Platformele din Romania prin care puteti asculta cata muzica vreti, oriunde, legal si ieftin

×
Codul embed a fost copiat

Cu pretul pe care-l dati pe un CD, puteti sa ascultati acum cata muzica vreti, oriunde.

Platformele muzicale prind avant si-n Romania si aveti la dispozitie zeci de milioane de melodii, fie pe telefon, fie pe calculator. George Buhnici ne spune cum putem sa ascultam muzica legal, cu bani putini.

Cabron e artist veteran. Vocea lui s-a auzit pentru prima data pe caseta. A urmat CD-ul, iar acum se adapteaza la era digitala. Noul lui hit "Eu si iarna sunt pe val, N-astept sezonul estival" se vinde doar in format digital, pe iTunes si alte platforme muzicale de streaming.

"Pentru noi, oarecum este bine, in sensul in care oricum nu se vindea CD-ul si atunci decat sa nu fac niciun ban mai bine fac bani mai putini. Ne-am facut prieteni cu dusmanul.", spune Cabron.

Pe val sunt platformele de muzica. Zeci de milioane de melodii, disponibile tuturor, fie gratuit fie cu un abonament lunar, care costa cat un CD.

Citește și
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

O sa folosim Deezer, pentru a gasi o piesa ceva mai veche, de la o trupa de care nu multa lume a auzit. Piesa se cheama" When you don't see me", trupa Sisters of Mercy, piesa canta imediat din cloud.

Deezer are in portofoliu 20 de milioane de melodii. Abonamentul costa 5 euro in Romania si 10 euro in strainatate. Aplicatia are, zilele acestea, 30 de milioane de utilizatori, iar 10% din ei platesc in fiecare luna.

"Pana acum trebuia sa-ti cumperi muzica din magazine, atat cele digitale cat si cele traditionale, acum poti cu abonamentul pe care-l platesti lunar sa asculti efectiv cat vrei, sa descarci pe telefonul personal.", spune Mihai Naie, product manager Deezer.

Zonga este o alta platforma recent lansata in Romania, cu abonamente ce nu depasesc 20 de lei lunar.

"Avem peste 18 milioane de melodii. Este o aplicatie pe care o gasiti si pe calculator si pe mobil.", spune Sergiu Biris, CEO Zonga.

In 2012, Compact Discul s-a luptat cot la cot cu versiunile Digitale, iar anul acesta, se asteapta ca, in Marea Britanie, mp3-urile sa depaseasca vanzarile de albume fizice.

"A venit CD-ul in vrie peste noi si toata lumea se mira cata muzica incape. Gata, le aruncam...", spune George Vintila de la ProFM.

ProFM pune de 3 ani muzica doar de pe calculator.

"Inainte iti lua foarte mult timp inainte de emisie sa faci playlistul. Acum nu-ti mai ia nimic" - George Vintila.

Anul trecut, pirateria la nivel mondial a scazut cu 26 la suta, datorita platformelor de muzica precum Deezer, Pandora, Spotify.

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Samsung Galaxy S4 a fost lansat in Romania cu elicopterul. Review George Buhnici la I Like IT
Samsung Galaxy S4 a fost lansat in Romania cu elicopterul. Review George Buhnici la I Like IT

Cel mai performant android al anului 2013 a ajuns aseara la Bucuresti. Samsung Galaxy S4 vine cu functii imbunatatite fata de Galaxy S3, modelul anterior care a fost vandut deja in tara noastra in peste 100.000 de exemplare.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.