iLikeIT. Gadgeturi pentru o casă inteligentă: de la aspiratorul cu LIDAR la robinetul smart
Dincolo de factorul "mega-cool" cu care îţi poţi umple neamurile de invidie şi prietenii de dorinţe ascunse, o casă inteligentă îţi poate economisi o groază de bani.
Până să ajungem la roboţii care să facă tot ce trebuie prin casă - iar nouă să ne rămână doar timp pentru relaxat - mai avem câteva etape. Electrocasnicele de-acum primesc, cipuri, ecrane şi, foarte important...creiere. Devin deştepte şi îşi acoperă sarcinile de serviciu exemplar. De fiecare dată.
Deşi suntem bărbaţi, să nu credeţi că nu ne uităm după electrocasnice. Aşa arată maşina de spălat cu două cuve care pot funcţiona simultan sau separat. Partea de sus până la 10 kilograme. Dacă bagi numai cinci poţi activa ciclul de spălare rapid de numai 29 de minute, inclusiv cu aburi. O poţi controla şi de pe telefonul mobil. În paranteză fie spus, există şi cu trei cuve.
Şi aspiratoarele trec la nivelul maxim de autonomie. Simpaticul din imagini se numeşte Deebot şi e mai tare că Bear Grylls la orientare. Sigur, se foloseşte de un sistem LIDAR, la fel ca pe maşinile care se conduc singure. Iar acesta îi permite să vadă mai bine ca un om ...ce e în jurul lui.
Tot pentru relaxare există şi acest gadget spectaculos. Un televizor Nvidia care ştie 120 de herzi. Exact că monitoarele de gaming.
Extindem orizontul zonei de confort. Bifăm caloriferul inteligent şi conectat şi ne place ideea aceasta, nu doar pentru că arată bine, e desenat de francezi şi are un design deosebit şi pentru că aici în spate are un pachet serios de baterii iar încălzirea o face foarte eficient cu ajutorul unui generator de infraroşii şi a unei rezistente care încălzeşte nişte pietre. Secretul acestui calorifer este că el comunică cu un server şi ştie când să încarce bateria cu curent ieftin din abonamentul de noapte sau din nişte panouri solare pe care le-ai instalat pe casă şi astfel noaptea te vei încălzi mult mai ieftin.
Tot aici, am pus ochii pe un... dozator. Cu toţii ne dorim apă bună de băut. Cea mai la îndemână este apa de la robinet, cum ar fi s-o transformăm pe aceea în apă bună de băut, mineralizata corect nu neapărat acidulată. Asta promite acest purificator, mineralizator de apă de la o firmă nouă numită Mitte. Ce propun ei? Un aparat care ia apa de la robinet, o trece printr-un astfel de filtru, care în primul rând scoate impurităţile iar apoi o mineralizează şi îţi poate oferi apă pe care ţi-o doreşti, vrei ceva alcalin sau ceva cu un anumit PH, o treabă destul de interesantă.
Tot mai inteligente sunt şi camrele de securitate. Modelele noi trimit alerte de mişcare pe telefoanele proprietarilor, cu stocare în cloud şi pe microSD. Ştiu şi recunoaştere facială. Mare parte din gadgeturile de la târguri au început să fie produse în masă. Iar preţurile nu mai sunt deloc cele de acum un an, doi.
Ajungem şi la următorul nivel de dezvoltare. Oraşele inteligente. Unde toate locuinţele şi serviciile sunt conectare. Cum ar fi să ştii dinainte dacă şi unde găseşti loc să parchezi maşina. Conduci mai puţin, faci economie de carburant şi implicit, poluezi mai puţin. Iar exemplele merg şi mai departe. Precum... senzori montaţi în pubele, că serviciile de salubrizare să nu alerge pe străzi după coşuri de gunoi goale...
Sursa: Pro TV
Etichete: ilikeit, tehnologie, electrocasnice, gadget, smart,
Dată publicare:
31-03-2018 10:31