De ce a demisionat Giorgiana Hosu, şefa DIICOT. Cum va fi ales succesorul ei

Ultima actualizare: 25-09-2020 20:55

Șefa parchetului anti-mafia și-a dat demisia, după ce soțul ei, fost polițist de rang înalt în departamentul care lupta împotriva crimei organizate, a fost condamnat penal.

Anunțul a fost făcut joi seară de minstrul Justiției, cel care a primit și acceptat demisia Giorgianei Hosu de la DIICOT. Funcția de șef al DIICOT, lăsată vacantă de Giorgiana Hosu, a fost preluată de adjuncta ei, care va asigura interimatul.

UPDATE 20:50 Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul privind eliberarea Giorgianei Hosu din funcţia de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism ca urmare a demisiei, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Apoi, ministrul Justiției va audia noii candidați, după care urmează avizul CSM și numirea de către președintele României.

Gestul doamnei Hosu, al treilea șef al DIICOT care-și dă demisia, vine cumva firesc.

Soțul domniei sale, el însuși fost polițist în departamentul anti-mafia, a fost condamnat în primă instanță la trei ani de închisoare cu suspendare.

Și însuși președintele României spusese, înainte de decizia Tribunalului București, că dacă se ajunge la condamnare, nu va lăsa rotițele sistemului să se învârtă în ritmul lor și că vor exista urmări.

Ceea ce s-a și întâmplat seara târziu, când doamna Hosu și-a dat demisia pentru a nu afecta credibilitatea instituției pe care a condus-o din luna februarie.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO