Giorgiana Hosu, propusă de ministrul Justiţiei pentru funcţia de procuror-şef adjunct al DIICOT
Tudorel Toader a propus-o vineri pe Elena Giorgiana Hosu pentru funcţia de procuror-şef adjunct al DIICOT, funcţie scoasă la concurs alături de alte şapte posturi vacante în Parchetul General şi DNA. Pentru DNA, Toader nu a făcut nicio propunere.
Ministerul Justiţiei a anunţat, vineri, rezultatele selecţiei pentru opt posturi de conducere din Parchetul General, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) şi Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).
Astfel, pentru cele trei funcţii de conducere din Parchetul General, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, propune numirea Antoniei Eleonora Constantin în funcţia de procuror-şef al Secţiei Judiciare, pentru postul de procuror-şef adjunct al Secţiei Judiciareo propune pe Iuliana Nedelcu, iar pentru postul de procuror-şef al Secţiei de Resurse Umane şi Documentare pe Florena-Esther Sterschi, scrie news.ro.
De asemenea, Tudorel Toader o propune pe Elena Giorgiana Hosu pentru funcţia de procuror-şef adjunct al DIICOT, pentru acest post candidând şi procurorul lorin Cristinel Ţîrlea.
Procurorul Giorgiana Hosu a fost adjunct al şefului DIICOT şi în perioada 2013-2014. După demisia Alinei Bica de la conducerea direcţiei, în noiembrie 2014, în urma arestării în dosarul despăgubirilor de la ANRP, Hosu a preluat interimar funcţia de procuror-şef. De altfel, ea a candidat pentru acest post şi a pierdut concursul, în aprilie 2015, în favoarea lui Daniel Horodniceanu. Între dosarele instrumentate de Giorgiana Hosu se numără cel al omului de afaceri Hassan Awdi, condamnat la opt ani închisoare pentru falimentarea CFR Mesagerie şi dosarul "Manhattan", în care sirianul Omar Hayssam a fost condamnat la 24 de ani şi patru luni de închisoare. Soţul acesteia, Dan Hosu, fost şef al Serviciului de combatere a traficului de migranţi din cadrul DCCO, a fost reţinut de DNA în septembrie 2016, în dosarul privind S.C Carpatica Asig S.A. Dan Hosu, în calitate de administrator al unei firme, a fost acuzat de trafic de influenţă, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii şi dare de mită. El a fost trimis în judecată în acest dosar, sub control judiciar, în februarie 2017.
Ministerul Justiţiei anunţă că pentru funcţia de procuror-şef al Secţiei judiciare penale din DNA nu se va face o propunere de numire.
Selecţia era anunţată pentru patru funcţii vacante la Parchetul General - procuror-şef şi procuror-şef adjunct al Secţiei Judiciare, procuror-şef şi procuror-şef adjunct al Secţiei de Resurse Umane şi Documentare, trei funcţii în DNA - procuror-şef şi procuror-şef adjunct al Secţiei de combatere a corupţiei, procuror-şef al Secţiei Judiciare Penale, precum şi pentru un post de procuror-şef adjunct la DIICOT.
Propunerile ministrului Justiţiei vor fi transmise Secţiei pentru procurori din CSM, pentru avizul consultativ, şi, ulterior, preşedintelui Klaus Iohannis, pentru numirea în funcţie.
Pentru funcţiile din Parchetul General s-au înscris la concurs şi fuseseră declaraţi admişi Antonia- Eleonora Constantin, Iuliana Nedelcu, Simona Brădiceanu şi Florena-Esther Sterschi.
Pentru funcţiile din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, deşi au fost scoase la concurs posturile de procuror şef al Secţiei de Combatere a Corupţiei, procuror şef adjunct al Secţiei de Combatere a Corupţiei şi procuror şef al Secţiei Judiciare Penale (post vacant începând cu data de 17.09.2018), doar pentru primul dintre acestea au existat candidaţi admişi, respectiv Gabriela Popa şi Carmen Simona Ricu.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!