(P) În România se găsește primul și singurul Centru de Excelență în Chirurgie Metabolică și Bariatrică din Europa de Est

seo

Chirurgia bariatrică și metabolică, cunoscută și sub numele de chirurgia obezității, reprezintă, de mulți ani deja, o soluție sigură și rapidă pentru pacienții care suferă de obezitate și care nu reușesc să scadă în greutate prin metodele tradiționale.

Una dintre cele mai cunoscute tipuri de astfel de intervenții este gastric sleeve – operația de micșorare a stomacului – la care din ce în ce mai mulți pacienți români apelează în lupta cu kilogramele în plus. Printr-o astfel de intervenție, persoanele obeze sau supraponderale văd nu doar o îmbunătățire din punct de vedere estetic, ci și o ameliorare sau chiar vindecare a diverselor afecțiuni asociate obezității, precum diabetul zaharat de tip II, hipertensiunea, infertilitatea sau problemele hormonale.

De ce este important spitalul pe care îl alegi pentru o intervenție bariatrică

Deși intervențiile bariatrice sunt din ce în ce mai populare în rândul românilor, există, în continuare, o serie de mituri care pot induce pacienții în eroare. Unele dintre ele redau idei precum „operația este făcută la fel indiferent de medic sau de spital” sau că „astfel de intervenții se realizează în siguranță doar în afara țării”. Realitatea este că, la fel ca în cazul oricărui alt tip de intervenție chirurgicală sau de serviciu medical, alegerea spitalului pentru o intervenție bariatrică este deosebit de importantă, iar românii au acces la servicii medicale la standarde internaționale chiar în țară.

„Operațiile bariatrice sunt intervenții chirurgicale majore. Vorbim despre operaţii de anvergură, ce pot dura câteva ore, urmate de o perioadă în care pacientul petrece timp la secția de ATI și apoi în spital. Micşorarea stomacului, de exemplu, presupune riscurile aferente unei intervenții chirurgicale gastrointestinale majore, în care precizia și acuratețea medicală pe toată durata procedurii sunt esențiale, astfel că nu putem spune că reprezintă o operație uşoară pentru pacient. Cu atât mai mult, așadar, contează calitatea actului medical și echipa medicală multidisciplinară care se ocupă de caz. Pacienții trebuie să filtreze cu atenție informațiile inadecvate pe care le pot găsi pe internet și care îi pot ghida către diverse centre medicale unde o astfel de intervenție ar putea fi realizată necorespunzător”, explică Prof. Dr. Cătălin Copăescu, Chirurg de Excelență în Chirurgia Obezității, Ponderas Academic Hospital.

Citește și
ddb chirurgie bariatrica
(P) Chirurgia bariatrică – între mit și adevăr. Dr. Ionuț Hutopilă, despre operația de micșorare a stomacului

Ponderas Academic Hospital deține singurul Centru de Excelență în Chirurgie Metabolică și Bariatrică din Europa de Est

Pentru a se asigura că au parte de cea mai bună îngrijire și de o intervenție cu cel mai scăzut grad de risc, persoanele care au nevoie de o intervenție bariatrică trebuie să se orienteze către spitale și clinici care pun pe primul loc siguranța pacienților. O astfel de instituție este Ponderas Academic Hospital, în cadrul căruia funcționează primul și singurul Centru de Excelență în chirurgie Bariatrică și Metabolică din Europa de Est.

„Calitatea medicală confirmată de dubla certificare internațională – europeană și americană – alături de echipa multidisciplinară de medici și programul special dedicat pacienților bariatrici reprezintă, toate, elementele care confirmă că, în cadrul Ponderas Academic Hospital, pacienții cu recomandare de tratament bariatric vor beneficia de cea mai bună îngrijire, la standarde internaționale. Mai mult decât atât, tehnica chirurgicală corectă aplicată în spitalul nostru asigură rezultate excepționale pe termen mediu și lung și reduce major rata de complicații intra și post operatorii”, menționează Prof. Dr. Cătălin Copăescu.

Centrul de Excelență în Chirurgie Metabolică și Bariatrică din cadrul Ponderas Academic Hospital deține acreditarea European Accreditation Council for Bariatric Surgery (EAC-BS) din septembrie 2011 și acreditarea Surgical Review Corporation (SOEMBS) din mai 2014. Ambele au fost acordate pe baza mai multor criterii, inclusiv: expertiza personalului medical, numărul de cazuri tratate, istoricul pacienților și dotările spitalului ce asigură circuite dedicate pacientului bariatric pentru investigații, tratamentul acordat, urmărirea post-operatorie a evoluției pacientului, dar nu numai.

De ce sunt relevante acreditările internaționale pentru pacienții din România?

Acreditările internaționale atestă calitatea actului medical, însă, dincolo de acest aspect, ele confirmă, în permanență, că nivelul calității este menținut la aceleași standarde, deoarece Centrul de Excelență în Chirurgie Metabolică și Bariatrică este supus periodic auditului de către echipe medicale internaționale. Reacreditările au fost obținute cu punctaje extrem de ridicate, ceea ce atestă că eforturile de a menține calitatea serviciilor sunt demonstrate constant.

„O astfel de certificare pornește de la evaluarea a sute, dacă nu chiar mii de indicatori și presupune, ulterior, auditarea periodică - din trei în trei ani – precum și o raportare permanentă a rezultatelor. Momentul în care ai ajuns să fii centru de excelență este, de fapt, doar primul pas, deoarece din acest punct încolo trebuie să urmezi în permanență un traseu prin care să rămâi la nivelul înalt care ți-a adus această acreditare. Nu poți fi centru de excelență astăzi, iar mâine să nu mai fii. Criteriile sunt actualizate constant – indicii vor fi evaluați diferit în 2024 față de 2021 și 2012 – devii conectat la rețeaua internațională și comparat cu centre internaționale similare, iar pregătirea pentru următoarea inspecție devine parte din agenda zilnică a activităților. Ce este extrem de important de menționat este faptul că standardele la care funcționăm și indicatorii după care suntem evaluați sunt la fel pentru fiecare centru din lume, deci pacienții noștri au încrederea că sunt tratați exact cum ar fi tratați în orice alt Centru de Excelență în Chirurgie Metabolică și Bariatrică din orice altă țară”, explică Prof. Dr. Cătălin Copăescu.

Cât costă o intervenție de micșorare a stomacului într-un Centru de excelență acreditat internațional?

În cadrul Ponderas Academic Hospital, până la finalul lunii august 2024, pacienții beneficiază de un preț special pentru operația de micșorare a stomacului (Gastric Sleeve), începând de la 3.900 euro, care include intervenția chirurgicală de gastric sleeve pe cale laparoscopică, cu până la 3 nopți de spitalizare, control ecografic şi radiologic, consiliere nutrițională şi psihologică pe perioada spitalizării, control de 10 zile postoperator (evaluare chirurgicală și psihologică) și control de 1 lunp postoperator (analize de laborator, examen Pansdorf, consiliere nutrițională, evaluare chirurgicală şi psihologică). Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Centrului, aici.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Alexia Căruțașu și-a aflat adversarele de la Campionatul Mondial de anul viitor! Românca joacă acum pentru naționala Turciei
FOTO Alexia Căruțașu și-a aflat adversarele de la Campionatul Mondial de anul viitor! Românca joacă acum pentru naționala Turciei

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Chirurgia bariatrică – între mit și adevăr. Dr. Ionuț Hutopilă, despre operația de micșorare a stomacului
(P) Chirurgia bariatrică – între mit și adevăr. Dr. Ionuț Hutopilă, despre operația de micșorare a stomacului

În România, 6 din 10 persoane au probleme cu greutatea, fiind supraponderale sau obeze.

(P) Dr. Loredana Bărbulescu: „Fiecare kilogram pierdut reduce cu 4 kg sarcina de la nivelul genunchilor”
(P) Dr. Loredana Bărbulescu: „Fiecare kilogram pierdut reduce cu 4 kg sarcina de la nivelul genunchilor”

Obezitatea devine, treptat, din ce în ce mai răspândită la nivel mondial, dar și în România, fiind o problemă de sănătate care vine cu o multitudine de alte afecțiuni grave asociate.

(P) „Domnule doctor, eu vreau să trăiesc”. Dr. Gerald Filip: „Există un dușman constant în lupta cu cancerul: timpul”
(P) „Domnule doctor, eu vreau să trăiesc”. Dr. Gerald Filip: „Există un dușman constant în lupta cu cancerul: timpul”

„Până acum un an de zile, consideram că sănătatea este ceva ce mi se cuvine.” Așa își începe povestea Sorina, care, la vârsta de 38 de ani, a primit diagnosticul de cancer de sân în stadiul 4, cu multiple metastaze.

Recomandări
Marcel Ciolacu anunță că PSD se retrage de la negocieri: ”Vom vota în Parlament un guvern de dreapta!”
Marcel Ciolacu anunță că PSD se retrage de la negocieri: ”Vom vota în Parlament un guvern de dreapta!”

Președintele PSD Marcel Ciolacu a făcut, joi, un anunț surprinzător. Premierul spune că partidul pe care îl conduce se retrage de la masa negocierilor politice și va vota ”un Guvern de dreapta”.  

Scădere abruptă pe Bursa de la București după ieșirea PSD de la negocierile pentru Guvern. Toți indicii sunt pe roșu
Scădere abruptă pe Bursa de la București după ieșirea PSD de la negocierile pentru Guvern. Toți indicii sunt pe roșu

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) înregistra scăderi de aproape 3% pe aproape toţi indicii în şedinţa de joi, în jurul orei 12:50, şi consemna tranzacţii în valoare de 2,63 miliarde de lei (529,8 milioane de euro).

Prima reacție a liderului PNL, Ilie Bolojan, după retragerea PSD de la negocieri: ”PNL e pregătit să-și asume răspunderea”
Prima reacție a liderului PNL, Ilie Bolojan, după retragerea PSD de la negocieri: ”PNL e pregătit să-și asume răspunderea”

Președintele PNL, Ilie Bolojan, a avut, joi, o primă reacție după anunțul PSD de retragere de la masa negocierilor pentru formarea unui nou Guvern.