CSM a dat aviz negativ pentru candidații la conducerea Parchetului General și DIICOT


Ultimul update: Marti 11 Februarie 2020 17:13
Data publicarii: Marti 11 Februarie 2020 17:08
Categorie: Stiri actuale
csm

Secţia pentru procurori a CSM a dat aviz negativ pentru Gabriela Scutea şi Giorgiana Elena Hosu, propuse la conducerea Parchetului General, respectiv în funcţia de procuror-şef al DIICOT.

În schimb, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat pozitiv, marți, numirea lui Crin Nicu Bologa în funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

"În data de 11 februarie 2020, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, în urma derulării interviurilor programate, a avizat propunerile ministrului justiţiei de numire în funcţiile de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, astfel:

- doamna Gabriela Scutea pentru funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – aviz negativ;

- domnul Crin Nicu Bologa pentru funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie – aviz pozitiv;

- doamna Giorgiana Elena Hosu pentru funcţia de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – aviz negativ”, a transmis CSM.

Avizul CSM este consultativ.

Avizele vor fi transmise către Ministerul Justiţiei.

Ulterior obţinerii avizului Consiliului Superior al Magistraturii, ministrul Justiţiei înaintează propunerile Preşedintelui României, în vederea numirii în funcţiile de conducere.

"Am ales candidaţii care au prezentat simultan competenţă şi experienţă. M-am ferit de experimente, pentru că situţia în care se află Ministerul Public nu permite experimente", a declarat ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu, la momentul anunţării candidaturilor.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres

Tags: diicot, dna, pg, audieri,

Ministrul Ion Ștefan s-a prezentat la DNA, vineri dimineață, „din proprie inițiativă”
Interviuri pentru funcția de adjunct al șefului DNA. Cine sunt cei trei candidați
Direcția Națională Anticorupție a clasat dosarul Apa Nova, din lipsă de probe
VIDEO PROTVPLUS.RO