Excelență în Chirurgie Metabolică și Bariatrică este supus periodic auditului de către echipe medicale internaționale. Reacreditările au fost obținute cu punctaje extrem de ridicate, ceea ce atestă că eforturile de a menține calitatea serviciilor sunt demonstrate constant.

„O astfel de certificare pornește de la evaluarea a sute, dacă nu chiar mii de indicatori și presupune, ulterior, auditarea periodică - din trei în trei ani – precum și o raportare permanentă a rezultatelor. Momentul în care ai ajuns să fii centru de excelență este, de fapt, doar primul pas, deoarece din acest punct încolo trebuie să urmezi în permanență un traseu prin care să rămâi la nivelul înalt care ți-a adus această acreditare. Nu poți fi centru de excelență astăzi, iar mâine să nu mai fii. Criteriile sunt actualizate constant – indicii vor fi evaluați diferit în 2024 față de 2021 și 2012 – devii conectat la rețeaua internațională și comparat cu centre internaționale similare, iar pregătirea pentru următoarea inspecție devine parte din agenda zilnică a activităților. Ce este extrem de important de menționat este faptul că standardele la care funcționăm și indicatorii după care suntem evaluați sunt la fel pentru fiecare centru din lume, deci pacienții noștri au încrederea că sunt tratați exact cum ar fi tratați în orice alt Centru de Excelență în Chirurgie Metabolică și Bariatrică din orice altă țară”, explică Prof. Dr. Cătălin Copăescu.

Cât costă o intervenție de micșorare a stomacului într-un Centru de excelență acreditat internațional?

În cadrul Ponderas Academic Hospital, până la finalul lunii august 2024, pacienții beneficiază de un preț special pentru operația de micșorare a stomacului (Gastric Sleeve), începând de la 3.900 euro, care include intervenția chirurgicală de gastric sleeve pe cale laparoscopică, cu până la 3 nopți de spitalizare, control ecografic şi radiologic, consiliere nutrițională şi psihologică pe perioada spitalizării, control de 10 zile postoperator (evaluare chirurgicală și psihologică) și control de 1 lunp postoperator (analize de laborator, examen Pansdorf, consiliere nutrițională, evaluare chirurgicală şi psihologică). Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Centrului, aici.

Articol recomandat de sport.ro
Mai rău ca-n România! Au transferat două staruri, dar și-au luat țeapă: au venit cu burtă și mâncau la McDonald's
Mai rău ca-n România! Au transferat două staruri, dar și-au luat țeapă: au venit cu burtă și mâncau la McDonald's

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Ce rol are inima în procesul de îmbătrânire? Dr. Ana Capisizu, Regina Maria: Sănătatea inimii este cea a întregului corp
(P) Ce rol are inima în procesul de îmbătrânire? Dr. Ana Capisizu, Regina Maria: Sănătatea inimii este cea a întregului corp

Înaintarea în vârstă este inevitabilă, însă cu o atenție constantă asupra stilului de viață și sub îndrumarea specialiștilor, putem încetini această evoluție și ne putem bucura de viață într-un mod cât mai sănătos.

(P) Inovații și perspective în lupta împotriva cancerului de sân. Interviu cu Dr. Victor Titirez
(P) Inovații și perspective în lupta împotriva cancerului de sân. Interviu cu Dr. Victor Titirez

Cancerul de sân este una dintre cele mai răspândite și temute boli care afectează femeile din întreaga lume.

(P) Dr. Corina Lucaci: „Abordarea multidisciplinară ar trebui aplicată în toate cazurile medicale complexe
(P) Dr. Corina Lucaci: „Abordarea multidisciplinară ar trebui aplicată în toate cazurile medicale complexe

Maria, în vârstă de 68 de ani, a ajuns în camera de gardă a Spitalului Regina Maria Cluj cu dureri abdominale de o intensitate foarte mare.

Recomandări
George Simion, față în față cu Andreea Esca. Cum a răspuns la întrebarea
George Simion, față în față cu Andreea Esca. Cum a răspuns la întrebarea "Sunteți un om violent?"

La PRO TV, continuă seria de interviuri cu principalii candidați la prima functie în stat, iar invitatul de joi seara este liderul AUR, George Simion.

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs accidentul teribil cu mașina strivită de tramvai. Șoferul n-a avut nici-o șansă
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs accidentul teribil cu mașina strivită de tramvai. Șoferul n-a avut nici-o șansă

Un bărbat de 39 de ani, angajat al Serviciului de Pază și Protecție, și-a pierdut viața într-un teribil accident de circulație, produs în București. Era la volan și a virat în fața unui tramvai, care i-a strivit mașina de un stâlp.

Ce au ridicat polițiștii din „grădina zoologică” a lui Nuțu Cămătaru. „Este interesant că se găsește în mijlocul Capitalei”
Ce au ridicat polițiștii din „grădina zoologică” a lui Nuțu Cămătaru. „Este interesant că se găsește în mijlocul Capitalei”

Polițiștii au descins joi în Ferentari, la proprietatea temutului interlop Nuțu Cămătaru în căutarea unui cal de rasă pe care bărbatul l-ar fi luat fără acceptul stăpânului.