Șefa ÎCCJ, Cristina Tarcea, ar putea fi revocată. Solicitarea depusă la CSM


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Marti 13 Noiembrie 2018 13:26
Categorie: Stiri Justitie

Sezonul revocărilor ajunge și la Înalta Curte de Casație și Justiție. După Laura Codruța Kovesi și Augustin Lazăr, ar putea fi revocată şi şefa instanţei supreme.

Cristina Tarcea este criticată chiar de către o judecătoare din CSM, după recenta decizie a CCR legată de compunerea completurilor de cinci judecatori, inclusiv a celui care îl judecă pe liderul PSD Liviu Dragnea. 

Judecătoarea Lia Savonea, de la Secția pentru judecători a CSM, a cerut șefei CSM să se pună în discuţie implicaţiile deciziei Curţii Constituţionale în cazul completurilor de 5 judecători.

Potrivit solicitării depuse la CSM, Lia Savonea cere să se activeze procedura revocării în ceea ce o priveşte pe şefa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Cristina Tarcea, după ce aceasta a decis să nu aplice modificările aduse Legii nr. 304/2004 în legătură cu modul de constituire a completurilor de 5 judecători şi după ce judecătorii Curţii Constituţionale au constatat conflictul de natură constituţională generat de conducerea instanţei supreme.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

VIDEO PROTVPLUS.RO