iLikeIT. Noul serviciu lansat de Google in Romania luni seara. Ce puteti pati daca nu il dezactivati dupa prima luna

Ultima actualizare: 07-11-2014 06:41

Cata muzica este toata muzica? Peste 30 de milioane de piese muzicale este raspunsul corect si sunt toate disponibile pe internet. Dar nu toate lucrurile bune sunt gratis.

Cu 5 euro poti sa asculti cata muzica vrei, oriunde, oricand, pe telefon, tableta pc sau televizor. E putin pentru 30 de milioane de piese si asculti muzica legal. Castiga si artistul si pierzi doar tu o suma modica. Insa, 5 euro de la mine, 5 euro de la tine iar artistul castiga doar cativa centi per ascultare, adica mai putin decat la un album.

Luni seara s-a deschis si pentru Romania serviciul Google Play Music. Daca accesati acest serviciu, primiti o luna de muzica gratuit. Nu merge inca foarte bine, fiindca a fost tradus din engleza, dar partea buna e ca prima data nu platiti nimic si aveti acces la toata muzica de pe Google Play Music. Aveti insa mare grija sa o dezactivati la sfarsitul primei luni de utilizare daca nu vreti sa va treziti ca va lipsesc de pe card 24 de lei – pretul lunar al folosirii acestui serviciu.

Platformele din Romania pe care puteti asculta online cata muzica vreti

Mai exista si solutii locale. Zonga are foarte multa muzica romaneasca si este in parteneriat cu Vodafone, iar daca aveti un abonament mai mare la telefon, platiti mai putin. Deezer vine la anumite abonamente de la Orange, e si gratuit dar si pe bani. Avantajul Deezer e ca va puteti descarca muzica acasa pe wireless ca sa o ascultati mai tarziu, dezavantajul e ca nu o puteti da mai dreptate fiindca fisierele sunt criptate.

Exista si solutii fara bani. Hickery va face playlist-uri, in functie de gusturile voastre si ale prietenilor din retelele sociale. Dezavantajul e ca muzica nu se aude foarte bine, deoarece de pe YouTube. Gratis, dar la calitate inalta, este SoundCloud, unde exista mai ales muzica de la artisti care inca nu s-au consacrat. Aici nu puteti asculta insa cei mai noi artisti.

In toamna asta se zvoneste ca ar veni in Romania si concurenta, Spotify. Dintre toate serviciile de muzica cu plata, are cel mai mare succes pe hotare, dar are si probleme cu anumiti artisti, care se planga ca abia le aduce cativa centi pe luna.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO