Cum arata cel mai periculos aeroport din Europa. Fiecare aterizare e cu emotii chiar si pentru pilotii experimentati: VIDEO

18-05-2015 15:52


aeroport Madeira

Considerata o destinatie de vacanta de vis pentru multi turisti, insula Madeira le da palpitatii vizitatorilor inca de la aterizarea pe aeroporul Funchal, scrie The Independent.

Cu o singura pista de aterizare, scurta si ingusta, inconjurat de dealuri stancoase si o prapastie spre ocean, aeroportul este considerat unul dintre cele mai periculoase din lume.

Pilotii spun ca aterizarea pe Funchal reprezinta o adevarata provocare si, pe langa relieful nefavorabil, dificultatea este sporita si de vanturile puternice care creeaza turbulente.

Un clip publicat de Reuters arata cum mai multe avioane incearca din greu sa aterizeze cu bine, dezechilibrate de curenti. Una dintre aeronave aproape ca se rastoarna la contactul cu solul, in timp ce alta anuleaza aterizarea din cauza conditiilor prea periculoase.

La inceputul anilor '70, pista de aterizare din Madeira era si mai periculoasa, masurand doar 1.6 kilometri. Ea a fost prelungita in 1977, dupa ce un avion al companiei TAP Portugal a alunecat pe pista si s-a lovit de un pod, iar 131 de persoane au murit.

Sursa: The Independent

VIDEO PROTVPLUS.RO