CCR: Nu există conflict Guvern - Parlament, ca urmare a depunerii unei moţiuni de cenzură

Ultima actualizare: 15-09-2020 12:15
CCR

Curtea Constituţională a României a stabilit, marţi, că nu există conflict juridic între Guvern şi Parlament, ca urmare a depunerii unei moţiuni de cenzură în sesiune extraordinară.

”În ziua de 14 septembrie 2020, Plenul Curții Constituționale a luat în dezbatere cererea de soluționare a conflictului juridic de natură constituțională între Guvern și Parlament, cerere formulată de primul-ministru.

În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a respins cererea formulată de primul-ministru şi a constatat că nu există conflict juridic de natură constituțională între Guvern și Parlament, generat de modalitatea în care Parlamentul a înregistrat și prezentat Moțiunea de cenzură nr.2MC/17 august 2020 - „Guvernul PNL - De la Pandemie la pande-mită generalizată. Belşug în buzunarele clientelei PNL, sărăcie în buzunarele românilor”.

Doi membri ai Curții Constituționale, fiind de acord că nu există conflict juridic de natură constituțională, au apreciat că cererea trebuia respinsă exclusiv ca inadmisibilă.” - se arată în comunicatul de presă al judecătorilor CCR.

Această solicitare a fost depusă de Guvernul Orban, care a ceut să se constate dacă există o situaţie conflictuală între Guvern, pe de o parte, şi Parlament, pe de altă parte, "generată de depunerea unei moţiuni de cenzură în perioada dintre cele două sesiuni parlamentare ordinare, cu consecinţa convocării unei sesiuni extraordinare exclusiv numai pentru prezentarea moţiunii fără dezbaterea şi votarea acesteia".

Reacția premierului Orban: ”Ei consideră că nu există conflict juridic, adică nu s-au pronunţat pe fond”

 

Curtea Constituţională nu a respins solicitarea Guvernului pe marginea moţiunii de cenzură, ci a considerat că nu există conflict ca să nu se pronunţe pe fond, a declarat marţi premierul Ludovic Orban, preşedinte al PNL.

"N-a respins sesizarea (Guvernului - n.r.), a considerat că nu este conflict, ca să nu se pronunţe pe fond - hai să nu ne facem că nu înţelegem", a arătat Orban, la sediul PNL, potrivit Agerpres.

El a adăugat că doreşte să vadă mai întâi o comunicare oficială.

"Întâi vreau să văd o comunicare oficială. Din informaţiile care au răzbătut de la CCR, ei consideră că nu există conflict juridic, adică nu s-au pronunţat pe fond. Asta este de fapt decizia Curţii. Nu este o decizie nici în favoarea, nici în defavoarea PNL sau a Guvernului, este o decizie în care ei au considerat că nu e conflict, ca să nu se pronunţe pe fond", a precizat premierul.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO