iLikeIT. "Gigi Becali a fost eliberat si gratiat. Transmisie LIVE". Teapa online care pacaleste mii de romani pe Facebook

Ultima actualizare: 20-03-2014 00:28

Fiti cu bagare de seama pe ce dati click. Avertismentul este vechi, dar riscurile sunt noi. Pe internet circula stiri false care va incurajeaza sa deschideti site-uri periculoase.

Un exemplu este "stirea" potrivit careia Gigi Becali ar fi fost gratiat si eliberat din inchisoare. Aceasta este cea mai noua teapa online in Romania, in acest moment.

In schimb, la nivel international, teapa este data de "stirea" ca avionul malaezian disparut a fost gasit. Chiar si pe Youtube iti completeaza la cautare, video-uri facute pentru view-uri. Din pacate, la unele descrieri pot aparea linkuri catre site-uri periculoase si pline de virusi. Aici puteti gasi "scam"-urile la moda de saptamana asta.

Cum profita hackerii de curiozitatea userilor fata de aceste informatii?

1. Atunci cand un user vrea sa citeasca stirea falsa, este anuntat ca trebuie sa-si confirme identitatea pe Facebook. In felul acesta este pacalit sa dea "like" si "share", iar apoi sa trimita tuturor prietenilor din lista aceasta "stire".

2. Un video pe care poti sa il vezi doar dand share. Unul dintre site-urile care se afla in spatele acestor tepe din Romania este video.dinshow.biz. Daca vrei sa vezi un video te anunta ca trebuie sa astepti un anumit numar de zeci de secunde sau sa dai LIKE. Primul impuls este sa dai "like", ca sa nu mai astepti, iar dupa ce faci acest lucru .. constati ca stirea respectiva este furata de pe Stirile ProTv, Gandul si altele de acest fel. Deci, practic, nu ai capatat absolut nimic.

3. De asemenea, unele site-uri de acest gen obliga userul sa descarce un "video download manager". De fapt, acel executabil contine un malware, care, o data instalat, va infecta computerul.

Toate aceste site-uri false si pline de virusi incearca sa stranga cat mai multe "like"-uri. Ce fac cu aceste "like"-uri dupa aceea? Le vand pe internet. Daca dai o cautare pe Google cu "vand pagina Facebook" o sa gasesti peste 1 milion de rezultate.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO