Apple a lansat iPhone 6, iPhone 6 Plus si ceasul Watch. Ce specificatii au si cat vor costa. GALERIE FOTO

×
Codul embed a fost copiat

Milioane de oameni au urmarit marti seara, cu sufletul la gura, lansarea celor doua telefoane noi, produse de Apple. "Sunt, fara nicio indoiala, cele mai bune telefoane inteligente pe care le-am scos pe piata", a spus seful Apple, Tim Cook.

Urmariti acest subiect si pe Twitter: @StirileProTV

Apple a lansat doua telefoane iPhone 6 - modele reproiectate cu ecrane mai mari fata de versiunile precedente, cu colturi rotunjite si carcasa mai subtire - dar si Apple Watch, numind acest ceas inteligent "viitorul capitol din istoria companiei". Evenimentul a fost organizat la Flint Center for the Performing Arts, in apropiere de sediul central al Apple din Cupertino, unde a fost lansat Macintosh in urma cu 30 de ani si unde Steve Jobs a prezentat iMac in 1998, transformand Apple dintr-o companie in pragul falimentului in cea mai valoroasa companie din lume, relateaza Bloomberg.

Noile iPhone 6 si iPhone 6 Plus, cu carcase argintii, aurii si gri, vin cu ecrane de 4,7 inci si 5,5 inci, undeva intre Sony Xperia z3 si Samsung Galaxy Note 4. "Acestea sunt cele doua noi modele iPhone: iPhone 6 si iPhone 6 plus. Sunt, fara nicio indoiala, cele mai bune telefoane inteligente pe care le-am scos pe piata."- a declarat Tim Cook.

Cele doua modele noi, sunt mai subtiri si mai rapide decat vechea generatie - cu 25% mai performante.

Citește și
iPhone6 prezentare
IFA BERLIN 2014. Primele accesorii pentru iPhone6 au aparut inainte de lansare. Supriza neplacuta pregatita de Apple
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

iPhone 6 are un pret cuprins intre 199 de dolari si 399 de dolari, cu un contract de abonament pe doi ani, in timp ce pretul iPhone 6 Plus este de 299-499 de dolari. Telefoanele vor putea fi precomandate pe 12 septembrie si vor fi livrate pe 19 septembrie, potrivit companiei.

Noile iPhone-uri vor fi dotate cu procesor A8 de 64 de biti, cu 25% mai rapid fata de cipurile modelelor precedente. Telefoanele vor fi prevazute si cu un nou procesor de miscare pentru fitness si aplicatii de monitorizare a sanatatii. Potrivit Apple, peste 200 de operatori de telefonie comanda noile telefoane.

Cu ecranele mai mari ale noilor iPhone, Apple raspunde preferintei utilizatorilor pentru vizionarea de continut video, navigare pe Internet si jocuri. Ecranele mai mari au reprezentat un avantaj concurential important pentru concurenti ai Apple precum Samsung, al carui smartphone Galaxy S5 are ecran de 5,1 inci, iar noul model Note, lansat saptamana trecuta, ecran de 5,7 inci.

Chiar daca piata asteapta cu interes si prezentarea unui dispozitiv purtabil al Apple, iPhone ramane cel mai important produs al companiei. Anul trecut, dispozitivele iPhone au asigurat circa jumatate din veniturile de 171 de miliarde de dolari ale Apple.

Ceasul Apple Watch este prima categorie noua de produse dezvoltata si lansata sub conducerea directorului general Tim Cook, care va combina functiile de monitorizare a sanatatii si a activitatii de fitness cu comunicatiile. Este de asemenea primul produs nou lansat de Apple dupa introducerea iPad in 2010. Ceasul are forma dreptunghiulara si colturi rotunjite, iar cureaua poate fi inlocuita. Toni Sacconaghi, analist la Bernstein Research, estimeaza ca daca Apple va vinde 30 de milioane de ceasuri la pretul de 250 de dolari fiecare va adauga circa 7,5 miliarde de dolari la veniturile companiei.

Apple Watch, care a fost primit cu ovatii de catre participantii la eveniment, este prevazut cu un soft reproiectat care functioneaza cu o tastatura pe una din parti. Aparatul cu ecran tactil este disponibil in doua dimensiuni, precum si ca model clasic, sport si gold. Ceasul poate fi folosit pentru masurarea pulsului si dispune si de aplicatii pentru monitorizarea starii de sanatate. De asemenea, Apple Watch include aplicatii pentru harti, fotografii, muzica si mesaje. Pentru a putea functiona, Apple Watch trebuie sa fie conectat la un iPhone. "Apple Watch este cel mai personal aparat pe care l-am creat vreodata. Am dorit sa cream cel mai bun ceas din lume", a spus Cook.

