Hackeri si analisti in securitate au demonstrat cum pot sa ne controleze telefonul de la distanta cu ajutorul unui virus

11-11-2016 18:23


Fiti precauti. Telefoanele inteligente au ajuns tinta numarul 1 a hackerilor si nu numai.

O demonstreaza specialistii in securitate cibernetica, care ne-au aratat cum pot prelua cu usurinta controlul asupra celularelor noastre, folosindu-se de un virus.

Peste o mie de tineri pasionati de internet si tehnologie si-au unit si vineri fortele, la Bucuresti, in incercarea de a gasi vulnerabilitati in diferite sisteme informatice.

La DEFCamp tinerii hackeri si analisti in securitate cibernetica au incercat sa gaseasca brese in diferite sisteme sau retele. Cativa ne-au aratat cum pot sa ne controleze telefonul de la distanta, cu ajutorul unui virus.

Initial il strecoara intr-o aplicatie interesanta pe care o pun apoi pe Google Play sau pe internet. Cel care a incarcat-o a primit fara sa stie si virusul. Din acel punct, hackerul ne arata cum intra in sistemul telefonului.

Mai mult decat atat, il vedem cu deschide lista de contacte si le foloseste ca sa va trimita un mesaj.

Ingrijorator este ca odata instalat, virusul NU poate fi detectat, daca nu aveti o solutie antivirus pe telefon. Si cum oamenii nu sunt obisnuiti sa isi protejeze si dispozitivele mobile, atunci hackerii au practic acces nestingherit. Aceasta a fost doar o demonstratie.

Liviu Arsene, specialist in securitate cibernetica: "E recomandat sa instalati o solutie de securitate pentru mobil deoarece este capabila sa identifice atat sursa de unde vine instalatia , daca e o sursa legitima, cat si aplicatia instalata care a fost instalata de ceva timp"

Specialistii in IT spun ca acest tip de virus a ajuns sa fie pe locul 3 ca raspandire in lume, si este preferat in special de cei care vor sa isi spioneze apropiatii.