Cum arată penthouse-ul de 600.000 de euro al nepoatei fostului director al SRI. Care a fost prețul de pornire al licitației
Nepoata fostului director al SRI, Radu Timofte, cercetată într-un dosar de delapidare și spălare de bani, a rămas fără penthouse-ul din nordul Capitalei.
Agenția Ministerului Justiției, care administrează sechestrele din anchetele penale, a reușit să îl vândă înainte că proprietara să fie condamnată. Suma obținută este de 600.000 de euro.
Premiera constă în faptul că bunul imobil a fost valorificat înainte de a avea o hotărâre definitivă. Acest imobil a fost valorificat la o licitație publică organizată cu participarea a șapte pretendenți, suma oferită depășind 600.000 de euro.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Câștigătorul a plătit aproape dublu față de prețul de pornire, diminuat cu 25%, pentru că la prima licitație nu s-a înscris nimeni.
Eduard Uzunov, expert imobiliar: „Licitația implică emoții. Stai să îi arăt că eu am mai mulți bani decât cel care licitează și sunt mai mulți. Atunci se ambalează, se ridică mult prețul poate. Acea scădere de 25% din prețul inițial se vede că a atras mai mulți clienți”.
Pentru echipamentele din bucătărie, în conturile statului vor intra 24.000 de lei. Cineva a dat 10.000 de euro pentru un ceas Rolex, dublu față de prețul inițial. Trei tablouri semnate de artiști români au fost adjudecate cu aproape 7.500 de lei.
Prin vânzările la licitație finalizate, ANABI a reușit să obțină în jur de 700.000 de euro, cu mult peste estimarea inițială și să securizeze astfel cam 30% din prejudiciul despre care vorbesc procurorii DIICOT în acest caz. Așa încât, dacă se va ajunge la o decizie definitivă de condamnare a suspectei, întreaga sumă care va produce și dobânzi va intra în vistieria statului.
Între timp, ancheta DIICOT care o vizează pe Ioana Timofte se apropie de final, așa că suspecta ar putea fi trimisă în judecată.