Apple Watch va fi disponibil de la inceputul anului 2015, la un pret de pornire de 349 de dolari. Ceasul inteligent este compatibil cu iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6 si iPhone 6 plus, cu ultima versiune a sistemului de operare iOS 8.

Compania a prezentat totodata un nou sistem mobil de plati, Apple Pay, proiectat sa transforme iPhone-urile in portofele digitale. Apple formeaza parteneriate cu companii de carduri de credit ca American Express, MasterCard si Visa, iar serviciul va fi disponibil in Statele Unite din luna octombrie.

Actiunile Apple sunt in crestere cu 4,5%, la 102,8 dolari pe unitate, la bursa din New York.

Sinteza evenimentelor, marti, 9 septembrie 2014:

21:51 Evenimentul Apple s-a incheiat!

21:45 Prezentarea se incheie cu un concert U2.

21:39 Pretul de pornire pentru Apple Watch este 349 de dolari si va fi disponibil din 2015. Dispozitivul va putea face si plati.

21:29 Watch va avea sistem de operare PROPRIU. Asta inseamna ca vor trebui sa fie create aplicatii special pentru el.

21:24 Iata ca Facebook si Twitter nu au fost uitate de Apple.

21:20 Apple Watch are integrata o versiune de Maps.

21:10 Noul Watch are ecran touch, de safir, care poate face diferenta intre atingere si apasare. Cureaua este "rezistenta la transpiratie si chimicale".

21:06 Ii puteti dicta ceasului diverse mesaje.

21:03 Watch va avea multe aplicatii de fitness, in urma parteneriatului Apple-Nike. Daca invarti rotita din lateral, se activeaza ZOOM-ul. Cititi mai multe pe Yoda.ro

20:59 "One more thing", anunta Tim Cock, iar la cateva secunde prezinta noul Watch.

20:54 Apple nu va sti ce ati cumparat, de unde sau cat ati platit. De asemenea, puteti folosi aplicatia Find My iPhone pentru a opri toate platile de pe un dispozitiv. Atunci cand cumperi ceva, te autentifici cu amprenta, fara sa fie nevoie sa treci de fiecare data informatiile de pe card.

20:51 Noul sistem de plata va putea fi folosit si pentru cumparaturile online.

20:48 Odata cu aceasta lansare, compania introduce si un nou sistem de plati, Apple Pay, prin care iti vei putea transforma telefonul in... portofel. iPhone 6 si iPhone 6 Plus au NFC, iar plata se va face folosind butonul HOME, care are senzor de amprenta.

20:44 Apple prezinta si noul iOS 8. Va exista o noua aplicatie de mesagerie, care iti permite sa dai scurte mesaje vocale.

20:41 Livrarile vor incepe de pe 19 septembrie.

20:40 PRETURILE PENTRU IPHONE 6 PLUS:

16GB - 299 de dolari
64GB - 399 de dolari
128GB - 499 de dolari

20:38 PRETURILE PENTRU IPHONE 6:

16GB - 199 de dolari;
64GB - 299 de dolari;
128GB - 399 de dolari

20:33 Wi-Fi va fi de trei ori mai rapid. Vor putea fi facute si apeluri telefonice prin Wi-Fi.

20:31 Stabilizare video cinematica, un nou senzor si mai multa luminozitate, pentru camera.

20:29 Camera va fi de 8MP si va avea incorporata o noua tehnologie, numita Focus Pixels. iPhone 6 are stabilizare "digitala" a imaginii, iPhone 6 Plus are stabilizare optica. Cititi mai multe pe Yoda.ro.

20:26 Multe persoane asteptau aceasta informatie: Cat va tine bateria noului iPhone? Iata ce promite Apple pentru acest model:

20:24 PROCESORUL  este A8, pe 64 de biti si 20nm. Noul procesor este cu 25% mai rapid decat la 5S.

20:21 Butonul de POWER este pe lateral acum

20:20 Iata o comparatie intre iPhone 5s, iPhone 6 si iPhone 6 Plus

2018 Apple: "Acest model este de 50 DE ORI mai rapid decat primul iPhone".

20:15 Phil Schiller a urcat pe scena. "iPhone 6 are sticla curbata la colturi, intarita cu ioni. Spatele este din aluminiu, iar ecranul este Retina HD."

20:11 Tim Cook: "Sper ca sunteti de acord, sunt cele mai bune telefoane pe care le-ati vazut!". 4,7 inch - 1334 X 750 ; 5,5 inch - 1920 X 1080.

20:08 Tim Cook a prezentat cele doua versiuni, iPhone 6 si iPhone 6 Plus, de 4,7 inch, respectiv 5,5 inch, scrie Yoda.ro.

20:05 Probleme pentru cei de la Apple inainte de lansarea telefonului iPhone 6: transmisia a picat.

-► Va mai amintiti cum arata primul iPhone? Colegul nostru de la iLikeIT, Marian Andrei, a gasit un prim model aflat in cutia originala, asa ca am organizat un "unboxing" ca pe vremuri.

Interesant este ca pe langa buna lui functionare chiar si dupa atatia ani, iPhone-ul original venea cu un docking station care acum se vinde separat cu 40 de dolari. Va invitam insa sa vedeti mai multe in clipul de mai jos. 

-► Pentru fanii Apple, numaratoarea inversa a inceput de acum o saptamana, de cand si-au adus rucsacurile cu strictul necesar si s-au asezat, cu rabdare, in fata sediului din New York.

-► Falcon, un brand de lux din SUA, a oferit versiuni de lux ale iPhone 6, cu preturi absurde, chiar inainte ca acest telefon sa fie lansat pe piata. Astfel, puteti sa platiti 4.500 de dolari - atat cat este precomanda - pentru un iPhone 6 cu carcasa din aur de 24 de carate. Insa o precomanda pentru versiunea cu carcasa din aur roz, cu un diamant roz atasat pe spate, costa 48,5 milioane de dolari. Mai multe detalii, AICI.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Schimbarile cu care vine noul iPhone 6. Telefonul va fi atat de mare incat va include
Schimbarile cu care vine noul iPhone 6. Telefonul va fi atat de mare incat va include "one handed mode"

Cei de la Apple ar putea implementa mod nou pentru noul iPhone 6, care va putea fi cumparat de pe 19 septembrie, totul din cauza dimensiunii mai mari a telefonului.

IFA BERLIN 2014. Primele accesorii pentru iPhone6 au aparut inainte de lansare. Supriza neplacuta pregatita de Apple
IFA BERLIN 2014. Primele accesorii pentru iPhone6 au aparut inainte de lansare. Supriza neplacuta pregatita de Apple

 Abia saptamana viitoare apare iPhone6, dar deja au inceput sa se vanda accesorii pentru el. Iar intre timp si concurenta Apple se intareste.

Utilizatorii iPhone 6 vor putea efectua plati in magazin direct de pe telefon. Planurile Apple pentru noul smartphone
Utilizatorii iPhone 6 vor putea efectua plati in magazin direct de pe telefon. Planurile Apple pentru noul smartphone

Apple planuieste sa transforme noul iPhone, pe care il va lansa in 9 septembrie, intr-un portofel mobil, datorita unui parteneriat cu cele mai importante banci si retele de plata din lume, printre care Visa si MasterCard, relateaza Bloomberg.

A fost anuntata data lansarii noului iPhone 6. Care sunt caracteristicile noului telefon Apple
A fost anuntata data lansarii noului iPhone 6. Care sunt caracteristicile noului telefon Apple

Americanii de la Apple au anuntat si au trimis invitatii pentru un eveniment media, pe data de 9 septembrie, cel mai probabil fiind vorba de lansarea noului iPhone 6.

Recomandări
Ședință decisivă a coaliției luni, după explicațiile lui Cîrstoiu. „Eram un om respectat, acum am devenit omul negru”
Ședință decisivă a coaliției luni, după explicațiile lui Cîrstoiu. „Eram un om respectat, acum am devenit omul negru”

După ce liderii PSD și PNL i-au cerut să lămurească acuzațiile de incompatibilitate, medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun al celor două partide la primăria Capitalei, a anunțat ieri că mandatul său este pe masa coaliției.

Cutremur cu magnitudinea 5, raportat vineri noapte. Unde a fost resimțit
Cutremur cu magnitudinea 5, raportat vineri noapte. Unde a fost resimțit

Un cutremur semnificativ cu magnitudinea de 5 a fost raportat vineri noapte, la ora 23:59:32, ora locală a României.

 

Țara care îi dă afară pe soldații americani pentru a face loc armatei ruse. Ordinul acceptat de Washington
Țara care îi dă afară pe soldații americani pentru a face loc armatei ruse. Ordinul acceptat de Washington

Statele Unite şi-au dat vineri acordul de a-şi retrage din Niger cei 1.000 de soldaţi angajaţi acolo în lupta antijihadistă, au anunţat mai mulţi responsabili americani sub protecţia anonimatului, scrie AFP.