Hackeri si analisti in securitate au demonstrat cum pot sa ne controleze telefonul de la distanta cu ajutorul unui virus

Ultimul update: Luni 14 Noiembrie 2016 07:12
Data publicarii: Vineri 11 Noiembrie 2016 18:23
Categorie: Smart things

Fiti precauti. Telefoanele inteligente au ajuns tinta numarul 1 a hackerilor si nu numai.

O demonstreaza specialistii in securitate cibernetica, care ne-au aratat cum pot prelua cu usurinta controlul asupra celularelor noastre, folosindu-se de un virus.

Peste o mie de tineri pasionati de internet si tehnologie si-au unit si vineri fortele, la Bucuresti, in incercarea de a gasi vulnerabilitati in diferite sisteme informatice.

La DEFCamp tinerii hackeri si analisti in securitate cibernetica au incercat sa gaseasca brese in diferite sisteme sau retele. Cativa ne-au aratat cum pot sa ne controleze telefonul de la distanta, cu ajutorul unui virus.

Initial il strecoara intr-o aplicatie interesanta pe care o pun apoi pe Google Play sau pe internet. Cel care a incarcat-o a primit fara sa stie si virusul. Din acel punct, hackerul ne arata cum intra in sistemul telefonului.

Mai mult decat atat, il vedem cu deschide lista de contacte si le foloseste ca sa va trimita un mesaj.

Ingrijorator este ca odata instalat, virusul NU poate fi detectat, daca nu aveti o solutie antivirus pe telefon. Si cum oamenii nu sunt obisnuiti sa isi protejeze si dispozitivele mobile, atunci hackerii au practic acces nestingherit. Aceasta a fost doar o demonstratie.

Liviu Arsene, specialist in securitate cibernetica: "E recomandat sa instalati o solutie de securitate pentru mobil deoarece este capabila sa identifice atat sursa de unde vine instalatia , daca e o sursa legitima, cat si aplicatia instalata care a fost instalata de ceva timp"

Specialistii in IT spun ca acest tip de virus a ajuns sa fie pe locul 3 ca raspandire in lume, si este preferat in special de cei care vor sa isi spioneze apropiatii.
 

Virusul online care afecteaza 2 din 3 calculatoare din lume. Cum iti fura hackerii banii si parolele pretinzand ca te ajuta
Virusul online care afecteaza 2 din 3 calculatoare din lume. Cum iti fura hackerii banii si parolele pretinzand ca te ajuta
Klaus Iohannis
Iohannis, la Innovation Labs: Digitalizarea scăzută a economiei şi a administraţiei este o realitate
Experți și antreprenori vor prezenta viziunea lor despre viitorul tehnologiei la iCEE.fest 2018
iLikeIT. Jocurile săptămânii
Ore de istorie, predate cu ajutorul unor jocuri: „Merg la sufletul copiilor”
Personalul hotelier, înlocuit în tot mai multe locații din lume de roboți
Momentul în care acumulatorul unui smartphone explodează
Icee fest
Netflix, Google și Facebook pe aceeasi scenă cu The New York Times, CNN, El Mundo, Social Chain și Discovery