Incepand de astazi, 7 orase din Romania vor avea transport public pe Google Maps

Ultimul update: Sambata 14 Septembrie 2013 00:56
Data publicarii: Miercuri 11 Septembrie 2013 11:44
Categorie: Smart things
Google Maps

Transportul public din 7 orase din Romania - Bucuresti, Ploiesti, Cluj-Napoca, Iasi, Timisoara, Constanta si Craiova - este disponibil incepand de miercuri in Google Maps, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Google, in colaborare cu SimPlus si Concept Apps, au inclus informatii despre transportul in comun in orasele Bucuresti, Ploiesti, Cluj-Napoca, Iasi, Timisoara, Constanta si Craiova, la adresa maps.google.ro.

Serviciul numit Google Maps Transit este util pentru a obtine indicatii de orientare care includ de acum si transportul public, pe langa cele pentru masini si cele legate de mersul pe jos. Google Maps afiseaza toate rutele existente pentru a ajunge la o anumita destinatie, cuprinzand toate liniile de transport in comun recomandate - metrou, autobuz, tramvai si troleibuz, cat si informatii despre statii si rute.

Serviciul de Transit este o noua imbunatatire adusa hartilor Google pentru a le face mai corecte, utile si complete pentru romani si turistii straini care calatoresc cu transportul in comun pentru a ajunge la urmatoarea destinatie.

"Google Maps isi propune sa ajute utilizatorii sa cunoasca si sa exploreze locurile in care calatoresc sau locuiesc, oferindu-le mai mult decat simple harti geografice. Adaugarea de informatii privind transportul public in Google Maps va face deplasarea in orase mai usoara si simpla. Incepand de astazi, localnicii, dar si vizitatorii si turistii, pot obtine informatii privind mijloacele de transport in comun locale si pot alege itinerariile dorite direct din Google Maps", a declarat Dan Bulucea, Country Manager Google Romania.

"Parteneriatul cu Google se incadreaza in strategia SimPlus si Concept Apps de a facilita transportul in comun din Romania. Prin astfel de proiecte inovative dorim sa contribuim la imbunatatirea experientei calatorilor in folosirea transportului public", declara Dan Boabes, CEO SimPlus.

Informatiile despre transport public sunt disponibile atat pe versiunea de desktop a Google Maps, cat si pentru Android si iPhone.

Aceasta este a doua etapa a dezvoltarii serviciului Google Transit din Google Maps in Romania, dupa ce, in martie 2012, Brasovul a devenit primul oras pentru care au fost oferite informatii privind transportul public. La nivel mondial, Google ofera informatii de tranzit pentru mai mult de 1 milion de statii din 800 de orase.

Google, proprietarul celui mai popular motor de cautare pe internet, a lansat in ultimii ani noi servicii pentru atragerea de noi utilizatori si venituri. Fondat in 1998, de absolventii Universitatii Stanford Larry Page si Sergey Brin, motorul de cautare Google este in prezent o companie activa pe toate marile piete globale. Google are sediul central in Silicon Valley si birouri in America de Nord si de Sud, Europa si Asia.

Google Maps Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Pro TV

O parte din universul “Harry Potter” este disponibila acum pe Google Maps. GALERIE FOTO
O parte din universul “Harry Potter” este disponibila acum pe Google Maps. GALERIE FOTO
iLikeIT. Ce stiu sa faca cele mai noi update-uri la Dropbox, Instagram, Google Maps si Twitter
iLikeIT. Ce stiu sa faca cele mai noi update-uri la Dropbox, Instagram, Google Maps si Twitter
Intalnire emotionanta, dupa 20 de ani. Cum a fost reunita o familie, cu ajutorul Google Maps
Intalnire emotionanta, dupa 20 de ani. Cum a fost reunita o familie, cu ajutorul Google Maps
Klaus Iohannis
Iohannis, la Innovation Labs: Digitalizarea scăzută a economiei şi a administraţiei este o realitate
Experți și antreprenori vor prezenta viziunea lor despre viitorul tehnologiei la iCEE.fest 2018
iLikeIT. Jocurile săptămânii
Ore de istorie, predate cu ajutorul unor jocuri: „Merg la sufletul copiilor”
Personalul hotelier, înlocuit în tot mai multe locații din lume de roboți
Momentul în care acumulatorul unui smartphone explodează
Icee fest
Netflix, Google și Facebook pe aceeasi scenă cu The New York Times, CNN, El Mundo, Social Chain și Discovery