Insula pe care timp de 40 de ani nu s-a comis nicio infractiune. Ce s-a intamplat recent i-a socat pe cei 26 de localnici

Ultima actualizare: 19-06-2015 07:07
insula

Canna, una dintre Insulele Hebride din Scotia, masoara 10 km2 si se putea lauda, pana de curand, cu 0% criminalitate.

Recent insa, localnicii au ramas fara cuvinte cand unicul magazin de pe insula a fost spart, iar hotul a furat... ciocolata.

Scotienii traiau linistiti pe insula Canna si nimeni nu a comis vreo infractiune din anii ’60. Nu aveau nici macar o sectie de politie, iar singurul magazin de pe insula avea usile mereu deschise, astfel incat pescarii sa poata intra la orice ora sa-si faca o ceasca de ceai sau sa foloseasca wi-fi-ul gratis.

Cu putin timp in urma insa, acestia au ramas de-a dreptul socati cand au constatat ca cineva le-a furat din magazin ciocolata, cafea, biscuiti, produse de ingrijire si baterii, in valoare totala de 200 lire.

“Cand locuiesti pe o insula atat de mica, trebuie sa ai incredere in vecinii tai. Sincera sa fiu, este destul de socant”, a spus Julie McCabe, managerul magazinului.

Localnicii planuiesc sa ia masuri, astfel incat infractiunea sa nu se repete: vor incuia usa magazinului pe timp de noapte.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO